[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tuburi 965 care palpaie  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Am pus la capacul nou, construit pentru un acvariu de 60 litri, doua tuburi Osram 965/18W/T8 si un Fluora de 18W/T8.

Am facut aseara o proba sa vad cum se aprinde 965, pentru ca nu am mai avut, si am constatat o palpaire. Nu este acea palpaire de 50Hz care apare la droserele electromagnetice ci o palpaire neregulata de-a lungul tubului. Parca s-ar misca gazele haotic prin tub.
Am mutat balastul pe al doi-lea tub 965...aceeasi problema. Am mutat apoi droserul pe Fluora si se aprindea omogen fara palpaire fara nici o problema.

Care sa fie cauza? A mai patit cineva la fel?
Au tuburile 965 necesitati speciale? Drosere electronice profesionale?

Am facut proba cu un balast electronic Vito de 18W nou.
Folosesc acelasi tip de balast, cu succes, de cateva luni pe Philips 865/18w/T8 si pe Fluora de 15W. Niciodata nu am avut palpaire.

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Am observat si io, a trecut fara sa fac ceva .

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca isi are locul aici si cat este de adevarat. Doamnele de la desfacere de la Marbo Trade (firma din Bucuresti care comercializeaza Osram) ni-au dat urmatorul sfat. Niciodata sa nu aprind un tub pentru prima data si sa-l tin aprins mai putin de 15 minute. Deci, la prima aprindere, minim 15 minute. De ce? Zice-se ca in timpul acesta nus' ce se imtampla in el si daca ii tai macaroana, se duce din calitate. Fiind mai nepriceput din acest punct de vedere, am luat sfatul de bun si il pun in aplicare. Nu cred ca are ce strica. Si este vorba de orice fel de tub sau bec de tip "neon". Voi ce stiti de treaba asa?
Iar cu palpairea, da, am patit-o si io, dar ca si Faraonului, mi-a trecut de la sine, dupa cateva minute.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Da si eu m-am gandit ca ar putea sa dispara dupa cateva minute.
Dar cum lucram in mijlocul camerei si presiunile din partea sotiei sa-mi strang hondrobeile, ca trebuie sa o culcam pe mititica(am o fiica de aproape 2 ani) nu conteneau. A trebuit sa inchid si sa strang.

Sa speram ca se vor stabiliza. Multumesc pentru raspunsuri.

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Kreator
Member
[Avatar]

IP:

E ceva normal. Nu se misca gazul ci electronii. Dupa ce se incalzeste se "omogenizeaza" si nu mai apare. O sa observi aceiasi treaba si la unele tuburi care's pe duca...

<<-->>
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

A doua zi cand le-am alimentat nu a mai aparut fenomenul.
In concluzie, daca mai pateste cineva ca mine, nu va ingrijorati.

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: