[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Black Ghost Knife Fish - Pestele cutit  XML
Forum Index » Alte familii
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

Joined: 29/12/2008 01:29:59
Messages: 199
Location: Bucharest
IP:
Offline

Am trecut ieri pe la noul magazin Coralis de la Tricodava sa vad ce pestisori au mai adus... si am ramas fascinat de pestiucii numiti de ei "pestele cutit". Din fericire, am trecut demult de perioada in care cumparam pesti pe baza "sfaturilor" vanzatorului si a impulsurilor. De fapt, postul acesta are si rolul de a va avertiza in privinta domnilor experti de la Coralis. Fara suparare, ei vor sa faca o treaba buna, dar daca nu se pricep, nu inteleg de ce nu se apuca de altceva.

Deci, ideea de baza: intreb daca se fac mult mai mari acesi pesti cutit (denumirea lor stiintifica fiind Apteronotus albifrons - cea comuna "black ghost knife fish"). Raspunsul: "nu dom'le, 2-3 cm mai mult, maxim". Mentionez ca pestii aveau aproximativ 4-5cm.

Ma felicit ca nu am achizitionat, pentru ca ajung acasa si caut pe net. Pestisorii lor care nu cresc mai mult de 6-8cm de fapt ajung la 60 (sase zeci) centimetri !!! Sincer, n-ar strica unor astfel de oameni sa le acorde cineva o amenda... macar morala. Sper ca prin postul acesta macar atat sa fi reusit si eu.

Intre timp, ceva informatii despre frumosii acestia (care sunt fascinanti din multe puncte de vedere - de la descarcarile electrica pana la modul in care innoata). Sper ca linkurile de mai jos sa dea o mana de ajutor celor dornici sa achizitioneze asa ceva:

http://en.wikipedia.org/wiki/Apteronotus_albifrons

http://www.aquaticcommunity.com/fish/blackghostknife.php

http://www.aqua-fish.net/show.php?h=blackghost

http://www.youtube.com/watch?v=glW-9ScXwaI

http://www.youtube.com/watch?v=QnUhy2FiSC4

P.S. Mentionez ca domnii din magazinul respectiv nu sunt aceeasi dar fac parte din aceasi firma (Coralis) care mi-au vandut 4 hoplo spunandu-mi ca nu se fac prea mari (hoplo care din 3cm au crescut la 10-12cm in aproximativ 30-40 zile).
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Am si io unu' d-asta de vreo 35 cm in sarcofag - 1.200 litri. Intr-adevar e fascinant, categoric nu-i pentru incepatori cu acvarii mici .

Poze: smilie ... Poze cu plante
mosu
Administrator
[Avatar]

Joined: 15/11/2001 02:00:00
Messages: 3052
Location: Bucuresti
IP:
Offline

MonkY wrote:...
(hoplo care din 3cm au crescut la 10-12cm in aproximativ 30-40 zile).



Pai vezi ce patesti daca ii hranesti?
[Email] [WWW]
 
Forum Index » Alte familii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com