[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tub Narva ? Cu ce combinatie ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
atikusz
Unripe member

IP:

Salut,

Acum folosesc un tub Philips Aquarelle de 18 w la acvariu si am achizitionat curand urmatoarele tuburi pentru a face o combinatie de 2 tuburi de 18 w in vederea imbunatatirii iluminatului la acvariu in general

Narva colourlux de lux 950 18 w
Osram Biolux 965 18 w
Osram Fluora 18 w

Care ar fii cea mai benefica combinatie de 2 tuburi din cele 4 care le am ? pentru plante dar sa obtin si o culoare cat mai frumoasa in general pt acvariu - pesti,plante,pietris,etc

Bazin 60x30x35
Filtru intern Serafil 120 cu burete,carbune activ,si siporax mini
Incalzitor Sera 150 w
Pompa aer Eheim
Plante:Echinodorus,Cabomba,Valisneria,Cryptocorine,Anubias - destul de plantat.
Pesti:5 conchonius,3 scalari,3 gurami,4 xifo,3 platy,2 sanitari

Multumesc,
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

off-topic la lumina nu sunt prea priceput, dar despre pesti pot sa i-ti spun ca ai ceva incompatibilitati acolo...conchonius vor maxim 25 de grade...scalarii minim 26..si sunt multi pentru nici 50 l de apa...prea multi

inca o data scuze pentru pff-topic

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Foloseste Osram Fluora + oricare iti place dintre celelalte .

Io as renunta la scalari si gurami.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Incompatibilitatea este ultima problema. Suprapopularea ESTE o problema mare. De exemplu 3 scalari ar insemna cel putin 150 litri de apa. De restu nu mai zic nimic.

Referitor la lumina, pastreaza 1 aquarelle daca vrei sa pui in valoare si coloritul pestilor.
Narva si Osram Biolux sunt ambele tuburi bio. Dau lumina alba, apropiata vizual de lumina solara. Bune pentru pesti, bunicele pentru plante.

Osram fluora este un tub horticol. Foarte bun pentru plante. Ca iluminare generala, depinde de gustul fiecaruia. Are o culoare ciudata... spre mov. Mie, de exemplu imi place. Altora nu.

Ca o concluzie eu zic sa incerci diversele combinatii posibile si sa o pastrezi pe aia care place cel mai mult ochilui tau.

Si fa ceva cu suprapopularea aia, sau o sa faca natura in locul tau... cu urmari mult mai grave pentru acvariu.
atikusz
Unripe member

IP:

Mersi pt sfaturi,

Stiu ca exista aceasta suprapopulare si ca nu e bine.Toti acesti pesti au fost achizitionati la sfarsitul lui octombrie 2008 cand a fost setat acvariul si de atunci o duc bine.Au crescut,sau colorat ok primesc doar Tetra pro color si Tetramin fulgi.Filtrarea e ok apa e cristal mereu(schimb 25% pe saptamana,Am pierdut doar un scalar si un mascul de xifo- pe undeva prin decembrie.am sa rezolv suprapopularea luna viitoare cu inca un acvariu de 140 l.
Fertilizantul lichid ce folosesc de la JBL - Ferropol nu este neutralizat de carbonul de Sera din filtru?Nu pot sa-mi dau seama daca nu-l folosesc degeaba.Siporaxul mini din filtru la ce perioada trebuie schimbat?Carbunele stiu ca la 6 saptamani.

Multumesc,
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

JBL - Ferropol nu este neutralizat de carbonul de Sera din filtru?

Nu stiu pe cineva care sa detina dovezi clare ca fertilizantii din masa apei sunt retinuti de carbunele activ, dar eu in locul tau l-as scoate ca masura de precautie impotriva banilor aruncati pe fereastra.

Pe de alta parte, de ce tii carbunele in filtru? El se foloseste de obicei temporar, pentru a indeparta mai repede chimicalele folosite la un moment dar in apa, gen algicide, medicamente etc. Dupa ce isi face treaba se scoate. Daca are un asemenea rol in filtrul tau, ok. Dar altminteri...?!

Siporax nu folosesc, nu am folosit, deci nu stiu. Cu siguranta te va lamuri altcineva.

P.S. Te rugam sa treci si pe la sectiunea de prezentare "Despre noi". Asa e obiceiul pe aici si asa ne cunoastem mai bine intre noi. Multumim.
atikusz
Unripe member

IP:

Folosesc carbon pt ca filtrul intern Serafil 120 asa este livrat echipat 1 sertar cu siporax mini 1 cu carbon 1 cu burete .Nu am incercat sa schimb materialele filtrante din el.Asa vine echipat de la producator.Se curata periodic si sunt foarte multumit de el.

http://www.sera.de/fileadmin/gbi/sera_fil_0907.pdf
nano
Junior member

IP:

atikusz wrote:Fertilizantul lichid ce folosesc de la JBL - Ferropol nu este neutralizat de carbonul de Sera din filtru?Nu pot sa-mi dau seama daca nu-l folosesc degeaba.Siporaxul mini din filtru la ce perioada trebuie schimbat?Carbunele stiu ca la 6 saptamani. Multumesc,

Din cite cunosc eu, carbunele activ, prin capacitatea sa adsorbanta, retine ceea ce "apuca" din apa, probabil si microelementele; de ex, nu se recomanda in acvaristica marina, conducind la o saracire in ioni a apei (desi ar avea alte avantaje, pe durata scurta de timp). Din fericire, acel carbune poate fi activ cca. 2 luni (functie de cantitatea de carbune raportata la volumul acvariului) dupa care nu mai prezinta vreun pericol in a-ti adsorbi elementele din ferropol.

Siporaxul nu se schimba. Se spala eventual (f. rar daca ai o filtrare mecanica prealabila, foarte buna) atunci cind se colmateaza nemaiputind asigura o filtrare biologica eficienta.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: