[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
rasbora cu burta umflata  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

De aproximativ o saptamana am cumparat 10 rasbora(maturi). La cateva zile dupa ce i-am cumparat am gasit unul mort, nu stiu din ce cauza.
Acum am unul cu burta foarte umflata, cam de 2 zile se prezinta asa si pare din ce in ce mai slabit (inoata aiurea).
In urma cu 2 saptamani am facut un tratament cu sera baktopur direct-tablete pt un betta bolnav care acum pare sa-si revina; tratamentul l-am facut in tot acvariul, adica nu am separat betta de restul pestilor(in felul asta zic eu ca am "dezinfectat" acvariul...).
Am inteles ca exista si posibilitatea sa manance prea mult si sa fie constipat.....nu prea stiu ce sa-i fac.
Merci!
[Yahoo!]
bozeta
Member
[Avatar]

Joined: 13/02/2004 21:38:03
Messages: 264
Location: Iasi
IP:
Offline

Nu trebuie sa te ingrijoreze moartea pestisorului,se intampla destul de des.Mediul de viata din acvariu este destul de instabil si sunt sute de factori care pot concura si pot duce la acest sfarsit tragic.
Iti recomand schimburi frecvente de apa,hrana divesificata,eviatrea aglomearatiei si a incompatibilitatilor dintre pesti si totul va fi ok
[Yahoo!] [ICQ]
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

A murit si al doilea rasbora ...cel cu burta umflata. Sper sa nu mai urmeze inca unul si tot asa.
Schimburi de apa fac destul de des si anume, din 130l scot cam 30l la 2 saptamani. Hrana este oarecum diversificata, zic eu: larve de tantar, fulgi TetraMin, fulgi cu spirulina si chlorella si granule Troco Grower Premium pt sanitari. De aglomeratia de pesti nu stiu ce sa spun pt ca parerile sunt impartite.
In cazul in care vad un simptom asemanator si la ceilalti pesti, ce ar trebui sa fac?
[Yahoo!]
jumbo
Member
[Avatar]

Joined: 22/04/2005 12:00:50
Messages: 120
Location: Bucuresti - Titan
IP:
Offline

Schimburile de apa le faci cam rar dupa cate vad eu. La 130 l ar trebui sa schimbi cam 40-45 l la cel mult o saptamana. Daca se mai intampla sa ai si vreo problema si sa folosesti baktopur sau baktotabs (cum ai facut pentru betta) se recomanda schimburi zilnice cam 25% din volumul acvariului pe toata perioada tratamentului si la sfarsit trebuie sa schimbi 50% din apa. Nu ne-ai spus nimic despre filtrare, incalzire, lumina plante, substrat si ce alti pestisori mai ai prin acvariu.

ride free
[WWW] [Yahoo!]
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

Acvariu 144l (brut):
substrat: turba rosie in amestec cu nisip si peste putin pietris(cam 1cm de pietris "margaritar" parca asa se numeste)
plante: sunt foarte multe si nu le stiu denumirea chiar la toate, echinodorus(cel cu frunze foarte late, palmate-verde), cabomba, nucus, inca un model cu frunze palmate dar nu asa mare ca echinodorusul, frunza este verde inchis iar pe spate rozalie, "iarba" eu asa ii spun, ceva gen trifoi (cam 2-3 cm inaltime) + inca 2 modele de umplutura, gen iarba(adica tot asa cu fire lungi ). V-am spus ca nu am retinut denumirea la toate
filtrare: filtru aqua-el fan2 + o pompa de aer cu burete + o pompa de aer pt "perdea de bule"
iluminare: 2 neoane Philips TLD-830.
popilatie: aici tineti-va bine : 3 scalari(mici) + 20 neoni (daca or mai fi toti pt ca nu pot sa-i numar )+ 8 rasbora (din 10) + 2 betta( femela vreau sa o dau pt ca masculul o tot bate si din cauza asta s-a ranit la gura si a pornit toata traba aia cu rana, ciuperca) + 2 coridoras+ un ancistrus+ un sanitar dar nu stiu ce model este. Chiar poate imi spuneti si mie cam ce ar putea fi, l-am cumparat odata cu coridorasii, erau toti la aceeasi marime(adik mici 2 cm). Dupa aproximativ 3-4 luni a crescut de 10cm iar coridorasii au cam 2-3 cm. Este gri inchis cu dungi rotunjite albe cu mustati mari si multe si cu o mica cocoasa.
Destule detalii???
[Yahoo!]
 
Forum Index » Boli/tratamente
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com