Salutare voua!
De 2 zile pestii mei au inceput sa se frece de ce apuca! ..acvariul a fost ciclat fortat cu nitrivec si aquatan (au trecut vreo 10 zile de cand am pus pestii)..pietrisul este nou ...doar plantele si filtrul din fostul setup (in care nu aveam problema asta)..si normal....pestii!!
Momentan am urcat temperatura cu 3 grade..si am pus niste sare neiodata si aseara niste sera costa med F..dar doar cate 1 picur la 10 L.
Din cele observate..pestii nu se mai freaca atat de mult de ce au in jur dar cei 2 cory si inca un ciclid au parca putin mancate inotatoarele!! dar nu de ceilalti pesti evident..ci de o boala ce am mai intalnito la ramirezzi....cand un parazit "manca" toate inotatoarele incet si sigur!!..(sper sa nu fie acea boala!)
de altfel...un alt ciclid este cam retras si nu vine la mancare si pe deasupra inoata."pe loc"!.....
...daca cineva are raspuns la problemele mele plz help!!...
Tin sa precizez ca apa e curata si n'am avut nici o probl pana acum 2 zile de cand am schimbat apa (stiu..n'a trecut mult de atunci

)
Acvariul meu
105X50X55..din care aproximativ 230 L brut
Filtru inter Aquael Fan 3 - 700L/h
Sera serafil 1100 - extern
4 tuburi 18X Philips - 10 ore pe zi
Incalzitor 300 W - temperatura constanta 25 C
Substrat pietris
2 buturugi - nu mari
Pesti actuali
10 ciclizi micuti (2 Pseudotropheus Acei, 2 Iodotropheus Sprengerae, 4 auloncara, 2 lombardoi!) - sub 4 cm..
4 ancistrus
2 pleco
2 peste cutit
1 labeo bicolor
2 synodontis eupterus
2 cory
si 4 pomaceea
................
Plante
1 Anubia Nana
1 Echinodorus Bleheri
2 Echinodorus ozelot