[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amenajare acvariu neoni  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

update 24 ianuarie 2011
image

image

si doua intrebari:
1. planta asta, Aponogeton Crispus, arata bine? Pentru ca erau 3 bulbi cand am cumparat-o, pe cel mai mare l-am pus intr-un colt si dupa cum vedeti are nuanta ruginie, si pe celelalte doua care erau mai mici le-am pus in coltul opus si vad ca sunt verzi. Este ceva in neregula?
image

image

2. nenorocirea asta de alga, care din fericire este numai pe bacopa, nu se duce cu nimic si nu as vrea sa rup frunzele afectate pt ca o sa arate ca un bat si nu stiu daca vor creste altele. De 3 zile pun Easycarbo direct pe frunzele afectat dar vad ca nu se intampla nimic. Ce sa fac?
image
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ajutati-ma va rog cu alga asta ca vad ca se intinde deja la plantele din jur si asta destul de repede. Easy carbo direct pe ea vad ca nu are nici un efect....diseara o sa o scot cu totul din acvariu si sper sa nu imi apara pe alta planta....
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pe bune? trebuie injectat in tulpina? maine dimineata la doctor cu ea. Cate doze pot sa ii fac pe zi? adica la volumul acvariului meu am calculat ca trebuie sa pun 4ml pe zi. Ajuta daca injectez doua doze pe zi?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

vereb wrote:cu easy carbo ar fi efectul mai clar daca ai injecta direct cu o siringa in tulpina,

In tulpina cui? Poate in tulpina algei, ca daca injectezi in tulpina plantei, iti iei adio de la ea

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

corect nenea @alber,
saru mina boeiru ptr completare

fostul user ozy
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

vereb wrote:corect nenea @alber,
saru mina boeiru ptr completare

Ai de unde sa faci rost de ace cu care sa pot intepa o alga, poate chiar la radacina? Si poate ne explici mai pe larg procedeul. Cum tin alga, cum o "nimeresc" si cum fac sa nu ma intep. Si oare n-ar fi mai bine sa o juulim, decat sa ne chinuim cu fiecare fir de alga in parte?

Hai sa redevenim seriosi si sa incercam sa ii ajutam pe colegi cu sfaturi utile, nu cu injectarea tulpinelor plantelor.

Si ca sa-ti acord o circumstanta atenuanta, sa nu creada lumea ca te-ai apucat de mistouri ieftine, mai rectific o data ce ai spus. Te-ai referit cu siguranta la faptul ca EC trebuie administrat local, in zona frunzelor afectate de alge, nu turnat pur si simplu in acvariu. Cu toate ca omul a spus ca pune deja EC direct pe frunze

This message was edited 1 time. Last update was at 28/01/2011 14:08:53

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@Alber
nu imi permit sa fac mistouri ieftine nu sta in caracterul meu ,
sunt niste ace cu diametru foarte mic si o lungime pina 1cm

off topic
vb din experienta ,fiindca recent am terminat de facut un tratament greu la o boala incurabila dupa opinia medicilor,desi am invins cu interferon,deci acele ace de la injectie respectiva sunt super fine,nu veti gasi pe piata in veci (de ce?,o injectie costa intre 1500-3000 ron depinde de micrograme)

on topic
normal ca se vor administra in zona afectata al plantei ,turnind pur si siplu nu s-a rezolvat problema

fostul user ozy
[WWW]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am spus deja ca pun EC direct pe alga de vre-o saptamana si nu vad absolut nici un efect. De asta si intreb daca e mai sigur sa arunc planta cu totul. Totusi nu vor ramane spori in apa si se vor agata de alta planta? Nu exista nici o substanta chimica pt alga asta?
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in lipsa unui raspuns edificator, am rupt planta cu totul. Asta nu inseamna ca alga a disparut, o vad pe diverse alte frunze alte altor plante. Chiar nu pot scapa in nici un fel de ea?

Pe de alta parte am o alta intrebare: cand le dau larve, neonii baga larva in gura si scot celalalt capat prin branhii. E normal asa ceva? Am un neon care e mai lacom si baga mai mult pe gura, le scoate prin branhii si continua sa bage altele in gura....
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Le dai larve ? Hmmm.... cred ca problema algelor are origini si pe aici. Un test de PO4 ai facut ?

.
[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu dar jur ca ma duc sa iau un test din asta ca am mai citit si acum 2 min la aquascaping ca Alber spunea acelasi lucru....dar ce legatura au larvele de libelula cu asta? Eu am vrut numai sa fie pestii fericiti si bine hraniti...doamne grea pasiune
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Larvele cand sunt mancate de pesti ca neonii sunt "stoarse", "jumulite", "sfasiate" si astfel, ajunge destul de multa materie organica prin apa, lucru ce favorizeaza cresterea algelor. Daca erau consumate de pesti mai mari, erau inghitite cu totul si nu s-ar fi intamplat la fel .

.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:Larvele cand sunt mancate de pesti ca neonii sunt "stoarse", "jumulite", "sfasiate" si astfel, ajunge destul de multa materie organica prin apa, lucru ce favorizeaza cresterea algelor. Daca erau consumate de pesti mai mari, erau inghitite cu totul si nu s-ar fi intamplat la fel .

Cu alte cuvinte: unul din elementele rezultate in urma descompunerii larvelor (putrezire sau cum vrei sa-i spui) este PO4.

[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

deci sa nu le mai dau....am inteles....se suspenda....probabil de aici si invazia de melci....
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pun niste poze cu 3 creveti, nu stiu daca restul pana la 13 au supravietuit, dar astia 3 isi fac veacul in planta care creste cu disperare si nu stiu ce este.

image

asta e singurul rosu si cel mai mare
image

image
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Planta este Hemianthus micranthemoides.

.
[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

revin cu problema cu alga de care nu sunt asa de sigura ca e staghorn. Adica am impresia ca e altceva (in afara de staghorn care sigur e pe unele plante). Spun asta pt ca se intinde ca un fir de ata si e lunga, verde si pe unele plante s-a facut ca un ghem, dar e incalcita, nu are ramificatii. De vreo 10 zile schimb cate 10L de apa (din volum net de 150L) la fiecare 2 zile. Nu stiu zau ce sa mai fac....mancarea e putina, zic eu...adica 4 click-uri pe zi si ii urmaresc si sigur sigur se consuma toata mancarea....

am luat niste pesti care sper din toata inima sa fie SAE...vad ca se ocupa dar nu asa cum ma asteptam...dar firele astea lungi vad ca nu le consuma...mai degraba ciugulesc staghornul de pe plante. Ceva sfaturi?

image

image

si SAE (sper...)
image
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

CAm urata alga aia, se mai arata si pe la mine cateodata. Uita-te dupa Thread algae si poti incepe sa scoti cat mai multa din ea. Atat cat poti.

[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai scot in fiecare saptamana pana cand nu mai vad deloc si la doua trei zile apare iar. Am citit si se pare ca apare de la exces de fier....dar parca sificus mi-a spus ca plantele cam duc lipsa de fier....

Pai atunci o sa reduc mancarea la 2 click-uri pe zi, desi mi se pare cam putin totusi pt 30 de pesti...o sa continui cu schimburile de apa si cu indepartarea manuala. Alte sfaturi?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Algele acestea apar intr-adevar de la excesul de fier din masa apei. Ca urmare, poti opta pentru fertilizarea cu fier in substrat (de ex JBL 7 balls).

Forum Index » Characidae
Go to: