Salutare si La Multi Ani !
Dupa ceva vreme de cand nu am mai postat vin cu urmatoarea problema:
am vazut de curand la un petshop din Sibiu un reactor de CO2 sub forma unui tub de plastic incolor cu diametrul de aprox. 3- 4 cm si lungimea de aprox. 10 cm. La partea inferioara care este deschisa intra gazul printr-un furtun iar la partea superioara exista o membrana cu pori extrem de mici, microscopici, gen membrana osmotica. CO2 care intra in tub sub forma unor bule mari este oprit de membrana si presupun ca presiunea acestor bule de a se ridica la suprafata determina trecerea gazului prin membrana (fenomen insesizabil deoarece bulele sunt foarte mici) si dizolvarea lui in apa.
Daca a-ti mai vazut sau folosit acest tip de reactor as fi foarte curios de eficienta lui. Interesant este faptul ca tubul de plastic poate fi intregime umplut cu CO2 si lasat apoi fara adaos de gaz pana la dizolvarea lui completa.
Ce ai vazut tu se cheama difuzor de CO2
Sigur ca este eficent
Numai sa se potriveasca la dimesiunile acvariului tau sa nu fie prea mic
Dar cel mai bun este un reactor
Ogar batrin dar.... cu miros fin
ozi17/01/2008 17:49:22
Subject:
ozi
Senior member
IP:
Din descrierea ta, cred ca te referi la Tetra CO2 Optimat. Sunt cativa useri pe acest forum care l-au incercat si n-au fost prea multumiti de el, fiinda rata de difuzie a CO2ului e mica.
CO2 diffuser-ele arata un pic altfel: