[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mi-au depus icre scalari !  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
D3v1l
Junior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2008 12:15:49
Messages: 26
Location: Tulcea
IP:
Offline

Detin un acvariu de 200 l cu 5 scalari iar acum 2 zile am vazut pe o frunza de la planta niste puncte mici apoi am observat ca unul din scalari statea numai acolo iar altul mai incolo de el si ii gonea de mama focului pe toti care treceau prin zona apoi mam uitat mai atent si defapt erau icre de scalar.Din cate stiu eu nu am mai vazut sa mai depuna pana acum iar intrebarea mea este sa ii las sa aiba grija sa astept pana la urmatoarele 2 3 depuneri pana se obisnuiesc ca parinti sau sa ii separ ? stiu ca ei vor manca icrele deja am vazut cum ciupesc amandoi

image
[Yahoo!] [ICQ]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

D3v1l wrote:... stiu ca ei vor manca icrele deja am vazut cum ciupesc amandoi ...


Nu isi maninca icrele, ci ambii parinti se vor ocupa de ele, inlaturindu-le pe cele albe, nefecundate.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

D3v1l wrote:altul mai incolo de el si ii gonea de mama focului pe toti care treceau prin zona apoi mam uitat mai atent si defapt erau icre de scalar.

Unu' sta si ventileaza icrele, celalt pazeste casa , asa e normal.

Mai lasa-i acolo 2-3 depuneri si apoi poti sa-i separi. Sau poti scoate ceilalti pesti .

Poze: smilie ... Poze cu plante
D3v1l
Junior member
[Avatar]

Joined: 28/04/2008 12:15:49
Messages: 26
Location: Tulcea
IP:
Offline

Nu imi vine sa cred au disparut toate azi dimineata da intradevar le ventila interesant astept o noua depunere.Am pus 1 poza cu perechea mea de scalari bine ca nu sunt rasisti ) ''alb+negru= chocolate angel fish" si o poza cu frunza de aseara

image

image

Multumesc pt informatii!
[Yahoo!] [ICQ]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 10/08/2008 20:58:16
Messages: 314
Location: Bucuresti - Giurgiului
IP:
Offline

Eu am 6 depuneri cu scalarii koi (1 pereche) si de fiecare data s-au albit si, normal, le-au mancat. Stie cineva de ce se albesc toate icrele? E steril masculul? Dar nu toate deodata, ci pe rand: in doua zile se alege praful de ele.
Precizez ca am schimbat prima femela cu o alta din acelasi tip, a depus si ea de doua ori si de fiecare data am pierdut toate icrele.
Sa fie din cauza ca depune pe filtrul meu intern?
O sa pun un filmulet maine seara, daca e nevoie.

DIY addicted
Valea Plangerii
giov
Member
[Avatar]

Joined: 25/11/2007 17:56:13
Messages: 107
Location: FOCSANI VRANCEA
IP:
Offline

Icrele se albesc fie din cauza apei prea dure ,fie din cauza faptului ca nu au fost fecundate,fie parintzii nu au avut grija bine de ele.Eu stau intr-o zona unde apa e foarte dura ,17grade duritate.Am incercat toate metodele pt a inmultzi scalari.Dupa 10-15 depuneri pestii s-au adaptat incredibil iar icrele se albesc doar in proportie de 10 % chiar si cu apa duritate 17.In general eu zic ca trebuie sa ai multa rabdare.Poti incerca sa combini apa cu apa distilata ;la inceput asa am facut si eu si a mers,dupa aceea insa pestii s-auu adaptat la apa dura si n-a mai fost nevoie.De atunci inmultesc si am continuu pui de scalari.Itzi urez succes.

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]
feugen
Junior member
[Avatar]

Joined: 06/09/2009 14:26:15
Messages: 47
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Icrele se albesc din urmatoarele motive:
1. Apa nu a fost sterilizata anterior depunerii sau a fost in acvariul de baza. Apa se pregateste pentru depunere cu "Tripaflavin", "Albastru de metil" alte dezinfectante dupa care se filtreaza intens.
2. Temperatura sub 23-25 grade
3. Mascul cu probleme

Recomand pentru acvariul "materinitate" lipsa totala a substratului si a oricaror plante.

Icrele pot disparea dupa frunza in situatia in care peste noapte lumina se stinge in acvariu sau daca acvariul este suprapopulat cu pesti... scalarii ne mai reusind sa-si protejeze icrele.


Filtrul intern sau extern poate fi o problema dupa eclozarea icrelor.
Aerarea acvariului in care a fost depunerea se face printr-o piatra dispersoare, iar volumul aerului nu trebuie sa fie intens pentru a nu face un curent puternic al apei.
Filtrarea apei in acvariul "maternitate" (daca considerati ca-i musai) trebuie facuta cu un filtru model 1900 toamna tarziu din burete.

Pana dupa eclozarea icrelor nu hraniti scalarii!!!
La 24-48 ore de la eclozare (cand puisorii pleaca "la zbor" scoateti parintii din acvariu.
Incepeti hranirea cu 2-3 picaturi lapte proaspat 1-2 zile
Treceti pe infuzori sau cada nu aveti pe galbenus de ou de tara fiert tare si dizolvat in apa (cel din urma trebuie dat cu chibzuinta deoarece deterioreaza apa si se face mucegai pe fundul acvariului)
Cam din ziua a 7-a se poate trece pe pui de artemia pentru vreo saptamana
Micro reprezinta hrana pentru urmatoarea saptamana
Cand puii vor fi ajuns la 4-5mm puteti trece pe tubifex tocati si bine spalati de sange sau grindal deasemenea tocat. Tubifex si sau grindalul poate fi asortat cu artemia mai mare daca dimensiunea puilor o permite.
Dupa 6 saptamani puii trebuiesc sa ajunga la cca 2cm.

Nu trebuie neglijata schimbarea apei!!! Saptamanal se schimba 1/3 din apa pastrand riguros duritatea anterioara si temperatura.


Astept si alte intrebari... daca este cazul.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2009 18:22:14

[Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 22/05/2009 09:43:00
Messages: 447
Location: Constanta
IP:
Offline

Rupe frunza cu icre,transfer-o rapid intr-un bol cu apa de osmoza(10 cm coloana de apa)pune 2 picaturi de albastru de metil/litru,aereaza cu o piatra ce face bule mai mari,temperatra 26-27C...si ai sa vezi ca nu se mai albesc icrele,ba din contra o sa fi ....bunic! (frunza trebuie un pic presata sa stea scufundata in apa!)
[Email]
dj_ando_83
Member

Joined: 14/07/2009 00:58:29
Messages: 200
Location: stalpeni arges
IP:
Offline

nu uita ca icrele nu trebuie sa ia contact cu aerul daca le muti. la mine au depus pe filtrul intern si cand le-am mutat le-am luat cu tot cu filtru intr-o punga si le-am mutat in alt acvariu in care aveam apa de ploaie. pana sa le mut de fiecare data cand depuneau icrele se albeau in 2 zile din cauza duritatii apei. parerea mea este sa nu mai incerci inmultirea lor decat daca ai unde sa ii dai sau ai destul spatiu pentru ei.
[Email] [Yahoo!]
feugen
Junior member
[Avatar]

Joined: 06/09/2009 14:26:15
Messages: 47
Location: Bucuresti
IP:
Offline

dj_ando_83 wrote:nu uita ca icrele nu trebuie sa ia contact cu aerul daca le muti. la mine au depus pe filtrul intern si cand le-am mutat le-am luat cu tot cu filtru intr-o punga si le-am mutat in alt acvariu in care aveam apa de ploaie. pana sa le mut de fiecare data cand depuneau icrele se albeau in 2 zile din cauza duritatii apei. parerea mea este sa nu mai incerci inmultirea lor decat daca ai unde sa ii dai sau ai destul spatiu pentru ei.


Imi pare rau sa te contrazic, insa nu au nimic icrele daca intra in contact cu aerul. Important este sa nu le sochezi termic si ca parintii sa accepte schimbarea "domiciliului. In 90% din cazuri dupa mutarea increlor si a depunatorilor in alt acvariu acestia isi vor manca icrele. Poti incerca cu sanse minime de reusita doar mutarea icrelor intr-un bazin cu aceeasi temperatura dar bine aerat fara a fi un curent prea puternic in apa. Vei scoate ceva pui insa mult mai putini decat in cazul in care au parintii grija de ele.
O alta sansa pe care o poti avea este sa stingi lumina in acvariul unde s-a derulat depunerea, sa scoti icrele cu frunza resapectiva sau obiect (ce-o fi), dupa asta muti si parintii in acelasi acvariu cu icrele si apoi aprinzi lumina... care oricum nu trebuie sa fie prea puternica. Cu cat este mai "intima" cu atat mai bine.
[Yahoo!]
Claude
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/11/2008 10:24:39
Messages: 39
Location: Ploiesti- coasta de text
IP:
Offline

dj_ando_83 wrote:nu uita ca icrele nu trebuie sa ia contact cu aerul daca le muti. .



asta e un mit. am mai multe perechi de scalari care imi depun la 10-12 zile asa ca la una din depuneri mi-am permis "experimentarea" scosului frunzei din acvariu. Icrele au eclozat normal.


D3v1l wrote:Detin un acvariu de 200 l cu 5 scalari iar acum 2 zile am vazut pe o frunza de la planta niste puncte mici apoi am observat ca unul din scalari statea numai acolo iar altul mai incolo de el si ii gonea de mama focului pe toti care treceau prin zona apoi mam uitat mai atent si defapt erau icre de scalar.
image


Uite o varianta nu tocmai ortodoxa... daca iti lipseste spatiul sau nu ai un acvariu pentru depunere/crestere pui etc etc etc.

Ia un recipient de plastic transparent sau un borcan si prinde-l de marginea de sus cu clesti de rufe in acvariul comunitar in care au depus parintii (bineinteles borcanul/caseriola /recipientul plin cu apa trebuie sa stea in apa din acvariu). In momentul in care pestii depun pune in el o piatra care sa aereze si regleaza debitul la aerator astfel incat sa creeze suficient curent in primele 2 zile (pana sa se transforme icrele in alevini). in recipientul asta poti pune tripaflavin, sau albastru de metil sau...apa oxigenata. atentie la proportii.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2009 09:36:31


e limpede ca e tulbure!
[WWW] [Yahoo!]
danbb
Junior member

Joined: 05/03/2011 14:58:42
Messages: 52
Location: Brasov
IP:
Offline

feugen wrote:

Pana dupa eclozarea icrelor nu hraniti scalarii!!!


Eugen, asta e valabil si la restul speciilor? La apistogramma m-ar interesa in special?
Merci.
Andreea Isabela
Unripe member

Joined: 27/03/2018 15:34:08
Messages: 3
Location: Oras Pantelimon
IP:
Offline

Buna ziua, am o pereche de scalari nou format?. Masculul ini?ial mi-a murit. Am cumparat alt mascul pe care femela il accepta cand depune icrele pentru fecundat, dar apoi devine foarte agresiva cu el (este mai mic ca dimensiune decat ea). De fapt la prima depunere nu prea l-a l?sat sa se apropie de icre de?i el a tot încercat...efectiv se mu?cau de gura unul pe altul întrucât si el dorea sa ajung? la icre, drept urmare l-am scos din acvariu, dar icrele nu au eclozat. La a doua depunere l-a l?sat sa fecundeze icrele si s-au ocupat împreuna de ele, îns? tot are momente cand il alearg? si il love?te destul de rau (cel mai des cand ii hr?nesc). Icrele au eclozat sâmb?ta asa ca ma astept ca puiu?ii sa înceap? sa înoate zilele acestea. Nu sunt multi, cred ca au mai r?mas vreo 40-50, perechea i-a si mutat de pe frunza de echinodorus pe filtru din acvariu si apoi iar pe frunza. Am v?zut ca nici masculul nu ii m?nânc?, ii prinde in gura daca pic? de pe suport si ii pune înapoi . Acela?i lucru il face si femela. In situa?ia data este mai bine sa scot masculul si sa o las doar pe ea sa se ocupe de icre si alevini sau daca ii las împreuna o sa il accepte pana la urma?
Întrebarea 2: cat timp pot lasa p?rin?ii cu puiu?ii in acela?i acvariu?
 
Forum Index » Cichlidae
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com