[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva pareri(sau mai multe)!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
driku
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.
Am un acvariu de 54 de litri (60L-30l-30h) cumparat din Hornbach...i-am facut capac (home made) cu suport pentru 2 neoane de 60mm si ventilator de sursa care sa scoata aerul cald afara...am mai facut si un filtru extern (tot home made) cu pompa de la Aquael Fan 1 (300l/h) cu medii de filtrare din bureti (4 la numar,1 eheim si alti 3 dintr-un burete (cica special pt filtre de acvarii) cumparati din hornbach de la acvaristica)...filtrul isi face treaba bine pe un acvariu de 30l(probat)...eu zic ca o sa faca fata si pe cel de 54l.
Am si incalzitor cu termostat, termometru,mincioc si furtun de aspirat substratul.
neoane, Osram Fluora 18w 60cm si un Philips 18w 60 cm (lumina alba...asta o sa-l schimb)
Mai am un substrat JBL Aqua Basis si nisip granulatie 1-4mm (de pe santier).Si un fertilizant lichid de la SERA (nu stiu exact de care)!

Plante: Limnophila aromatica, Heteranthera zosterifolia, anubias nana(cu unele frunze ciupite), cabomba (2 fire amarate), un guguloi de riccia(prins de nsite pietre cu o plasa naspa,deocamdata!...aia de pluteste tot riccia e)....iar restul plantelor sunt neidentificate,poate ma ajutari voi in privinta asta!

Pun niste poze sa va faceti o idee si sa va dati cu parerea!
Putin ajutor in aranjarea plantelor nu ar strica!
Merci.

Scuze...asta e link-ul bun: LINK

merge si cel din primul post dar e rezolutia mica! Daca s-ar putea inlocui primul link cu cel de-al doilea ar fi ideal! merci.

Editat de Lofty: Done! Cu placere.
[Yahoo!]
olinno
Member

IP:

cred ca ai pus un strat prea gros de riccia, dupa cate stiu se pune numa unstrat subtire si se dezvolta el singur si repede, dar daca cauti cred ca a mai fost discutata aceasta tema cu riccia, in rest ii DIY addicted ?!
[Email] [Yahoo!]
driku
Junior member
[Avatar]

IP:

intra-adevar DIY adicted...ma batea gandul sa fac si acvariul dar l-am gasit in Hornbach la un pret decent si la dimensiuni ce-mi conveneau asa ca am renuntat la idee...cel mai mandru sunt de filtru, foarte silentios (chiar daca nu e chiar aratos)

despre riccia am citit cum se pune...in mijloc acolo are o piatra dar nu se prea vede,nu e ca o bila plina la mijloc...e goala dar cu peretii cam grosi...o sa o mesteresc azi...sper sa fac rost de o nuca de cocos

o sa ma bag si la un sistem de OC2 impreuna cu un prieten pt acvariul lui...sa vedem ce o sa iasa...

astept alte pareri...

merci!
[Yahoo!]
olinno
Member

IP:

am mai vazut filtru acesta cred ca la diy/atelier . da am vazut ca ii o bila numa ai acoperit cu un strat prea gros dupa parerea mea , dar poate ca nu se vede asa de bine pe imagine.

si mie mi-a fost promis o butelie de co2, dar inca nimic sper ca in curand, daca nu poate incerc o bomba diy ).
[Email] [Yahoo!]
driku
Junior member
[Avatar]

IP:

olinno wrote:am mai vazut filtru acesta cred ca la diy/atelier . da am vazut ca ii o bila numa ai acoperit cu un strat prea gros dupa parerea mea , dar poate ca nu se vede asa de bine pe imagine.

si mie mi-a fost promis o butelie de co2, dar inca nimic sper ca in curand, daca nu poate incerc o bomba diy ).

intr-adevar stratul e gros...am pus-o asa pana fac rost de o nuca de cocos sa o pun pe nuca!

ideea cu filtrul e luata tot de pe forum...filtrul mi se pare eficient,silentios si ieftin!
[Yahoo!]
olinno
Member

IP:

si eu tot ma gandesc sa cumpar un filtru exterior sau sa incerc si eu un DIY. sunt multumi si de cel interior numa ocupa prea mult loc, fiind vorba de un filtru juwel.dar m-am gandit si la un acvariu mai mare
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

cel mai mandru sunt de filtru, foarte silentios (chiar daca nu e chiar aratos)
cineva este foarte bucuros sa citeasca asta :rulez: foooaaarte

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
driku
Junior member
[Avatar]

IP:

clauss wrote:
cel mai mandru sunt de filtru, foarte silentios (chiar daca nu e chiar aratos)
cineva este foarte bucuros sa citeasca asta :rulez: foooaaarte

merci clauss...de la tine am preluat ideea (principiul e acelasi,doar materialele sunt putin diferite)...nu am avut acei conectori misto si am folosit unii metalici care mi-au mancat zilele caci nu se lipeau asa ca am recurs la "siliconare"(cat s-a putut de mult)...ieri am luat niste conectori de plastic(sper sa am timp in week-end sa-i montez!

si nu am avut nici tevile alea transparente din acvariu,am folosit tub henco si o teava, care saraca, vroia sa fie un mosor (suport,nu stiu cum sa-i zic) pentru folia de la un fax cannon .

nu am avut nici inele ceramice dar sper sa fac rost in curand!

olinno, ce pot sa zic e ca merita incercat si daca pompa e cat de cat ok si mediile de filtrare la fel de ok nu are cum sa nu fie eficient! cu siguranta depinde de capacitatea acvariului..raportat la capacitate trebuie sa alegi cilindrul si furtunele! hai ca e simplu de facut...spor la mesterit!

DIY adicted...
apa lipede!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: