[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un peste portocaliu este bolnav  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
bavareze
Unripe member

IP:

salutare.

de vreun an am un acvariu de cca 35 litrii cu 4 pesti porocalii si unul negru care sta mai mult nemiscat pe fundul apei. apa am pus dintotdeauna de la chiuvate si am adaugat niste picaturi speciale pentru tratarea apei. asa am primit instructiuni de la fostul proprietar, asa am facut. lumina : 1 bec de 35W incandescent plasat deasupra. plante: NU (doar artificiale)

acum o saptamana pestii erau ok. azi toti sunt ok, dar unul dintre cei 4 pesti portocalii are 2 excrescente pe corp. cu toate acestea, este activ si mananca. se comporta normal.

vreau sa stiu daca aceasta problema ii pune in pericol viata si ce as putea sa fac pentru a il repara.

multumesc,
radu

ps: aici nu am optiune de a atasa poze. asa ca le-am pus pe picasa. pestele in cauza poate fi vazut aici:

http://picasaweb.google.com/bavareze/SickFish?authkey=Gv1sRgCNHJgO2duInmbA#
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit pe forum.
Pestii aia sunt FOARTE chinuiti in acvariul acela minuscul.Se numesc carasi cometa si au nevoie de minim 50 litri apa pentru fiecare peste.Se vor imbolnavi des si eventual vor muri daca nu le faci un acvariu corespunzator sau daca nu ii dai cuiva care are conditii pentru ei

Until you find someone worth dying for, you never really live.
harry-ab
Member

IP:

Incearca doua-trei lingurite de sare neiodata (pt. muraturi). Ar trebuii sa ajunga la volumul acela de apa. Oricum....fa-le o casa mai mare. Un minim de 150 l , suprafata mare si inaltime nu prea mare ar ajunge.
[Yahoo!]
bavareze
Unripe member

IP:

o sa ma uit de un acvariu ceva mai mare. sau alti pesti mai mici pentru acvariul acesta.

intre timp am fost la magazin pentru testarea apelor. cum parametrii nu erau tocmai buni (nitriti, nitrati, amoniac mult, mediu mult prea bazic etc) am luat niste prafuri care contin bacterii si o sa schimb din apa, treptat, pana cand parametrii vor reveni la normal.

ramane de vazut totusi care a fost cauza eczemei.

radu
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: