[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bomba CO2 - fertilizare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
icewrc
Junior member

IP:

Tocmai ce mi-am confectionat o bomba artizanala de CO2 cu gelatina si as vrea sa stiu ce tip de fertilizare sa folosesc(pentru buget redus) si daca gresesc pe undeva. Difuzorul din acvariu va fi pentru moment un filtru Aquael pe care il voi opri noaptea din cauza zgomotului si pentru a lasa CO2-ul sa iasa la suprafata mai usor.

Acvariu:
Juwel Rekord 60 - 54L brut
Lumina - standard Sylvania 54- 765 T8, 15w (neonul merge aproximativ 9 ore/zi - 18:00-03:00)
Substrat - nisip fin
Temperatura - 25 grade
Plante: valisneria, ceratopteris si anubias nana petite.

Apamasuratori inainte de a baga CO2)
pH: 7.4
kH: 4
gH: 9
CO2: 6(dupa tabel)
NH4: 0.1
NO2: 0 - 0.025
NO3: cca 130
PO4: 2
Fe: 0-0.05
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

la plantele care le ai nu are sens sa te complici cu co2. mai ales ca nici lumina nu e una de top.
plantele alea cresc vorba cantecului cu "apa, paie si bataie".

Acvariul meu
[Yahoo!]
icewrc
Junior member

IP:

M-am hotarat sa bag CO2 pentru ca nu sunt multumit de anubias(incepe sa se ingalbeneasca frunzele) si urmeaza sa mai introduc si alte plante pana voi elimina valisneria de care m-am plictisit . Am uitat sa mentionez ca mai am si riccia dwarf.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in locul tau as mai adauga, macar 1 neon, si adaosul de co2
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da, lumina e putina...

Vei avea rezultate, insa rezultate si mai faine vei avea cu inca un neon.

Uite: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5946&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Fara neonul suplimentar, CO2-ul va fi in surplus (caci plantele il consuma proportional cu fotosinteza) si risti sa apara alge care sa-l foloseasca. Dar toate au frumusetea lor
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si din editari, am scos fix pasajul care era ONTOPIC.
Sunt foarte multumit, in conditii asemanatoare cu ale tale (54L, plante nepretentioase, dar cu un neon in plus) si bomba de JBL Feropol care e mai accesibil ca pret. Nu da mult deodata.
Mai bine pui mai putin decat e indicat, si cresti, caci daca o sa apara alge tot crescand, stii ca reduci si dispar si algele incet incet (in 2-3 luni sa zicem - ma rog, o medie grosiera).
[WWW]
icewrc
Junior member

IP:

Am mai citit, m-am mai calmat si o sa fac totul ca la carte de acum inainte, deci pana sa bag co2 in acvariu trebuie sa fac ceva cu lumina...si cum nu vreau sa decupez capacul de la acvariu trebuie sa gasesc o alta posibilitate(cu buget pt someri).
Orice idee despre cum se tuneaza un capac de juwel monolux 60 este bine primita.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Incearca sa pui niste poze cu capacul vazut invers - caci de deasupra http://www.aquarium.cc/images/Monolux%2060.jpg vad cum e.

Daca e vreo adancitura acolo, in spate, e perfect. Daca nu, va trebui sa-l pui in fata, cam unde l-am pus si eu in capac.
Buget tot ai nevoie ori iei o lampa (cum am luat eu) de 20-30RON si un neon (20-40RON, special pentru plante) si o 'agati' cumva de plastic... ori te chinui cu doze, fire, intrerupator samd. Neonul oricum trebuie luat iar dozele firele si timpul pierdut sa le fixezi..

Sau improvizezi cu o sarma ca sa tii neonul suspendat de plastic (dar atentie sa nu se atinga sa nu se incalzeasca ceva pe acolo direct pe plastic) si prinzi firele cu niste riglete de piciorusele de alimentare ale neonului, samd. Dar e instabil si mereu cand dai capacul la o parte tre sa-l reglezi iar la loc.

Si daca e sa te duci sa iei lampa, masori cam cat e spatiu - ca unele lampi sunt mai mari, altele mai mici, samd. Sigur gasesti prin vreo piata ceva.
[WWW]
icewrc
Junior member

IP:

Cam asa arata... Problema e ca daca pun neonul in locul din poza imi obtureaza accesul la acvariu. Am vazut aici o un tunning interesant, dar nu inteleg mare lucru... poate ma ajuta clauss cu o traducere mai exacta decat google translate

image
image
alexnbv
Membru de baza

IP:

Si eu am adaugat, nu 1 ci 2 tuburi pe langa cele cu care a venit utilat capacul(al meu era duolux, dar principiul este acelasi). Am inlocuit toata instalatia. Renuntand la soclurile voluminoase castigi suficient loc pentru a adauga inca un tub(in cazul tau), respectiv 2 tuburi pentru capacele duolux.

Pentru a intelege mai bine uita-te cum am facut eu aici si aici.

Sunt sigur ca spatiul este acelasi...deci daca esti dispus sa faci modificarile de care am spus mai incape un tub fara sa tai din capac, inlocuiesti doar niste componente.

Acvariu 126
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sunt 2 variante pt rekord 60, dupa mine

1. mai pui un neon de 15W in fata celui existent (simplu de facut si eficient)
image

image

2. scoti tot si pui 2 neoane de 18W pt plante cu necesitati crescute (fertilizare si CO2 obligatoriu) - e mai mult de munca dar ai si lumina ca lumea

image

image

ambele variante sunt carpacelile mele

alexnbv
Membru de baza

IP:

alex_nbv wrote:Pentru a intelege mai bine uita-te cum am facut eu aici si aici.

Costurile in cazul meu au fost de 50RON - 4 drossere electronice, 8 cleme pentru neon si 2 tuburi de super glue.

In mod normal pentru acvariul tau costurile ar trebui sa fie de aprox. 30 RON - dar asta poate varia in functie de calitatea droserelor, care in cazul meu nu este una prea ridicata

Acvariu 126
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: