BlackAdder wrote:La reglajul fin ma gandeam si eu. Cu robineti d-aia de plastic de 2 bani kilu' nu cred ca merge prea bine. Parca la JBL au niste robineti de plastic mai seriosi.
Cu robinetii pentru aer nu poti regla fin debitu' de CO2, io am incaruntit

incercind, dupa ce crezi c-ai reusit, constati ca n-ai reusit, chiar daca printr-un miracol nimeresti debitu' dorit, ce-ai reglat azi nu mai e valabil miine

. Motivele ar fi doua: presiunea mare (2-3 bari) la iesirea regulatorului de presiune si fluiditatea CO
2-ului, mult mai mare decit a aerului.
Si daca totusi ai reglat oarecum debitu', cindva (nu stiu cind, stiu doar ca se va intimpla) o sa iasa furtunu' de pe robinet din cauza presiunii

.
Si daca totusi ai reglat debitu' si n-o sa iasa furtunu' de pe robinet, cindva (iar nu stiu cind) robinetu' o sa scape CO
2 
. Cauza: fluiditatea CO
2-ului si corozivitatea

lui , corodeaza si-si face loc.
M-am jucat de m-am plictisit cu furtune si robineti de aer incercind sa distribui CO
2 de la o singura butelie la mai multe acvarii. Singura rezolvare decenta am gasit-o in montarea pe fir a unui regulator de presiune din alea care se folosesc la buteliile de gaz metan (e ieftin, vreo 10 lei), reduce presiunea de la 2-3 bari la 30 milibari, presiune la care poti regla cum vrei.
O rezolvare decenta ar fi un regulator de presiune cu mai multi robineti de reglaj fin (neaplicabila in cazu' de fata, ai deja regulator) sau niste robineti speciali, poate gasesti pe net un shop

.