[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dennerle  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dimensiuni: 100 x 50 x 50 .

Lumina: 6 x 39 W T5 (cu trafuri speciale pentru T5).
3xAquaMedic PlantGrow
1xNarva Nature Superb
1xJBL Solar Tropic Ultra 4.000 K
1xJBL Solar Natur Ultra 9.000 K.
Multumiri lu' minnardy pentru trafuri.
Tuburile se aprind treptat, primele doua la ora 8:00, inca doua la 10:00 si ultimele doua la 12:00. Se sting in ordine inversa, ultimele doua la ora 20:00.

Fertilizare: schema Dennerle + KNO3 si KHPO4 separat.

Filtru intern Fluval 4 plus. pH-controller JBL, pH=6,5. Temperatura ~ 24-26 C, un ventilator de 12 V la datorie nonstop .

Pesti: 15-20 neoni rosii, 10 rummy nose tetra, 5 SAE (sau ceva asemanator), 5 Gyrinocheilus aymonieri.

Plante: Eusteralis (Pogostemon) stellata, Rotala macrandra, Ludwigia repens "rubin", Cabomba furcata, Micranthemum umbrosum, Glossostigma elatinoides, Hemianthus callitrichoides, Eleocharis parvula, Pogostemon helferi, Anubias nana "petite", Vesicularia dubyana.

Care din cele patru poze de pe rindu' urmator vi se pare ce-a mai reusita? Sint din unghiuri diferite si la diverse EV-uri.

image ... image ... image ... image

image ... image

image ... image ... image

Rotala macrandra (in ciuda unora, se stiu ei care ):
image ... image

Planuri de viitor: Rotala macrandra va fi extinsa in dauna Eusteralisului. Pogostemon helferi va face o tufa in fata Cabombei furcata.

Poze: smilie ... Poze cu plante
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Cred ca acest bazin, prin februarie 2009 cand am luat eu ikolele de la Peti, era in faza de strans plante. Adica, fiecare acvarist preten cu Radu si cu Peti care intra in petshop arunca cate un manunchi de plante, ce-i prisosea, in bazin. Iata ca i-au trebuit 7 luni sa ajunga la actuala forma.
Superb!
Trafuri mai gasim si pentru alti doritori.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Superfrumos ,nebunie de culori,nu pot sa nu remarc calitatea pozelor!Bravo! Eh va mai dura ceva pana sa se faca tufa pogostemonul h.
[Email]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Care din cele patru poze de pe rindu' urmator vi se pare ce-a mai reusita? Sint din unghiuri diferite si la diverse EV-uri.

Wow... Cum de stii ce e ala EV?
-2-ul si 0-ul mi se par prea radicale. Zero pentru ca deja covoarele lucesc si -2 pentru ca e prea mult. Deja se pierd prea multe detalii.
Celelalte doua sunt putin diferite ca unghi, dar sunt la aceeasi compensare:-1,7. Personal si asta mi se pare un pic prea mult. Eu prefer un -0,7, sau hai sa zicem -1... Poate depinde un pic si de aparat totusi. Ca unghi, dintre cele doua ramase, cea mai misto e evident aia care nu e stramba (inclinata). Deci prin eliminare o prefer pe "104711fata4.jpg" (poza a treia).
Daca mai exista posibilitatea sa faci alte poze, pune aparatu' ala pe un trepied si trage unu-doua bracketing-uri la diferiti pasi diferenta. In primu rand compari mai usor poze facute din fix acelasi unghi si in al doilea rand le vezi la pasi mai mici. Altfel de la 0 la -1,7 e diferenta cam mare.(De exemplu un bracketing de 5 poze la pas de 0,3 si altul la un pas de 1. Sper sa iti permita S80-ul ). Sigur, chestiile astea se pot face si din software, ulterior, dar nu va arata ca o poza expusa de la inceput asa cum vrei tu.

Despre partea artistica a acvariului, aspectul general si sanatatea plantelor (chiar si asa cu o mica urma de GDA pe ele), nu mai zic nimic. Inca sunt la faza in care am treaba cu tesla. (Tesla unealta, nu omu' de stiinta).

Toate cele bune.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/09/2009 10:16:54

RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

Merge,merge...
Inteleg domnule ca iti place rosul,insa me-ai ridicat tensiunea cand am vazut ce rosu prezinta plantele,imi fugea priverea in toate partile prin acvariu
Superb oricum,se vede calitatea substratului si a detinatorului
Pana la urma vad ca ai folosit lumina Aquamedic Plantgrow in ciuda zvonurilor ca ar fii niste petarde de neoane
Oricum m-ai este un pic de munca si dureri de spate pentru a fii pregatit de un concurs mai major,imi primul rand refacerea gazonului,eu as merge doar pe hc si in al doilea rand reducerea plantelor rosii drastic si gruparea lor intr-o singura tufa,groaznic,nu?
Ca sa inchei intr-un mod critic,totusi...observ cateva fire care nu merg chiar asa bine ca si restul in partea stanga jos ,dupa privirea mea mi se par niste fire de eriocaulon,gresesc?
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Poza 4 are cele mai multe detalii. Primele doua sunt mai de "efect", dar se pierde mult din detalii si e pacat.

Pentru ca vorbim de un acvariu plantat si de un aquascaping, detaliile sunt importante, deci as spune ca poza 4, cu toate ca poti sa obtii ceva intre, in care sa fie vizibile detaliile dar sa fie si intunecata unde trebuie, pentru a reda atmosfera din prima poza.
Mi-ar placea sa se vada o idee mai bine si "bolovanii" ( ) din extrema dreapta. De asemenea, trebuie "aranjat" rosul ala, e prea intens (presupun ca nu e asa pe viu, nu?). Deja da putin in violet. Vreau sa-mi cer scuze anticipat daca prin afirmatia anterioara am jignit aceasta planta minunata care este Rotala Macrandra.
Si bineinteles, o alta incadrare, folosind un trepied.

Eu personal, nu as merge pe EV. Nu cred ca ai de ce. Eu folosesc un ISO mare si subexpun poza. Nu poti sa faci poza cu numai doua tuburi aprinse? Cred ca in felul asta nu o sa se mai arda poza in dreptul covorului, in fata.

Val wrote:[...]Sigur, chestiile astea se pot face si din software, ulterior, dar nu va arata ca o poza expusa de la inceput asa cum vrei tu.

Tin sa te contrazic aici. Nu spun ca ies mai bine, ci ca va arata exact la fel. Depinde daca ai un RAW la dispozitie sau nu...

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca acvariul arata mult mai bine decat in poze. Trebuie sa fie socant cand intri in pet-shopul domnului Peti sa vezi monstrul asta colorat.
Roaga-l pe domnul Peti sa bage un cric sub acvariu ca s-a lasat spre dreapta. Cred ca e de la bolovanii aia mari

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

foarte ciudat cu aceste schimburi de plante la bazine noi.
De exemplu la mine eriocaulonul nu a suferit deloc, In schimb asa arata pogostemonul helfieri, pana s-a dus tot.
Nu vad toninele ? le-ai schimbat sau le-ai pierdut?
mie imi place poza a 2-a.
O rugaminte as avea, sa ne zici si noua ce valori tii in acvariu , ca fertilizanti doar schema Dennerle + KNO3 si KHPO4 separat?

This message was edited 1 time. Last update was at 01/09/2009 11:30:16

RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

ph 6,5 la ce kh?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:i-au trebuit 7 luni sa ajunga la actuala forma

A trecut prin multe saracu': de la alge cauzate de-o oarecare lipsa de interes pina la temperaturi de 30-31 C cauzate de lipsa ventilatorului, lipsa cauzata tot de lipsa de interes ....... sper sa nu se mai intimple.

Val wrote:Wow... Cum de stii ce e ala EV?

Stiu boolan ca-s coolt .

Val wrote:-2-ul si 0-ul mi se par prea radicale. Zero pentru ca deja covoarele lucesc si -2 pentru ca e prea mult. Deja se pierd prea multe detalii.

Asa mi se pare si mie, da' pe ecranu' aparatului foto mi se parea perfect .

Val wrote:Celelalte doua sunt putin diferite ca unghi, dar sunt la aceeasi compensare:-1,7. Personal si asta mi se pare un pic prea mult. Eu prefer un -0,7, sau hai sa zicem -1... Poate depinde un pic si de aparat totusi.

Da' de unde stii tu cifrele astea ? Ca nu te-am vazut in petshop cind am fotografiat.

Val wrote:Daca mai exista posibilitatea sa faci alte poze, pune aparatu' ala pe un trepied si trage unu-doua bracketing-uri la diferiti pasi diferenta.

Asa o sa fac. La pozele astea era aproape plin aparatu' foto si n-aveam la dispozitie prea multe poze. N-am trepied, da' am pus aparatu' p-o scara de zugrav , am folosit butonu' ala care face sa se declanseze dupa 10 secunde .

Val wrote:Sper sa iti permita S80-ul ).

Ce-i aia S80 ?

RSV wrote:Pana la urma vad ca ai folosit lumina Aquamedic Plantgrow in ciuda zvonurilor ca ar fii niste petarde de neoane

Petarde sau nu , mie-mi place lumina lor roz, se pare ca si plantele o adora. C-or exista tuburi pentru plante mai bune sint convins, da' io doar la astea am avut acces (vroiam neaparat roz).

RSV wrote:eu as merge doar pe hc

Io ma gindeam doar la Eleocharis parvula, in poza-mi place mai mult zona cu Eleocharis .

RSV wrote:reducerea plantelor rosii drastic si gruparea lor intr-o singura tufa

Sper ca ti-e clar ca asta nu se va intimpla , dimpotriva, Rotala macrandra va cuceri noi teritorii . Si Cabomba furcata. Ieri ne-am bagat in acvariu si-am exterminat Eusteralisu' din mijloc. In favoarea Rotalei macrandra, evident .

RSV wrote:in partea stanga jos ,dupa privirea mea mi se par niste fire de eriocaulon,gresesc?

Nu gresesti da' nici n-ai dreptate . Eriocaulonu' ala l-am pus acolo sa-l salvam ce se topea in celalalt acvariu dupa restart. N-o sa ramina, e temporar.

Nu stiu la ce KH , sincer n-am masurat. Am reglat pH la 6,5 incepind de pe la 7, cite putin. Ne-am oprit cind am constatat ca SAE sufereau, nu mai erau foarte activi.

gengiskhan wrote:Mi-ar placea sa se vada o idee mai bine si "bolovanii" ( ) din extrema dreapta. De asemenea, trebuie "aranjat" rosul ala, e prea intens (presupun ca nu e asa pe viu, nu?). Deja da putin in violet. Vreau sa-mi cer scuze anticipat daca prin afirmatia anterioara am jignit aceasta planta minunata care este Rotala Macrandra .

In dreapta e filtru pe care am incercat sa-l scoatem pentru poze da' era murdar si-a inceput sa curga noroi din el. Prin urmare l-am taiat din poze . Tenta violeta a Rotalei e data de tuburile AquaMedic PlantGrow, asa se vede si pe viu pentru ca-i exact sub ele. Tubu' de 9.000 K e in fata, deasupra covorului si-l face sa arata de un verde extrem de frumos.
Lasa ca se va razbuna Rotala pe tine , o sa-ti cresca verde, cu intrenoduri lungi si cheala la baza .

gengiskhan wrote:Eu folosesc un ISO mare si subexpun poza. Nu poti sa faci poza cu numai doua tuburi aprinse? Cred ca in felul asta nu o sa se mai arda poza in dreptul covorului, in fata.

ISO il stiu regla la aparat, da' cum sa subexpun poza nu stiu . Pot si cu 2 tuburi sau doar cu 4. Cred ca Glosso e "arsa" din cauza tubului de 9.000 K, e extrem de intens.

cibserg wrote:Trebuie sa fie socant cand intri in pet-shopul domnului Peti sa vezi monstrul asta colorat.

Pentru multi clienti e intr-adevar socant, pe unii-i surprind blocati minute in sir in fara acvariului. Io ma bucur ca mai compenseaza un pic mitologia vinzatorului complet idiot din petshop.

Radu.U wrote:Nu vad toninele ? le-ai schimbat sau le-ai pierdut?

Alea-s in celalalt acvariu care a primit restart, nu par sa sufere prea mult.

Radu.U wrote:O rugaminte as avea, sa ne zici si noua ce valori tii in acvariu , ca fertilizanti doar schema Dennerle + KNO3 si KHPO4 separat?

Exact, doar schema Dennerle + N si P (10:1). Nu mai tin minte exact cit N si P/zi da'-l intreb pe Peti ca el fertilizeaza in fiecare dimineata .

This message was edited 4 times. Last update was at 01/09/2009 11:53:37

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:In dreapta e filtru pe care am incercat sa-l scoatem pentru poze da' era murdar si-a inceput sa curga noroi din el. Prin urmare l-am taiat din poze . Tenta violeta a Rotalei e data de tuburile AquaMedic PlantGrow, asa se vede si pe viu pentru ca-i exact sub ele. Tubu' de 9.000 K e in fata, deasupra covorului si-l face sa arata de un verde extrem de frumos.
Lasa ca se va razbuna Rotala pe tine , o sa-ti cresca verde, cu intrenoduri lungi si cheala la baza .

... Stiu ca se va lasa cu "stat la colt" si cu alte "pedepse"... da' eu am renuntat la Macrandra. Sper ca totusi prea-maritul Faraon sa dea un semn de mila pentru al lui supus.

Porcu wrote:ISO il stiu regla la aparat, da' cum sa subexpun poza nu stiu . Pot si cu 2 tuburi sau doar cu 4. Cred ca Glosso e "arsa" din cauza tubului de 9.000 K, e extrem de intens.

Pai nu cred ca e greu. Depinde si de aparat. Apropo, despre ce aparat e vorba?
In principiu, trebuie sa mergi pe setari manuale in intregine, iar subexpunerea o obtii setand un timp de expunere mai mare decat ce-ti sugereaza aparatul. In fine, poate la mine e mai simplu. Astfel, pozele ies putin mai intunecate. Parerea mea este ca la asa acvariu... ar merita si mici retusuri pe poza. Da' e doar o parere.
Inca o "sugestie": iarasi, depinde de aparat, dar daca se poate, foloseste un "zoom" cat mai mic. O sa-ti dea o adancime mult mai mare a acvariului.
Eu le fac cam asa:
* ISO 800
* expunere 1/8 - 1/10 (adica destul de mare)
* 18mm (adica minimul pe care mi-l poate da obiectivul respectiv)
* doar doua tuburi aprinse din 4, unul fiind 865 si unul ... nu mai stiu ce e exact, dar e roz.
* neaparat trepied la expunerea asta.

Pozele ies cam ca aici (asta e cea mai reusita din punctul meu de vedere).

Sper ca nu am exagerat cu off topic-ul.

Porcu wrote:Da' de unde stii tu cifrele astea ? Ca nu te-am vazut in petshop cind am fotografiat.

Daca dai click dreapta pe poza si dai properties, te duci la tab-ul "Summary" si dai "advanced" (daca nu e deja), acolo vezi cam toate setarile facute pe aparat, inclusiv tipul aparatului: Sony DSC-S80. Deci la o intrebare deja am raspunsul. EV-ul este penultima rubrica parca, numita "Exposure Compensation".

This message was edited 1 time. Last update was at 01/09/2009 12:57:52

[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

gengiskhan wrote: ... Stiu ca se va lasa cu "stat la colt" si cu alte "pedepse"... da' eu am renuntat la Macrandra. Sper ca totusi prea-maritul Faraon sa dea un semn de mila pentru al lui supus.

Ma mai gindesc ....... daca-mi ies poze ca si-a ta o sa fiu marinimos ....... desi fapta ta e abominabila.

gengiskhan wrote:Pozele ies cam ca aici (asta e cea mai reusita din punctul meu de vedere).

Categoric e mai reusita decit pozele mele .

Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

"gengiskhan" wrote:Eu folosesc un ISO mare

Diferenta intre o poza la ISO 800, cum zici tu si una la ISO mic (50, 80, 100 cat iti permite aparatu') este imensa. Indiferent despre ce camera foto vorbim, de la cea mai penala sapuniera la Canon EOS-1Ds Mark III...
Nu prea am inteles recomandarea asta..

"gengiskhan" wrote:Tin sa te contrazic aici. Nu spun ca ies mai bine, ci ca va arata exact la fel. Depinde daca ai un RAW la dispozitie sau nu...

Era vorba de JPG-uri. DACA aparatu' are la dispozitie RAW si esti meserias e posibil sa poti scoate un jpg mai bun decat aparatu'. Nu e obligatoriu. Depinde si ce soft folosesti si cat de talentat si de bun esti. Cu toate astea ia incearca tu sa scoti un HDR dintr-un singur RAW sa vezi ce-ti da softu' peste mana cu "not enough dynamic range", sau asa ceva. Deci un RAW nu e la fel de bun ca mai multe poze (JPG sau TIFF, daca vrei) in bracketing in ceea ce priveste DR-ul.
Dupa parerea mea RAW+JPG e intotdeauna cel mai safe mod de a fotografia, cu conditia sa nu fii limitat de spatiu pe card. Discutiile despre "de ce sa pozam in format RAW" sunt lungi pe forumurile de specialitate si nu cred ca s-a ajuns la vreun consens. Pe vremea cand activam si pe acolo nu se ajunsese inca. Poate intre timp s-a mai schimbat ceva. Dar cum acesta NU este un forum de fotografie ma opresc aici cu sfaturile foto si ii las pe altii mai tineri. Ca avem si profesionisti pe aici.
"Porcu" wrote:Da' de unde stii tu cifrele astea ? Ca nu te-am vazut in petshop cind am fotografiat.

Eram man. Te supravegheam, ca de obicei.
... Din EXIF-ul jpg-ului. Sunt si softuri separate si stie si uindouzu' putin. Click dreapta pe poza -> Properties -> Summary -> Advanced
"Porcu" wrote:Ce-i aia S80 ?

Sony DSC S80... Nu asa se cheama aparatu' de fotografiat? Sau ma minte pe mine astia...

Toate cele bune.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Val wrote:
gengiskhan wrote:Eu folosesc un ISO mare

Diferenta intre o poza la ISO 800, cum zici tu si una la ISO mic (50, 80, 100 cat iti permite aparatu') este imensa. Indiferent despre ce camera foto vorbim, de la cea mai penala sapuniera la Canon EOS-1Ds Mark III...
Nu prea am inteles recomandarea asta..

Nu e neaparat o recomandare. Eu fac asa din mai multe motive: odata pentru ca fac pozele pe intuneric, numai cu lumina acvariului aprinsa pentru a nu avea reflexii urate in sticla (in loc de poza la acvariu iese... un portret de-al meu ), in al doilea rand, pentru ca-mi permite aparatul, nivelul de zgomot fiind foarte redus chiar si la ISO 1600.
Diferenta nivelului de zgomot de la un ISO la altul e invers proportionala cu dimensiunea senzorului... In concluzie, eu spun ca ar conta enorm camera.
Un RAW nu e mai bun ca mai multe poze in bracketing, dar mai multe RAW-uri sunt

Promit ca e ultima data cand sunt off topic.

Si-acuma on-topic (da' nu ma bateti): Vad Eleocharis, Glosso si HC. De ce nu o singura planta pentru gazon?

[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Aprob offtopicu', doar io v-am cerut pareri despre poze .

gengiskhan wrote:De ce nu o singura planta pentru gazon?

Cindva, la inceputuri, intentionam un covor de HC, algele si dezinteresu' nostru l-a asasinat miseleste. Apoi am pus in dreapta Eleocharis ....... intre timp am scapat de alge si, miraculos, in mijloc, s-a hotarit sa iasa din sol si HC desi am fi jurat ca nu mai este . Partea stinga ramasese cheala, am incercat Lilaeopsis, nu ne-a placut si-am bagat Glosso. Recent am facut o sedinta de partid si-am votat in unanimitate sa lasam Eleocharisu' sa se intinda spre stinga, pe masura ce inainteaza o sa tot scoatem din HC. Cind ajunge Eleocharis la Glosso ....... o sa organizam inca o sedinta si-o sa vedem ce va hotari in unanimitate Comitetu' Central .

Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Vad ca insisti. E ca si cum ai spune ca ai un Lamborghini, dar in loc sa mergi cu el pe autostrada, preferi sa mergi cu ARO-ul pe camp, pe langa autostrada. De ce? Pentru ca ai si ARO. Super motiv.

Man, fa pozele cum vrei tu, lucreaza in continuare pe cel mai mare ISO, nu te impiedica nimeni dar, te rog, nu mai spune in public ca asa e bine (celalalt motiv e de-a dreptul pueril, cred ca deja stiu si copiii ca pozele la acvariu se fac cu lumina ambientala stinsa). Nu este un forum de fotografie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aberezi. Nici pe alte teme, cum ar fi alea foto.

Diferenta nivelului de zgomot de la un ISO la altul e invers proportionala cu dimensiunea senzorului... In concluzie, eu spun ca ar conta enorm camera

Si maine dimineata va rasari soarele... Normal ca are importanta camera. Dar la aceeasi camera, o poza la ISO 1600 va fi mai proasta decat una la ISO 100. Si ameliorarea ulterioara a zgomotului va duce la pierderea de detalii. Poate la o poza de desktop, redimensionata la 1024x768 nu observi nimic. Poate ca la un print de 10x15 nu observi nimic (desi pe hartie cam observi, pentru ca mai sunt si alte probleme decat zgomotu') dar uite-te la un 100% crop si o sa vezi ce vreau sa zic.

On-Topic: Porc, dintre Glossostigma elatinoides, Eleocharis parvula si Hemianthus callitrichoides eu votez in continuare cu Utricularia graminifolia . Sau hai sa zicem HC.

Toate cele bune.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Ontopic : Domnu faraonu. ...ce sa zic ...acvariul arata super, pregatesc si eu o surpriza cu niste rotala :-> si pentru ca o iubesti atat de tare poate ma lipesc de un promote =)) , glumesc evident . Cat despre gazon daca este sa va hotarati intre eleocharis si glasso eu personal votez eleocharis.
@val ...iti dai seama ca ca oamenii s-au saturat de U.G. dupa ce au avut ditamai covoru ...noi daca nu avem ....vrem , la fel si cu H.C. ...deci cred ca eleocharis ar arata super ca si gazon si pe mine ma bate un gand ...si mi`a cam rupt cocoasa , numai ca nu gasesc in CT ...tre sa mai interesez mai mult, sau sa il stresez pe domnu porcu pe PM

Buuuuuuuuuun si acum sa ma bag si eu in offftoooopic....nu de alta dar folosesc camera foarte mult.

1st of all cum zice americanu ... pozele care le facem noi, la acvarii, le vrem sa fie cat mai perfecte, cat mai clare, sharpul cat mai bun ...implicit o diafragma mare (F10 - F12) iar timpul de expunere preferabil ar fi mic, pentru ca toate zonele sa fie iluminate cat de cat bine, aici este o problema daca ai pesti gen neoni care iti vor lasa dungi pe unde au trecut in poza. Pozele astea ...daca le tragem la iso mare ...si ne uitam la ele la o rezolutie 640x480 vor fi PERFECTE ....daca avem un monitor maaare si vrem o rezolutie pe masura la ele ....mmmm mai mult ca sigur o sa dea nasol .
Asa ca virgula cu mana pe inima il sustin pe colegul Val, ISO cat mai mic, pentru ca detaliile intunecate se vor pierde in zgomotul de imagine.

@gengiskhan folosesc aceeasi camera care o ai si tu, in studio foto, unde am control maxim asupra luminilor....crede-ma pe cuvant ca nu sar niciodata peste iso 200, in cazuri foarte foarte rare ajung la iso 400, tocmai din motivul detaliilor pozelor la rezolutie mare. Si personal nu stiu ce sa iti spun ....zgomot redus ...la iso 1600 ....pe 1000D ... hmmm cred ca nu realizezi ce inseamna zgomot redus Cat despre mai multe raw`uri sunt bune ...decat mai multe poze in bracketing as putea sa te intreb DE CE ? cand bracketingue de defapt un -2/0/+2 iar raw`u efectiv de lasa sa faci acelasi lucru Iar nivelul de zgomot al valorii ISO nu tine NUMAI de dimensiunea senzorului

Pentru a face o poza perfecta la acvariu ....haideti sa ii spunem o poza de concurs , ai nevoie cam de 3 lumini separate, nu doar cele din capac, si din lateral pentru ca:
- partea de sus a plantelor automat va face umbra in zona de mijloc ,
- covorul va fi ars ...pentru ca este zona in care lumina din capac va cade uniform si mai tare decat pe cele din mijloc ,
- Varfurile plantelor din background la fel vor fi arse

Deci cu lumina din lateral, setata cam la aceeasi putere cu cea din capac, putem lumina toate zonele uniform...si atunci avem o poza BUNA . Era undeva intr`un post o tehnica de genul cu foarte multe lumini, unde chiar eu m-am exprimat ca este mult prea multa bataie de cap pentru o poza de acvariu ...care la un moment dat va fi uitata pe un post intr`un anumit forum

Din cate solutii am incerca ca si fotografiere a unui acvariu PLANTAT cum este cel din discutie(adica o adevarata jungla), nu se poate face o poza perfecta doar cu lumina din acvariu , fara a o face HDR (High Dinamic Range) fie ca tragi jpg`uri la diferite EV`uri fie ca tragi RAW si de acolo iti salvezi mai multe jpg`uri la diferite expuneri

Daca mergem pe ideea ca iso mare ajuta , atunci tragem fratilor poze cu telefonul ca doar e lumina puternica in acvariile plantate iar zgomotul de imagine va fi insesizabil ......pe "displeiu`" telefonului.

Discutiile de genul "cum fotografiem acvariu" sunt interminabile pentru ca dupa parerea mea la fel ca la orice sedinta foto, trebuie iluminare speciala pentru fiecare scena in cazul nostru setupuri ...nu poti folosi aceleasi setari si aceeasi iluminare pe care o folosesti la un acvariu plantat stil jungle , la un acvariu doar cu gazon, gen iwagami , dar in nici un caz iso mare daca vrem rezolutie mare si detalii de la poza respectiva

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Arata superb , cum ar putea sa arate altfel avand in vedere ca ti-ai folosit farmecul personal pentru a vraji acel acvariu ? Pentru gazon eu as folosi numai eleocharis-ul , nu de alta dar la urmatorul setup il las si eu sa se intinda peste tot (si eu tot 3 feluri de gazon am momentan , si dintre toate imi place eleocharis-ul cel mai mult ).Ar mai merge si ceva HC pe pietre, insa foarte putin ... asta daca nu vei fi multumit de cum arata mossul pe pietre

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:numai ca nu gasesc in CT ...tre sa mai interesez mai mult

Am senzatia c-o sa gasesti un smoc minuscul dac-o sa cauti bine de tot prin cele 3 kg de Glosso din pachetu' lu' Val , da' el nu stie .

Eleocharis rules .

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

@pc.ciprian: cum poti sa compari un studio foto cu un acvariu undeva, intr-un apartament? Normal ca tu nu treci de ISO200. Dar eu ce as putea sa fac? Zgomot redus inseamna... fara zgomot vizibil si-atata. In niciun caz nu obtii asta la ISO800 sau mai mare. Dar e cat de cat controlabil si acceptabil din punctul meu de vedere. Din punctul tau, daca asta faci "for a living", normal ca nu e acceptabil. Ramane sa-mi dai o alta solutie pentru aceleasi conditii (ale mele).
Nivelul de zgomot tine de dimensiunea senzorului (aici intram in fizica), de constructie, de algoritmul de compresie din aparat... si probabil de multe multe altele.

Imi cer scuze, s-ar parea ca ati luat-o prea personal, s-ar parea ca am jignit sau suparat niste oameni.
Punctul meu de vedere era urmatorul: in conditiile de care dispun eu, acasa la mine, in fata acvariului meu, mie personal aceste setari imi dau poze cat de cat decente. Sau poate asa mi se pare mie. Nu sunt specialist, este un hobby doar. La fel ca si acvariul.

Ce m-a deranjat pe mine foarte mult au fost ironiile absolut inutile.

PS: prea mult off topic, eu o sa ma retrag. Porcule, scuze, de la mine cred ca a pornit totul.

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: