[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
resetare acvariu, plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ovyman
Junior member

IP:

Sal, dupa un mare dezastru 20 pesti morti in 36 ore, m-am hotarat sa resetez acvariul nestiind din ce cauza au murit pesti, posibil fiind o boala ultimi 6 pesti cumparati fiind dintr-o sursa nesigura ( piata ). Acum vine intrebarea ce sa fac cu platele Echinodorius osiris, Echinodorius amazonious, Anubias pitica, Vallisneria cat timp ciclez acvariul si dupa cat timp as putea sa le introduc dinou in acvariu.
Multumesc si scuze daca am zis prostii chiar sunt un novice
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/content/view/50/29/
http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/
citeste-le cu atentie
ovyman
Junior member

IP:

Mersi radu pentru linku-ri, am inteles ca trebuie sa astept cateva zile pana sa introduc plantele, dar in acest timp ce fac cu plantele care le am unde sa le tin? Trebuie sa le curat inainte sa le introduc in acvariul resetat?
Multumesc
[Email]
Seductiv
Junior member
[Avatar]

IP:

Sfatul meu (al unui incepator) este sa incerci sa le tii la un prieten pana dupa ciclare, iar daca nu, le poti introduce in acvariu deoarece nu sunt foarte pretentioase.
[WWW]
ovyman
Junior member

IP:

Mersi de sfat problema e ca nu am nici un prieten cu acvariu si nici nu am alt acvariu unde sa le pun, m-am gandit sa le pun intr-un recipient (nu stiu exact ce) si sa le pun o sursa de lumina dar mie frica sa nu le omor
[Email]
Seductiv
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu de 4 zile tin o Anubias intr-un acvariu aflat la ciclare. Nu are absolut nimic.
[WWW]
Seductiv
Junior member
[Avatar]

IP:

In plus de asta am bagat si niste carasei care rezista eroic tulburarii apei si nici nu manaca planta
[WWW]
cosminBM
Member

IP:

Plantele poti sa le tii 2-3 zile si intr-o galeata nu au nimic , ciclarea am facut-o in 2 zile cu Bio nitrivec de la Sera , plantele si pesti i-am pus in acvariu dupa 2 zile .Pe prospectul de la sera bio nitrivec scrie ca poti sa introduci pesti in 24 de ore
[Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Of of of...
Pai pe perioada ciclarii e chiar indicat sa ai cat mai multe plante in acvariu, in special din cele cu crestre rapida.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
ovyman
Junior member

IP:

Pai din ghidul incepatorului am citit ca in cazul unui acvariu nou plantele se introduc in acvariu dupa 2 zile banuiesc ca e eceiasi regula si pentru un acvariu care se reseteaza s-au ma insel?
[Email]
cosminBM
Member

IP:

ovyman wrote:Pai din ghidul incepatorului am citit ca in cazul unui acvariu nou plantele se introduc in acvariu dupa 2 zile banuiesc ca e eceiasi regula si pentru un acvariu care se reseteaza s-au ma insel?

Asta iti spuneam si eu poti sa pui toate plantele dupa 2 zile, iar daca folosesti si ceva bacterii cum am folosit si eu de ex Sera bio nitrivec , pui si pesti dupa 2 zile fara pb ( nu trebuie sa stai o luna sa se cicleze acvariul)
[Yahoo!]
ovyman
Junior member

IP:

Multumesc frumos pentru raspunsuri
O sa le tin intr-o galeata sau un recipient mai mare 2 zile si dupa aceia le introduc in acvariu
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pune plantele de la inceput in acvariu,ele nu-s afectate deloc de cilclare.NU le mai chinui prin galeti

Until you find someone worth dying for, you never really live.
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Exact. Alea 2 zile cred ca se refereau la cazul in care umpli acvariul cu apa de la robinet, clorinata, si trebuie sa o lasi 2 zile sa iasa clorul din ea. Dar chiar si asa, poti bune Aqua Safe sau Biotopol si poti pune plantele fara nici o grija.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
ovyman
Junior member

IP:

Multumesc inca o data pentru raspunsuri
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: