[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mai multi morti  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
PuiDeSomn
Unripe member

IP:

Date acvariu:
Volum acvariu: 90 l brut (Aquatlantis 80x30x45)
Pesti (inainte de eveniment): colisa chuna x 2, colisa laila x 1, neoni x 15, ancistrus x 4, 'Long-finned' Corydoras x 4, guppy x 4, melc galben x 1
Plante: Echinodorus Rubra x 1, 'feriga' - Microsorum pteropus x 1, un fel de iarba f lunga - Lilaeopsis macloviana x 14, si un fel de copacel pe care nu l-am identificat x 3
Filtrare: intern - mecanica & biologica (o cutie BioBox2); pompa hydor 7w data cam la 60% din putere (100% misca 550 l/h)
Aerare: n-am nimic pt asta
Iluminare: 1 neon; lumina 10h/zi
Decor: prundis in 3 straturi, cel de deasupra are si niste scoici f mici in el; o buturuga mica (sunt de la petshop)
Tratament: aquasafe & plantamin de la tetra;
Parametrii:
28`C
pH = 7.6
KH = 3'd
GH = 7 - 14'd
NO2 = 0.5 mg/l
NO3 = 20 mg/l
Ciclare: schimb 20l cam o data pe sapt
Hrana: tetramin fulgi (deschis de 3-4 luni), o data pe zi, cat mananca in 2-3 minute

Problema:
Am de cateva luni acvariul, initial erau 2 colisa, 4 guppy, 2 baloni si un gibiceps. Astia au dus-o binisor cu toate ca in cele cateva luni a murit un balon si gibicepsul. Acum vre-o luna am luat restul pestilor... La o zi sau doua mi-a murit si celalalt balon dar dupa asta parea totul ok.
Acum vre-o 10 zile, observ in acvariu un Corydoras mort cu burta gaurita pe care il ciugulea un ancistru . Mai investighez si gasesc un neon mort lipit de scurgere... Parca avea o mica umflatura alba in z capului. Am mai gasit apoi in filtru un neon mic mort. Am schimbat apa, vre-o 30 l.
Ziua urmatoare observ un colisa chuna (cel nou luat) ca inoata haotic ff repede, parca vroia sa sara din apa. Pana la urma a murit. Si unul din gupy parca era decolorat si inota haotic...
De atunci, desi n-am schimbat nimic, nu am mai avut morti. Gupy-ul a ramas palid si are codita un pic zimtata.

Mi s-a recomandat sa schimb aquasafe cu aquatan si sa pun si sera nitrivec... Ce parere aveti?
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mai ai probleme ? Ti-ai cumparat aerator cu piatra ? La temperaturi mari (cum sunt cele de vara, in care acvariul are frecvent 29 de grade), pestii rezista numai daca au aerare foarte buna. Si, evident, trebuie sa faci schimbul saptamanal de apa.
[Yahoo!]
nicolaepaun2008
Junior member

IP:

No2=0,5 nu-ti spune nimic?Pune mana nitel pe citit si vezi ce inseamna no2,efectul lui in acvariu si cate ceva despre ciclare.
nicolaepaun2008
Junior member

IP:

alina_g wrote:Mai ai probleme ? Ti-ai cumparat aerator cu piatra ? La temperaturi mari (cum sunt cele de vara, in care acvariul are frecvent 29 de grade), pestii rezista numai daca au aerare foarte buna. Si, evident, trebuie sa faci schimbul saptamanal de apa.

Ce sa faca cu aeratorul in plus decat poate sa faca un filtru intern care valureste apa la suprafata?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ia uite cine-a revenit pe forum ....... .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Ia uite cine-a revenit pe forum ....... .......

Mi-era dor de voi...
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: