Porcu wrote:Daca-l alegi de puterea corecta nu-i periculos, ridica temparetura cu x grade fata de temperatura camerei. N-are termostat si merge continuu.
Pai tocmai asta e dilema mea. Nu declanseaza si el la o anumita plaja de temperatura? Sa zicem ca in camera am 25 de grade, apa se duce pe la 26-27 (capac+bec) inseamna ca va ridica temperatura apei la cat? La 27? Pai deja e acolo. "Ard gazul" de pomana, daca el functioneaza non stop. Apoi iarna. Am 22 de grade in camera, se fac sa zicem 23 in acvariu, dar nu cred, de aici imi rezulta o temperatyra de vreo 24-25. Cam putin pentru minunatul meu. In plus, daca lucreaza in functie de temperatura mediului ambiant, indiferent care este el, apa sau aer, voi avea fluctuatii de temperatura in acvariu, chiar si de la zi la noapte. Astea inseamna ca sunt bune doar in camere cu temperatura constanta.
In concluzie cred ca nu este ceea ce vreau. Voi ramane la incalzitorul clasic.
Apropos, care este cel mai scurt incalzitor? Undeva sub 20 cm.
Faraonu'"]Foloseam d-astea fara termostat pe vremuri. Le faceam din eprubete de la farmacie si rezistori de la magazinu' cu materiale electrice. Aveam un tabel asemanator din care socoteam ce putere sa aiba[/quote:eb781ed0c5 wrote:
Pai cam asa sunt si astea de azi, dar voi in pionierat, ati gasit solutia diy cea mai ieftina si la indemana. Iar daca v-ati fi chinuit putin, un termostat de fier de calcat...si iesea de -un premiu pentru originalitate
@bogdan94-n-are nimic daca ramane, in priza, oricum nu se scoate. Iti creste temperatura in acvariu doar cu 2-3 grade fata de mediul ambiant. Uita-te in tabelul din link-ul pus de mine.