[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schimburi apa acvariu mare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Dupa ce am trecut prin felurite incercari sunt foarte incantat de vietuitoarele din acvariul meu - 2 cory paleatus (tampitzeii, 4 cm) si 4 botia macracanthus (Mutulica 5 cm, Muschiosu 7 cm, Didina si Goe 3 cm) - care acvariu are 60 litri brut.
Macracanthusii i-am luat fara sa stiu nimic despre ei smilie , initial 2. Am ajuns acasa si m-am pus pe citit. Nu mica mi-a fost surpriza sa aflu ca vor creste pana la 30 de cm :baaa:
In prima faza, pt ca sunt pesti de card si erau cam tristi cei doi, am mai luat inca 2 si am dat zvoon stanga dreapta ca vreau acvariu mai mare.
O prietena imi va dona un acvariu de 288 de litri din care a pierdut toti pestii pentru ca nu i-a hranit. Deci e clar ca nu este chemarea ei. intrebarea este:
voi aceia cu acvarii mari, cum schimbati 30% din apa saptamanal? pentru ca este destul de dificil deocamdata cu 20 de litri, dar cu 100 cum va fi?
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

La 550 litri schimb apa: 15% la 2 zile.
La 360 litri schimb apa: 10% zilnic.
Daca nu ai:
- sistem de schimb la picatura (si banuiesc ca nu ai), sau
- recipiente suficiente sa pui apa la declorinat (si banuiesc ca nu te prea tenteaza, fiind cam incomod din cauza spatiului ocupat),
solutia ramane ca schimbul de apa sa fie unul zilnic sau la doua zile, astfel incat, cumulativ, in cursul unei saptamani sa schimbi cantitatea dorita (in cazul tau 30%).

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Cu riscul de a parea idiot, ce este acela sistem de schimb la picatura, cum functioneaza si de unde se achizitioneaza?
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

graba strica treaba...

Multumesc Lofty pentru raspuns.

PS: Foarte frumoase acvariile tale, cel mai mult imi place ala plantat. O gramada de munca.....
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Schimb de apa la picatura inseamna in general un sistem in care acvariul e alimentat continuu cu apa, cu un debit foarte mic (picatura), aceeasi cantitate de apa fiind deversata in acelasi timp printr-o gaura de preaplin sau un dispozitiv dedicat: "aquarium overflow box".
In topicul asta, colegul nostru Val da un link spre schema unei astfel de jucarii.
Mai multe discutii pe acest forum despre acest subiect poti gasi dand un Search dupa cuvantul cheie "picatura".

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru informatii

dupa ce am citit posturile si am ajuns si in alte site-uri am ajuns la concluzia ca daca implemetez solutia schimbului la picatura, ma da femeia afara din apartamentul de 2 camere. Asa ca deocamdata ma voi rezuma la schimburi dese in cantitati mici si incep sa-mi caut o casa cu subsol
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

"... am mai povestit de cateva ori, da' nu strica s-o repet ...
... am montat in bucatarie, sub chiuveta, pe teava de apa rece, o "baterie de filtrare" compusa din 2 elemente :
- un cartus de filtrare mecanica [ prin cartus de bumbac ] - asta retine "impuritatile fizice" din apa de pe conducta
- un cartus de filtrare chimica [ cu carbune activ ] - asta retine "impuritatile chimice" : clorul, urmele de azbest, sulfatul de aluminiu folosit iarna de statiile de tratare, mirosurile, etc ...
... la aceasta baterie de filtrare "atasez" un furtun cu care umplu bazinul ... simplu si eficient ... "
Articolul complet il gasesti http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=140&postdays=0&postorder=asc&start=105..........aici....bafta..........

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Foarte tare!!! Multumesc kinderux!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: