[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pesti pe creier  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Salutari la toata lumea!
Sunt Dan, sunt din Iasi si duc in spinare vreo 33 de ani.
Dupa o pauza de circa 18 ani, m-am hotarat ca e timpul sa o iau de la capat cu acvaristica. Bine, hotararea dateaza de vreo 3-4 ani, dar din lipsa de spatiu locativ am tot amanat-o pana m-am mutat la 3 camere, unde un acvariu era de la sine inteles.
Ceva experienta as avea eu la activ, in tinerete Very Happy detinand vreo 2-3 acvarii micute 30-50 de litri, cu ciorbite pe cinste, dar si cu oarece satisfactii, tin minte ca duminica eram in piata cu beta sau zebre din productie proprie la vanzare.
Planul meu era sa ma reapuc de un acvariu cu discusi, dar nestiind daca acvaristica e ca mersul pe bicicleta, am zis s-o iau incet sa ma (re)prind de cum merg treburile. Asa ca de prin decembrie tot citesc la forumul asta si fac munca de documentare (trezit din somn la 2 noaptea cred ca iti pot recita ca din Eminescu "Ciclul azotului").
Asa ca partea cea mai usoara am facut-o: am luat un acvariu Juwel Rio 180 (101x41x50), 180 l net. Nu va cer sa fiti de acord cu mine, sa ma aprobati sau sa dati cu mine de pamant ("pai la banii astia iti faceai..."); l-am luat si gata. Momentan astept sa mai vina ceva bani pentru restul(asa imi trebuie daca ma apuca si pe mine in vreme de criza...).
Planul ar fi sa fac suportul, am planul facut, pe luni cred ca-l dau la taiat si apoi ma bag la asamblat. Dupa aia m-am gandit la un substrat de la JBL, Aquabasis plus, de fapt un kit Proflora Start Plus 100-200 (sper sa-mi ajunga), peste care sa vin cu 20 kg de pietris 2-3mm, ceva mopani si eventual pietroaie. La plante inca mai lucrez, cert e ca spunea cineva ca un acvariu nou se recomandal sa fie plantat cam 80%, din care 50-60% plante cu crestere rapida. Probabil vor fi ceva Valisneria, Anubias, Diversi Echinodorusi, Elodeea...mai vad ce gasesc pe piata.
Cu pestii a fost ceva mai greu, dar in final m-am decis la vreo 4 Cory (cu care sa fac si ciclarea), 10-12 neoni rosii, 6-8 tetrazoni (sau tetrazone, cum o fi corect), 6-8 Rasbora, 6-8 Black Tetra.
Si cu toate ca de 2 luni incoace citesc la forum pana-mi fac ochii rosii, intrebari tot ar mai fi. Asa ca o sa va mai stresez in zilele-saptamanile urmatoare cu ceva lamuriri, pe ici pe colo si anume in partile esentiale...
Cam asta ar fi la partea de introducere.

Acum realizez ca trebuia sa postez la "Despre noi", nu aici.
Imi cer scuze si rog organele abilitate sa aiba amabilitatea sa-l mute unde ii e locul.
PS: m-am tras singur de urechi...
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Bine ai venit!

kyoshoy wrote:PS: m-am tras singur de urechi...
Prea putin pentru cat efort am depus. Daca ai mai citi cateva articole cu compatibilitatea pestilor, ne putem considera "chit"!

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Incearca Florapol in loc de Aquabasis .

Poze: smilie ... Poze cu plante
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Incearca Florapol in loc de Aquabasis .

"Difference to JBL AquaBasis plus: JBL Florapol is mixed with the floor covering material, AquaBasis plus is already mixed and ready for use."
Asta e singura diferenta dintre cele doua? Si daca da, de ce e mai indicat Florapol in loc de Aquabasis?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu-mi place aspectu' de pamint al Aquabasis-ului.
Pentru calitatea Florapolului garantez (vezi la acvarii de vis un topic numit "JBL"), Aquabasis n-am folosit.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Despre noi
Go to: