[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum fac un deal  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Baldur
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu va suparati pe mine ca poate pun o intrebare prosteasca, dar n-am somn de citeva zile si trebuie sa ma lamuresc. Si acum ca sint treaz asa dimineata in sfinta duminica am zis sa va scriu.
Care e problema mea. Vreau sa fac si eu in acvariu un morman de pietris si mereu se desunfla dupa citeva zile. Adica eu il fac frumos asa si peste o saptamina e plat de parca a trecut nea Fane cu compactoru de la servici peste el. Pietrisul e din ala ca bobul de orez de mic.
Prima data am zis ca nu e ales bine locul si am facut alta gramada in partea cealanta a acvariului dar si acolo a disparut.
Mam gindit: ia sa il ridic eu pe tot geamul din spate. Adica pe toata lungimea geamului. Dealul sa fie doar de vreo 15 cm inaltime. Il ridic si cind ma uit vad ca din zi in zi e mai mic pina cind si de acolo sa turtit la loc, ca zicea si nevasta ca mi sa unflat o vina la timpla de nervi. Pai cum sa nu mi se umfla cind nu vezi ca se rostogoleste nici o pietricica la vale dar movilita aia scade de pe o zi pe alta.
De aia va rog sa imi ziceti si mie daca e o smecherie la mijloc adica daca trebuie sa bag dedesupt vreo proptea ca sa stea sus. Am incercat si eu sa gasesc o solutie dar nu imi da nimica prin cap ca sa bag sub pietrisul ala ca sa stea ca dealul.
Am facut eu mai astavara o forma asa din ciment dar se vedea urit rau in apa ca nici nevestii si nici copilului nu ia placut. Ziceau ca parca e ca o cocoasa taiata pe jumate cu barda. Asa ca am aruncat pietroiul ala si am ramas si fara idei.
[Email]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am facut asa sa zic deal in acvariul meu si inca sta in picioare .

zis sa te inspiri din terasarea versantilor la plantatiile din asia.
folosesti multe pietre care vor sustine fiecare etaj si folosesti pietris (nisip mai grosier) in acea zona. doar la suprafata presari de care ai in tot acvariul.
imi pare rau ca nu am facut poze la mine cand l-am construit.

ai cumva ceva pesti la care le place sa sape?

eventual uita-te la postul meu :
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6663&highlight=

sunt acolo un film si o poza. diferenta dintre fata si spate dreapta e de vreo 5 cm dar tu poti sa o faci cat de mare vrei.

Acvariul meu
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Pentru astfel de constructii se folosesc, pentru a ramane stabile, fasii de sticla. Se taie aceste fasii late de cativa cm. Incepi sa pui pietrisul in fata. Cam la distanta la care vrei sa incepi dealul, pui in picioare o fasie de sticlacare sa fie ceva mai inalta decat stratul de nisip din fata. Completezi cu pietris / nisip in spatele ei, cat de inalta vrei sa fie aceasta prima terasa. Apoi, continui inspre spate tot asa, punand fasii de sticla mai inalte. Ca sa nu se vada aceste fasii, acoperi marginile lor cu nisip si, bineinteles, cu plante gazon. E cam greu sa explic in cuvinte, dar daca vrei sa-ti fac si o schema, da un add la ID-ul gherman_calin si-ti desenez pe doodle.
Succes
[Email]
Baldur
Junior member
[Avatar]

IP:

Va mutlumesc foarte mult pentru raspunsuri. Eu nu ma gindisem sa aranjez pietre si sa umplu intre ele cu pietris dar ma gindisem sa fac cu sticla ceva cum a zis minardy. Nu am mai facut ca am zis poate arata urit asa ca bolovanul ala de ciment.
Minardy multumesc ca vrei sa ma ajuti cu schema aceea dar nu am inteles ce trebuie sa dau lui Gherman Calin. Trebuie sa ma intilmesc cu el ca sa imi dea schema de la tine? Nu cred ca il cunosc.
Daca poate bilti sa imi mai spuna daca el a lipit cumva bolovanii intre ei? Ca vad mereu aici sfaturi sa avem grija sa nu se rostogoleasca bolovanii in geamul la acvariu. Si nu vreau nici eu sa patesc ceva sa se sparga acvariul ca ma omoara nevasta daca stric covorul.
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Baldur wrote:Minardy multumesc ca vrei sa ma ajuti cu schema aceea dar nu am inteles ce trebuie sa dau lui Gherman Calin. Trebuie sa ma intilmesc cu el ca sa imi dea schema de la tine? Nu cred ca il cunosc.

Gherman Calin este ID-ul lui de messenger.
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

Baldur wrote:
Daca poate bilti sa imi mai spuna daca el a lipit cumva bolovanii intre ei? Ca vad mereu aici sfaturi sa avem grija sa nu se rostogoleasca bolovanii in geamul la acvariu. Si nu vreau nici eu sa patesc ceva sa se sparga acvariul ca ma omoara nevasta daca stric covorul.

eu nu am facut un castel sau acunzatori pentru africani. ca atare nu am lipit nimic. tu vrei un deal de nisip nu unul de pietre deci ar merge si nelipite

Acvariul meu
[Yahoo!]
Baldur
Junior member
[Avatar]

IP:

Va rog sa ma iertati ca am uitat sa raspund de pesti care sapa. Am patru ancistrusi care s-au facut mai mari acum si care stau intr un fel de ghiveci care arata ca o piatra goala inauntru. Ghiveciul e luat din Obor. Ei nu sapa mereu dar am vazut ca odata au facut o gropita langa ghiveciul lor.
Acum ma gindeam sa nu fie toata tevatura asta de la niste melci adusi de fiimiu de la un coleg de la scoala si pe care ia aruncat in acvariu cind eu nu ma uitam. Ca doar am vazut ca misca putin o pietricica si iese din nisip un melc cu cochila cum e cornetu de inghetata. Si cind am zis: ma ce e asta, el a ris si a zis ca e surpriza de la Sergiu colegul lui de banca. Sa ma supar pe el?
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Baldur wrote:Acum ma gindeam sa nu fie toata tevatura asta de la niste melci adusi de fiimiu de la un coleg de la scoala si pe care ia aruncat in acvariu cind eu nu ma uitam. Ca doar am vazut ca misca putin o pietricica si iese din nisip un melc cu cochila cum e cornetu de inghetata. Si cind am zis: ma ce e asta, el a ris si a zis ca e surpriza de la Sergiu colegul lui de banca. Sa ma supar pe el?

Lasa si melcul si copilul in pace. Melcii au si ei rolul lor intr-un acvariu.
Baldur
Junior member
[Avatar]

IP:

Sa nu credeti ca vreau sa bat copilul ca nu am dat niciodata in el asa sa imi ajute Dumnezeu. Dar poate sa ii fac observatie ca nu trebuie sa umble la acvariu cum vrea el ci ca trebuie sa respectle regulile care eu le am citit aici.
Ziceam de melci ca vad cum se misca nisipul citodata si socoteam ca poate ca ei au darimat movilele mele. Desi eu zic ca e greu de crzeut sa faca niste fiinte asa mici o treaba asa mare. Nici lor nu vreau sa le fac rau ca sint si ele fapturi fara vina lasate pe pamint cu rostu lor.
[Email]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca zici ca-s melci cu cochilie conica, probabil sunt malaysian trumpet snail. se inmultesc foarte repede si foarte mult si se misca prin substrat.
daca vezi cum se misca nisipul s-ar putea sa ai in acvariu mult mai multi melci decat iti inchipui si s-ar putea foarte bine ca movilitele sa dispara din cauza lor.

eu as face un deal cu niste pietre pe care le-as acoperi cu pietris.

bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

un lucru e sigur! de melcii aia nu scapi usor.
o s avezi dupa ce se mai inmultesc cum se misca substratul!

Acvariul meu
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Uite aici un model. Pietrele le poti acoperi cu Java moss si gata dealul. :-)

Iar daca vrei sa scapi de melci, pune seara o frunza de salata usor oparita pe fundul acvariului si dimineata o iei cu melci cu tot. Repeta procedeul pina ii termini complet.
Baldur
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult pentru raspunsri. Imi place mult ca aici sint oameni care le place mult sa aiba grija de acvartii.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: