[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Icrele de scalar se fecundeaza in apa cu duritate 17?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
giov
Member
[Avatar]

IP:

Dupa zeci de incercari care nu au avut succes la o duritate de 17,am ales sa folosesc pentru scalarii mei o combinatie de apa distilata cu apa normala(75%distilata,25%normala).Aduceam astfel duritatea cam la 6-7 grade.Cu astfel de apa icrele de scalar erau fecundate foarte bine in proportie de 80-90%.Mentionez :cu apa mea normala(duritate 17)nu am apucat sa vad un pui.(si asta dupa zeci de incercari,si am experienta,am incercat toate metodele).Acum cateva zile nu am mai apucat sa pun apa dedurizata intr-un acvariu unde tineam o pereche pregatita pt depus si au depus acolo in apa normala(duritate 17).i-am lasat acolo cu icre cu tot.Am observat eu dupa vreo 3 zile ca nu s-au albit decat f putzine icre dar m-am gandit ca unrmeaza.Si iata-ma astazi cu acvariul plin de pui de scalar.au eclozat in proportie de 80% in apa cu duritate 17(i-am facut chiar astazi testul din nou sa fiu sigur).Cum e posibil asa ceva?????????????Eu si cred ca si multzi dintre voi stiam ca la duritatea asta nu se fecundeaza alte icre ,dapai cele de scalar care necesita o duritate f scazuta.Va multzumesc

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Adaptare si adaptare
Asta este explicatia
Sunt pesti care in timp se adapteaza la alte conditii decat cele de la mama lor de acasa
Asa ca succes in continuare

Ogar batrin dar.... cu miros fin
giov
Member
[Avatar]

IP:

Am ramas surprins pentru ca stiu ca de exemplu la pestele neon , femelei tinute in apa dura i se sclerozeaza ovarele si nu mai poate fi buna pentru reproducere niciodata(chestia e documentata).probabil unele specii se adapteaza si altele nu.Oricum ,mi se pare fascinant ce s-a intamplat.nu ma gandeam niciodata ca un peste atat de sensibil precum scalarul sa se poate adapta atat de bine.

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: