[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Al 2-lea acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
pac_indahood
Junior member

IP:

Imi cer scuze de act post, stiind ca (au fost)sunt atatea.
Am achizitonat u cvariu de 60x30x30 = 54l, am cumparat pietris 2-4mm , l-am spalat si l-am fiert. L-am asezat in acvariu, si am pus apa tratata cu Aqasafe si easy balance.
Pestii pe care ii voi pune sunt cam multi guppy, nu stiu cum sa opresc femelele sa mai nasca... si am sa ii transfer in acest acvariu.

Filtrul este in acvariul mic unde sunt acum , din cauza algelor ce au fost am spalat buretele din filtru ca era plind e algem si marea greseala ca l-am spalat la chiuveta, si l-am pus inapoi, stu ca am stricat tot.

Cum fac sa ciclez noul cavariu mai rapid, ce substante imi trebuiesc, plante, o problema consta ca am un singur filtru.
[Email]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mda, din pacate mai rapid (cand am incercat si eu) n-am putut decat cateva zile.. Si de fapt ar trebui sa procedezi invers, sa ciclezi cat mai lent. Explic:

Ca sa ciclezi repede, ar trebui sa ai niste maxime puternice ('inalte') din concentratiile nocive care sa declanseze cresteri rapide ale bacteriilor. Problema e ca pestii ar suferi prea rau..

Iti recomand Sera Ammovec si Sera Nitrivec care vor mai reduce concentratiile nocive, schimburi zilnice de 10-20 din apa, si incet incet (spre o luna) se va cicla, dar pestii vor fi expusi unor concentratii mai mici de toxine si sa supravietuiasca.

Eu asa am facut cand l-am deciclat cu antibiotic, si au supravietuit...
[WWW]
pac_indahood
Junior member

IP:

saracii guppy prin cate au reecut si trec, nu vreau sa sufere si mai rau
[Email]
pac_indahood
Junior member

IP:

inca ceva am uitat, am pus o piatra noua de aerat, si parca are o tendita de a-si schimba culoarea din alb in roz, pe cealalta care am scos-o era roz, sa fie ceva in apa sau e ceva normal?
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: