[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Imbunatatire medii filtrare Eheim Aquaball 2210  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Am setul Aquapro80 de la Eheim, iar ca si filtru a venit Cu AquaBall 2210. Acvariul meu are neoni, si este plantat. Am intrebare ce as putea sa pun in locul buretilor pentru a imbunatatii capacitatea de filtrare a filtrului? Sau un upgrade? Nu as vrea sa mi iau filtru extern, pana acum apa este limpede insa se cam depune mizerie pe substrat.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

buretii grosieri sunt destui de buni, poti adauga niste ceramica. Mizeria de pe substrat se depune la fiecare, totusi ai putea sa faci cumva sa existe un curent de apa si acolo, asta in cazul in care inca nu ai
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai nu prea are loc si ceramica, doar daca renunt la un burete si pun in locul lui ceva gen Siporax, insa asta e pentru filtrarea biologica. Nu stiu daca as pune niste vata perlon in locul ultimului burete, daca as imbunatatii cu ceva??
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

la siporax ma refeream, Poti sa-l inlocuiesti cu unul din bureti, Si deasupra poti baga un strat de vata de perlon, fara a mai inlatura nimic, Vata aia nu te incurca cu nimic
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Folosind doar filtrul intern nu vei obtine rezultate extraordinare in privinta mizeriei de pe substrat.

Din proprie experienta chiar si cu filtru extern gen canistra tot se aduna mizerie pe substrat, acvariul meu de 60 litri beneficiaza de jbl 250 si tot se aduna mizerie pe substrat. Am incercat si cu o pompa interna suplimentara pentru o mai buna circulatie a apei, insa, dat fiind ca este foarte bine plantat, la fel ca si acvariul tau, si curentul de apa trebuia distribuit in mai multe zone, imbunatatirile au fost minore si dezavantajele mari (mai putin spatiu pentru decor, plante si pesti).

Solutia a fost schimbari mici si dese de apa concomitent cu sifonarea substratului, solutie cam ineficienta din punct de vedere al timpului

PS. filtrele care contin siporax, sau echivalentii, precum si bureti, incearca sa gaseasca un echilibru intre filtrarea biologica si cea mecanica. Ai grija la ce inlocuiesti si cu ce astfel incat sa nu strici faptul ca acvariul tau este stabilizat.

...
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: