[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Feedback negativ Tropheus Online  XML
Forum Index » Bursa marina
Author Message
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2614
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

scuza-ma, dar tu ai venit aici sa ma tragi de urechi ca de ce nu te-am ascultat si sa spui ceva care n-are nici o legatura cu topicul, anume ca m-am grabit.
reciteste-ti prima interventie inainte sa vorbesti despre atitudinea mea;

intelege de asemenea ca am ascultat si ascult intotdeauna sfaturi, doar ca de data asta s-a nimerit sa nu fie ale tale (ci ale lui zamolxes) si am impresia ca ai luat chestia asta cam personal.
tu ai spus ca sunt foarte sensibili la nitrati, or, in conditiile in care mie mi-a murit chiar si chaetomorpha pentru ca nu am fost in stare sa am ceva nitrati, cred ca e ok sa concluzionez ca pentru acvariul meu nitratii nu sunt un risc semnificativ, corect?

iar la achizitia ariciului m-am gandit cu cel putin 1 luna inainte sa dau comanda, ca nu am chef sa dau bani pe ceva doar asa ca sa fie dati, doar ca tu ai presupus ca am aflat in ziua aia de riscurile cu el, de la tine.

cat despre anuntat pe cei de la tropheus in legatura cu mandarinul, bineinteles ca i-am anuntat, dupa 36 de ore, reciteste primul post din topicul celalalt

dar dupa cum am mai zis de cel putin 10 ori aici, nu am avut nici o pretentie in legatura cu el, eu i-am sunat sa-i intreb cu ce sa-l tratez, nu ca sa cer altul.
ar fi fost ok niste scuze din partea lor pentru ca mi-au dat pestele bolnav, dar nu am facut mare caz de asta si nu mi-a trecut prin cap sa le cer vreun ban.

la fel si la arici, tot ce am vrut ieri a fost sa fim amandoi de acord daca e viu sau mort, ca in caz ca e mort, sa nu-mi mai zica, ca la mandarin, ca de ce nu i-am anuntat imediat.
am vrut sa-i anunt cat de repede se poate, adica pe loc.
si as fi luat ariciul acasa oricum ar fi fost, ca asa scrie pe site, doar ca l-a pus in acvariu inainte sa pot reactiona.

asa ca eu zic ca am inteles foarte bine termenii si conditiile si am actionat in conformitate cu ele, chit ca eu cred ca sunt niste termeni si conditii jenante pentru cineva care spune ca face petshop - aia sunt termeni si conditii de curier, nu de petshop.

un petshop care se respecta cat de cat face tot ce poate sa nu fie in situatia sa anunte clientul "buna ziua, v-a venit pestele, dar e mort, deci nu va mai obositi sa veniti, multumim pentru plata in avans", situatie care e posibila conform termenilor si conditiilor pe care le au ei.

This message was edited 6 times. Last update was at 15/08/2018 22:19:56




crialex
Junior member

Joined: 27/02/2017 13:56:46
Messages: 78
IP:
Offline

Imi asum ceea ce zic...si in continuare cred ca in ce am scris in primul topic.
Cu tot respectul,nu o iau personal si nici nu stiu ce ai gandit tu inainte. Mie mi-a dat doar de gandit doar ce am vazut: la putin timp dupa ce un coleg ti-a sugerat ariciul tu l-ai si comandat.
Ca sugestie, nu stiu daca este bine sa te bazezi pe ce este acum...intamplator si la mine nitratii erau pe 0 atunci cand l-am achizitionat...asta asa ca fapt.
Cat despre termenii si conditile de la Tro sunt departe de a fi ideale, dar asa functioneaza ei... sunt atatia care aduc acum tot ce vrei.

[Email]
alin.tache
Junior member

Joined: 25/07/2017 15:44:10
Messages: 28
Location: Bucurestii Noi
IP:
Offline

Una peste alta eu am o parere foarte buna despre Tropeheus.
Sunt niste baieti foarte amabili si nu am avut probleme cu nici o vietuitoare de la ei.
[WWW]
pyrnhia
Member

Joined: 06/05/2013 21:03:44
Messages: 100
Location: Cluj
IP:
Offline

Salut,am citit topicul cu atentie si am ramas cel putin cu un gust amar la final.
Ca o parere personala as adauga si eu ceva intrucat ma pot considera cat de cat impartial avand in vedere ca nu cunosc nici membrul initiator al topicului si nici firma invinuita.
Nu pot intelege cum poti avea pretentia de a cere plata anticipat si asumarea raspunderii asupra integritatii marfii de catre client pana la destinatie,atat timp cat acesta nu se poate implica absolut deloc in procesul de selectie sau de ambalare si transport ...nu cunosc aspectele de legalitate dar stiu sigur ca la moralitate este la pamant.
Si efectele acestei neimplicari sau si vazut in discutii...genul "ma doare la basca caci deja a platit"-a se vedea cazul acelei murene sarite din bazin...nu cred ca la efectuarea platii de catre client i s-a comunicat clar si explicit " in data de,intre ora X si ora Y te prezinti sa ridici marfa altfel ajunge la gunoi"...acest lucru arata orice dar in nici un caz nu profesionalism cum ar dori unii sa lase impresia.
Cu echipa profesionista am lucrat eu si am fost multumit,tot de vietuitoare fiind vorba,am plasat comanda cu ridicare de la sediu apoi am fost contactat pentru confirmare si aducerea la cunostiinta a datei posibile de sosire a pestilor intrucat ei nu cunosc exact daca furnizorul lor va putea include in prima comanda si acei pesti.
A durat ceva timp pana au gasit un fugnizor cu pestii doriti de mine si pana am mers sa ridic comanda...echipa a purtat raspunderea pana la ridicarea pestilor de catre mine si achitarea platii...nici nu s-a pus problema vreun moment ca trebuie sa ma prezint urgent sa ridic pestii chiar daca acestia nu consuma hrans procesata din comert ci doar hrana vie.
Nu voi colabora niciodata cu cineva care are pretentii absurde fara a-si asuma vreun risc financiar si este interesat doar sa obtina comisionul din intermediere nepasandu-i de calitatea serviciilor.
Tot din mesajele citite am inteles oarecum ca furnizorul isi asuma ambalarea si transportul din moment ce ofera despagubire in cazul problemelor aparute atat timp cat vietuitoarele sunt in ambalajul originar...asa incat intermediarul are obligatia sa vetifice foarte bine la sosire marfa si sa raporteze problema furnizorului,in nici un caz sa o vanda fara verificare sau si mai grav ca in cazul mandarinului bolnav despre care o terta persoana a informat ca are probleme dar totusi a fost vandut...restul sunt scuze penibile.
Din punctul meu de vedere cand soseste coletul trebuie verificata marfa si ce nu este ok sa se raporteze furnizorului,cazurile de rani/boli bagate la tratament si decesele despagubitede catre furnizor...si sunt sigur ca in cazul platii la livrare asa s-ar si proceda caci intermediatul nu ar avea nici un interes sa ramana cu paguba...dar cand obligi clientul sa suporte financiar totul te c-am doare la banana si devii si recalcitrant pe motiv ca trece ora de inchidere...mie personal mi-a trecut de multe ori termenul de incheiere a programului si cu muult dar nici nu m-am enervat si nici nu am devenit recalcitrant cand interesul meu era ca clientul sa fie multumit si sa incasez banii...nu mi se pare absolut deloc o mare favoare ca in cazul ariciului nu s-a cerut plata anticipat caci in acel caz ii puneau punga in brate apoi un sut in fund ca programul s-a incheiat necontand starea marfii.
Ape limpezi si o zi placuta tuturor.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2614
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

pyrnhia wrote:Din punctul meu de vedere cand soseste coletul trebuie verificata marfa si ce nu este ok sa se raporteze furnizorului,cazurile de rani/boli bagate la tratament si decesele despagubitede catre furnizor....


exact, exact, de 3 ori exact!

din cate am inteles eu din discutiile cu Tropheus, deJong accepta reclamatii intr-un termen scurt, nu mai tin minte daca 12 ore sau 24 de ore.
nu stiu daca pentru toate vietuitoarele, dar la mandarin sigur da, ca mi-au zis ei cu gura lor ca daca spuneam mai repede reclamau la deJong, deci o anumita acoperire din partea deJong exista.
sau in orice caz, daca nu e acoperire, furnizorul tot trebuie sa stie ca au fost probleme.

hai sa zicem ca pot accepta ideea ca transferi riscul de DOA la client, dar sa transferi catre client si obligatia de a verifica marfa care ti-a venit tie in magazin este pur si simplu scandalos.

adica, te lauzi cu 20 de ani de experienta in acvaristica dar totusi il lasi pe unul care nu a vazut un mandarin sau un arici in viata lui sa-ti verifice in locul tau marfa pe care ai comandat-o tu de la deJong, pe principiul "ce sa-ti fac daca esti prost si nu ai observat, acuma cand ai ajuns cu el acasa probabil a fost vina ta, ca nu i-ai facut aclimatizare cum trebuie sau l-au batut alti pesti sau nu stiu eu ce conditii ai tu in acvariu samd".

inacceptabil.

This message was edited 3 times. Last update was at 16/08/2018 10:21:10




adivb
Senior member
[Avatar]

Joined: 23/09/2015 10:52:26
Messages: 575
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Hai ca deja devine fun can-can topicul asta..cred ca s-a zis tot ce e de zis. Propun sa inchidem topicul si sa il faceti "sticky" daca vreti, sa ramana pt posteritate.
Fiecare cu magazinele preferate pt vietati si hardware. Eu am 3 pt marine, printre care si tropheus.. Nu le mentionez ca cine stie ce debate se mai porneste si asupra celorlalte doua. Iar acest topic nu-mi va schimba parerea despre tropheus. Stiu bine conditiile fiecarui magazin si aleg cum imi convine.

Stiti vorba aia: "cum faci o avere mica din reefing?... Plecand de la o avere mare".
Si asta nu e o gluma!
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

pyrnhia wrote:Salut,am citit topicul cu atentie si am ramas cel putin cu un gust amar la final.
Ca o parere personala as adauga si eu ceva intrucat ma pot considera cat de cat impartial avand in vedere ca nu cunosc nici membrul initiator al topicului si nici firma invinuita.
Nu pot intelege cum poti avea pretentia de a cere plata anticipat si asumarea raspunderii asupra integritatii marfii de catre client pana la destinatie,atat timp cat acesta nu se poate implica absolut deloc in procesul de selectie sau de ambalare si transport ...nu cunosc aspectele de legalitate dar stiu sigur ca la moralitate este la pamant.
Si efectele acestei neimplicari sau si vazut in discutii...genul "ma doare la basca caci deja a platit"-a se vedea cazul acelei murene sarite din bazin...nu cred ca la efectuarea platii de catre client i s-a comunicat clar si explicit " in data de,intre ora X si ora Y te prezinti sa ridici marfa altfel ajunge la gunoi"...acest lucru arata orice dar in nici un caz nu profesionalism cum ar dori unii sa lase impresia.
Cu echipa profesionista am lucrat eu si am fost multumit,tot de vietuitoare fiind vorba,am plasat comanda cu ridicare de la sediu apoi am fost contactat pentru confirmare si aducerea la cunostiinta a datei posibile de sosire a pestilor intrucat ei nu cunosc exact daca furnizorul lor va putea include in prima comanda si acei pesti.
A durat ceva timp pana au gasit un fugnizor cu pestii doriti de mine si pana am mers sa ridic comanda...echipa a purtat raspunderea pana la ridicarea pestilor de catre mine si achitarea platii...nici nu s-a pus problema vreun moment ca trebuie sa ma prezint urgent sa ridic pestii chiar daca acestia nu consuma hrans procesata din comert ci doar hrana vie.
Nu voi colabora niciodata cu cineva care are pretentii absurde fara a-si asuma vreun risc financiar si este interesat doar sa obtina comisionul din intermediere nepasandu-i de calitatea serviciilor.
Tot din mesajele citite am inteles oarecum ca furnizorul isi asuma ambalarea si transportul din moment ce ofera despagubire in cazul problemelor aparute atat timp cat vietuitoarele sunt in ambalajul originar...asa incat intermediarul are obligatia sa vetifice foarte bine la sosire marfa si sa raporteze problema furnizorului,in nici un caz sa o vanda fara verificare sau si mai grav ca in cazul mandarinului bolnav despre care o terta persoana a informat ca are probleme dar totusi a fost vandut...restul sunt scuze penibile.
Din punctul meu de vedere cand soseste coletul trebuie verificata marfa si ce nu este ok sa se raporteze furnizorului,cazurile de rani/boli bagate la tratament si decesele despagubitede catre furnizor...si sunt sigur ca in cazul platii la livrare asa s-ar si proceda caci intermediatul nu ar avea nici un interes sa ramana cu paguba...dar cand obligi clientul sa suporte financiar totul te c-am doare la banana si devii si recalcitrant pe motiv ca trece ora de inchidere...mie personal mi-a trecut de multe ori termenul de incheiere a programului si cu muult dar nici nu m-am enervat si nici nu am devenit recalcitrant cand interesul meu era ca clientul sa fie multumit si sa incasez banii...nu mi se pare absolut deloc o mare favoare ca in cazul ariciului nu s-a cerut plata anticipat caci in acel caz ii puneau punga in brate apoi un sut in fund ca programul s-a incheiat necontand starea marfii.
Ape limpezi si o zi placuta tuturor.

Absolut de accord, iar chestia cu plata in avans e aiurea rau, un avans da poate fi rezonabil
[Email]
MSI
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2017 20:20:12
Messages: 767
Location: Bucuresti
IP:
Offline

adivb wrote:Hai ca deja devine fun can-can topicul asta..cred ca s-a zis tot ce e de zis. Propun sa inchidem topicul si sa il faceti "sticky" daca vreti, sa ramana pt posteritate.
Fiecare cu magazinele preferate pt vietati si hardware. Eu am 3 pt marine, printre care si tropheus.. Nu le mentionez ca cine stie ce debate se mai porneste si asupra celorlalte doua. Iar acest topic nu-mi va schimba parerea despre tropheus. Stiu bine conditiile fiecarui magazin si aleg cum imi convine.

Stiti vorba aia: "cum faci o avere mica din reefing?... Plecand de la o avere mare".
Si asta nu e o gluma!


+1

MSI Reef
 
Forum Index » Bursa marina
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com