[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neoni batausi  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am 4 neoni 2 verzui si 2 albastri, ia-m vazut pe cei 2 albastri (fiind si mai mari) ca se fugaresc prin acvariu mai tot timpul.Ar trebui sa-mi fac griji ?

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu.

Se mai cearta intre ei, da' nu-i nicio problema.
In schimb, ar trebui sa-ti faci griji din alte motive: neonii sunt pesti de banc, adica minim 6. Ce vreau sa spun aici e doar ca s-ar simti mai bine intr-un numar mai mare.

Depinde si de marimea acvariului.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
petzka
Member
[Avatar]

IP:

Vad ca postul e vechi, dar m-a gandesc ca e mai bine sa ma bag aici decat sa incep unul nou pentru ca subiectul e sugestiv.

Deci:
Am luat 5 (atati-a a luat vanzatorul cu plasa si m-a gandeam ca dureaza muuuult pana mai alege doar unul si ma grabeam) neoni. Le-am dat de mancare si au devorat tot. Vad ca incep sa se alerge unii pe altii... Le mai dau o data de mancare, ca ma gandesc ca le lipseste ceva (si nu stiam ce muzica s le pun, ce sa le citesc, asa ca ii hranesc). O devoreaza si pe aceasta, dar ei continua sa se alerge....
Chiar e normal sa se fugareasca tot timpul? Nu sunt pesti de banc? N-ar trebui sa stea impreuna, sa se impace?

Acvariul meu: http://petzka.blogspot.com/p/acvariul.html
[WWW] [Yahoo!]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

E normal sa se alerge intre ei, asta le sta in obicei, nu ar trebui sa te ingrijoreze lucrul asta. Si eu am cativa neoni negrii, si pot zice ca e fascinant comportamentul lor, au zile in care se alearga unul pe celalt (de obicei fac o tura de acvariu si se opresc de unde au plecat), zile in care se plimba in grup, zile in care "stau suparati" printre plante la o oarecare distanta unul de celalalt si zile in care stau im grup intr-un anumit colt si parca mediteaza la ceva
Ar trebui sa te ingrijorezi daca ii vezi pe unii dintre ei stand (stand si nu inotand) departe de grup pe perioade mai lungi de timp si nevenind la mancare.
Nu exagera cu mancarea, nu e o solutie sa iti indopi pestisorii ca sa ii linistesti, ajunge sa ii hranesti de 2 ori pe zi cu cat pot manca in 2-3 minute.
petzka
Member
[Avatar]

IP:

Am priceput.

Sunt la primul acvariu si nici nu stiu prea multe despre neoni (Am citit mai mult despre vivipari).

Cu mancarea nu am de gand sa exagerez (desi am facut-o deja ). Am stat si i-am studiat si cand s-au oprit din mancat, nu le-am mai dat.

Multam pt. lamurire!

Acvariul meu: http://petzka.blogspot.com/p/acvariul.html
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Characidae
Go to: