[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema Eheim Vacuum Cleaner Automatic  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

Joined: 29/12/2008 01:29:59
Messages: 199
Location: Bucharest
IP:
Offline

Hello ! Am achizitionat de curand "jucaria" aceasta: http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/223-accesorii-pentru-curatare/2825-aspirator-eheim-vacuum-cleaner-automatic.html . Initial, cu acvariul mai gol (180L), mi s-a parut ideal. Avea putere destul de ok, il foloseam fara "extensia" aceea, si aspira bine substratul.

Am trecut insa la 240L, si automat a mai crescut si inaltimea. Prima problema de care m-am lovit a fost aceea ca impreuna cu extensia aproape ca nu mai tragea nimic. Am zis, nici-o problema, il voi folosi submers. Mai grav e insa ca de cand am inceput plantari masive, plus mopani, nuci de cocos si alte alea... aproape ca nu mai am pe unde sa aspir substratul.

Intrebarea mea este... exista oare vre-un adaptor pe care sa-l pun la partea de aspirare a Eheim-ului astfel incat sa pot accesa parti mai mici si sa ma "strecor" printre plante ? Pe site-ul Eheim nu am gasit nimic de genul acesta... Ma tem ca a devenit un instrument useless (si nu a fost ieftin deloc la 200 RON). Aveti vre-o idee ?
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Am si eu jucarie din asta. Nu se foloseste cand ai acvariul cu substratul plantat sau plin de toate cele, adica acolo nici aspiratoarele clasice nu merg. Eu l-am luat pt acvariul de 20L si cel de 54L la 160L nu il voi folosi.

E bun probabil la cei care tin pesti unde e suficient nisipul pe fundul apei si cam atat sau cum e la mine, pt acvarii unde nu am plante de substrat ci un mopan doar pe care il fatai de colo colo.

Jucaria e misto nu mai stau cu galeata acuma sa aspir.

Pp ca ai schimbat bateriile.... ca trage mai greu cand bateriile sunt vechi.
[WWW]
MonkY
Member
[Avatar]

Joined: 29/12/2008 01:29:59
Messages: 199
Location: Bucharest
IP:
Offline

merci viulian. Mda, acum imi dau si eu seama ca pt. acvariu plantat e cam useless. Ma asteptam sa aibe un racord/extensie/furtun sau accesorii sa-l pot folosi prin spatii mai mici. Daca era cu 50% mai mica partea de intrare, era perfect. Asta este.

Da, bateriile la mine de fapt sunt acumulatori de 2700mAh pe care-i pun tot timpul incarcati 100%.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

Joined: 22/02/2008 20:43:44
Messages: 1509
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut!

MonkY wrote:Da, bateriile la mine de fapt sunt acumulatori de 2700mAh pe care-i pun tot timpul incarcati 100%.


Stii ca acumulatorii nu dau 1.5 volti, ca bateriile standard de aceeasi marime. Dau 1.2 volti. Asa sunt fabricati toti. Din cauza asta, exista aparate care nu merg cu acumulatori - pur si simplu nu pornesc - pentru ca au nevoie de un voltaj putin mai mare (adica n x baterii de 1.5 Volti). S-ar putea si de aici sa vina scaderea de putere.

Pe de alta parte, nu prea conteaza cat de inalta e coloana de apa, conteaza diferenta de nivel de la luciul apei pana... unde trage aspiratorul respectiv.

In fine, putin pe langa topic... sorry.
[WWW] [Yahoo!]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com