[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cam cat si de unde...  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut
M-ai am un acvariu de 120l cu fundul crapat pe care as vrea sa-l repar. Nu-mi spuneti ca mai bine fac altul ca nu sunt bani (caut de lucru de 4-5 luni si nimic )
Eu m-am gandit sa mai pun un gen prin interior (dar banuiesc ca este mai greu dar mai bine) sau prin exterior si umplut cu silicon.
Dimentiunile sunt de 80cm lungine, 40 latime si 6mm grosime. Parerea mea este ca grosimea fundului este cam mica... ma rog.
Daca stie cineva cam cat ma face un geamu (preferabil de 8mm), ca unde am fost eu nu au stiut sa-mi zica un pret.
multumesc
[Yahoo!]
muscalu
Membru banat
[Avatar]

Joined: 27/05/2004 19:30:25
Messages: 374
Location: Timisoara (Girocului+Agronomie)
IP:
Offline

Pune geamul pe exterior. E suficient de 4 mm, deoarece are doar rol de etanseizare. Sa fie taiat exact pe dimensiunea acvariului.
In colturile acvariului, unde ajunge crapatura e bine sa pui silicon la greu, dupa care cu degetul umed sa tragi pe el, sa intre bine in coltz si poate chiar in crapatura.
Nu poate costa mai mult de 100 mii.

era sa uit
[Email]
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

mersi mult de raspuns
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Sama ce faci acolo!!! Treaba cu geamu nou pe dinafarä pute urät de tot. Eu l-as pune absolut sigur pe dinäuntru, dar dacä crezi cä pärerea mea nu conteazä te-as sfätui sä mai asculti si la altii. Si lipeste-l de jur ämprejur!!! Dacä faci acuma economie la sticlä ai sä faci cändva risipä la apä!

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

calm ca nu m-am apucat. inca astept opinii. pentru a pune geamul inauntru am optat si eu (se vede ce am scris) DAR (poate suna stupid dar asta e) cum bag eu geamul care ar fii indicat sa fie fix fara sa sparg ceva??? am niste ideii dar sunt putin riscante pt acvariu
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Nici o problemä! Dacä are acvariul ramä iar inältimea acvariului este, än cm, mai mare decät lätimea bazei, tai geamul nou cu 2-4mm mai scurt si mai ängust decät lungimea si lätimea interioarä a acvariului. Ar fi bine sä indepärtezi siliconul vechi de pe portiunea pe care vei aseza geamul nou ca sä nu rämänä mult spatiu nefolosit äntre cele douä funduri. Äncearcä sä nu intrii cu lama cutitului intre geamuri, pentru cä o datä inceputä, o täieturä se poate transmite prin silicon mai departe, cänd apare tensiunea la umplerea cu apä, chiar dacä l-ai lipit din nou pe deasupra. Lame foarte dure de cuter zgärie sticla cu usurintä!!!. Va fi nevoie sä stergi suprafata de lipit cu acetonä, atät la geam cät si unde a fost siliconul vechi cu ceva care nu lasä impuritäti än urmä.(Scame, härtie de servetel etc...) Ä-ti iei mänusi curate, prinzi cu ambele mäini o margine lungä a noului geam si-l ridici deasupra acvariului, cobori geamul än acvariu prin colturile diagonale, äntre care ai o lungime mai mare decät noul geam, pänä ai trecut de rama superioarä. Fiind cu 2-4mm mai scurt decät lungimea interioarä, vei putea aseza noul geam paralel la spatele acvariului, urmänd doar sä-l cobori peste vechiul fund si sä faci lipiturile cu silicon. Dacä doresti, nu-i neapäratä nevoie, poti sä pui 4 puncte de silicon repartizate uniform pe vechiul fund inainte de al aseza pe cel nou. Ca sä nu mäzgälesti geamurile ar fi recomandat sä le acoperi cu bandä adezivä care trebuie luatä imediat dupä fiecare lipiturä. Dacä se usucä suprafata siliconului, (5-10 min) se lipeste de adeziv si iese o ciorbä de n-o mänäncä nici porcii. Dacä n-are ramä, cu atät mai bine. Dacä are ramä si äntäriturä äntre fatä si spate demontezi intäritura si-o pui pe urmä la loc. Än cazuri deosebite mai existä posibilitatea executärii noului fund din 2 buc (3, 4,...72,345 buc.tip mozaic :-) ) Pentru cazuri extrem de disperate, mai exist si eu! Ard de neräbdare sä aflu si eu "Ideile" pls!

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com