[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Distrugerea inotatoarelor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dyutza
Unripe member

IP:

Buna, detalii despre acvariul meu:

Volum acvariu: 10l (e mai inalt decat lung sau lat)
Pesti: 2 x guppy, 2 x cori (cred-sanitari), 1 x ancistrus
Plante: Bacopa caroliniana, si un fel de Echinodorus tenellus dar mai inalta
Filtrare + Oxigenare: filtru intern + oxigenare
Iluminare: 1 neon de 6
Decor: nisip si ceva pietricele putin mai mari
Substante folosite: am pus un pic de "tetra plant -PlantaMin" pt plante(dar problema era dinainte oricum)
Parametrii apei: temperatura: 24 C; pH, duritate: nu stiu
Problema: inotatoarea frontala a masculului de guppy se face din ce in ce mai ingusta Crying or Very sad cealalta nu are nimic. In rest pare oki. Nu are puncte pe corp sau alte semne ciudate. Doar inotatoarea respectiva care acuma arata aproape ca un betisor si pestele deabea mai inoata Crying or Very sad ... Am mai avut acum cateva luni intr-un alt acvariu, 2 cazuri asemanatoarea (tot la guppy), dar atunci am fost plecata de acasa si am lasat acvariu colegei mele, care le-a dat de mancare toata pungulitza Crying or Very sad si peste o zi dupa ce am venit inapoi au murit toti Crying or Very sad .Atunci am crezut k a fost din cauza mancarii sau pt ca s-au batut intre ei, dar acum nu inteleg dc se intampla Confused pt k nu am exagerat cu mancarea (le dau de 2 ori pe zi cate putin) si de batut nu are cu cine (cred eu) ... Va rog sa ma ajutati cumva :
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

In primul rand care e innotatoarea frontala?
In al doilea rand sunt prea multi pesti in acvariu, o pereche de guppy e suficient.
[Email]
Dyutza
Unripe member

IP:

una din cea pereche din fata - pectorala
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam ca e in zona capului undeva,... pe frunte.

Mai citeste pe forum despre popularea acvariilor si mai ales despre ciclul azotului. Bafta!
[Email]
Dyutza
Unripe member

IP:

imi pare rau ca am postat pe forum cu greseli. Oricum, multumesc pentru sfat si amabilitate
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite, ca sa nu te superi pe mine o sa-ti spun ca sanatatea pestilor tai tine foarte mult de cati pesti sunt in acvariu si cat le dai de mancare. Daca ai prea multi pesti o sa ai prea multi cacatei chiar daca nu ii hranesti in exces si cacateii se descompun in apa si dau tot felul de gaze toxice care scad rezistenta la boli a pestilor. Daca nu ai prea multi pesti dar dai mancare in exces se creeaza aceeasi problema doar in cazu asta se strica mancarea ramasa in apa si da aceleasi gaze toxice.
In orice acvariu exista tot felul de boli indiferent ce ai face, ideea e sa-ti tii pestii sanatosi ca sa nu le scada rezistenta si sa prinda bolile pe ei.
La tine ti-am spus ca ai prea multi pesti, in acvariul tau merge maxim o pereche de guppy, deci sunt sigur ca ai o calitate la apa nu foarte buna si pestii tai sunt slabiti.
Nu cauta sa bagi tot felul de medicamente in acvariu periodic, cauta sa ai tot timpul calitatea apei cat mai buna in acvariu si sa tii numarul potrivit de pesti la volumul de apa pe care-l ai.
Uite si niste linkuri: Volumul acvariului si numarul pestilor si Ciclul azotului.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: