[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru mecanic eficient  XML
Forum Index » Apa
Author Message
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Simt nevoia (acvariul) imbunatatirii filtrarii mecanice a acvariului meu.
Am citit posturile specifice, dar adresez si eu o intrebare experientei membrilor: care ar fi filtrul cu performante maxime in ceea ce priveste filtrarea mecanica, existent in comertul nostru? Pt cea biologica am filtru extern Eheim.
Multumesc.
[Email]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Cel mai eficient filtru pentru filtrare mecanica, din tot ce am folosit eu pana acum, este filtrul intern de la Juwel. Trage absolut tot si de la suprafata si din masa de apa daca acvariul este umplut exact pana la semn - putina apa in plus sau in minus si-l cam "deregleaza". In schimb e dezastruos la filtrarea biologica, plus ca ocupa mult loc in acvariu iar in timp devine zgomotos creand vibratii. Dar nu cred ca se gaseste de cumparat.

865
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Mersi BlackAdder de raspuns, dar acela e un filtru intern care intra in kitul de fabricatie al acvariilor Juwel. Eu ma refeream la filtre care se pot cumpara separat de acvariu si care nu sunt "turnate" in acvariu (vezi acea celula in care intra elementele filtrante la Juwel)
[Email]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca problema la tine e ca filtrul tau n-ar curata eficient dpv mecanic. Daca ai probleme, atunci:

- schimba mediile filtrante (poate au obosit)
- creste debitul (poate l-ai scazut, si acum filtrul merge pe relanti)

Daca nu e niciuna din astea, inseamna ca orice filtru ai adauga in sistem, te va ajuta. Si asta doar pentru ca debitul filtrarii va creste.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

minnardy wrote: care nu sunt "turnate" in acvariu (vezi acea celula in care intra elementele filtrante la Juwel)

Atat de turnat si matritat este ca eu l-am scos Am renuntat la el.
Poate ar trebui sa detaliezi ce vrei tu efectiv...in sensul la ce te astepti sa faca filtrul extern nu si face.
Altfel Anubias are dreptate in ce a scis.

865
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

"Fluval 4 Plus", cu mentiunea ca dimensiunile buretilor filtranti sunt prea mici si permit trecerea apei pe langa ei cand sunt incarcati/colmatati. Sunt foarte usor de confectionat datorita formei simple. Un alt dezavantaj il constituie faptul ca nu sunt dotate cu vas de retinere si permit caderea impuritatilor inapoi in acvariu daca se spala la intervale scurte de timp. "Fluval 4", au vas de retinere, dar nu se mai produc. Un compromis bun este "Aquael 4", la care se observa rigidizarea si, in urma indoirii, defectarea cablului de alimentare dupa cateva luni, pe portiunea aflata sub nivelul apei.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Mai concret, ce doresc eu. Am un acvariu de africani dotat cu doua Eheimuri, unul 2226 si unul 2228. Sunt activ si pe forumul malawimayhem si acolo am observat ca toate acvariile, oricat de mici ar fi au doua filtre, pt o apa cat mai buna.
Parametrii apei la mine sunt impecabili, dar ma deranjeaza o problema....filtrarea mecanica mai redusa a acestor filtre canistra, astfel ca am prin apa mici particule in suspensie....stiti voi, nisip (mi-e fin si sapatorii astia il imprastie prin toata masa acvariului), mici resturi de la mancare, mici fragmente de alge care le desprind de pe substrat.
Astfel ca ma gandeam ca un filtru intern bun, pt o filtrare mecanica mai corespunzatoare mi-ar fi util din pct de vedere al filtrarii mecanice. Oricum as orienta tevile de retur, acele capete de aspirare tot nu reusesc sa atraga foarte multe din particule...acvariul are 120 cm lungime, iar aspirarea este pe cele doua colturi din spate.
[Email]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

minnardy wrote: Am un acvariu de africani dotat cu doua Eheimuri, unul 2226 si unul 2228.

Inteleg ca e vorba de acvariul tau de 360 litri brut.
minnardy wrote: am prin apa mici particule in suspensie....stiti voi, nisip (mi-e fin si sapatorii astia il imprastie prin toata masa acvariului), mici resturi de la mancare, mici fragmente de alge care le desprind de pe substrat.

Nu cred ca ai nevoie de filtrare suplimentara.
Spre exemplu, eu am un acvariu de 550 litri brut deservit de doua Tetratec Ex1200 care imi mentin apa cristal, deci prin comparatie cele doua Eheim-uri ale tale ar trebui sa faca fata cu brio.
Motive pentru care ai in apa acele particule ar putea fi:
1. Ai pus nisip foarte fin (aproape "praf") fara a-l spala foarte bine in prealabil. Un indicator linistitor ar fi fost ca in timpul spalarii nisipului intr-o galeata cu jet de apa, apa sa-ti ramana clara si sa nu te bazezi pe principiul "lasa ca oricum se depune". Nu-i mare bai (doar aspectul inestetic), setup-ul e proaspat, se va ameliora in timp....
2. Le dai prea multa mancare, nu ar trebui sa existe astfel de resturi in suspensie. Mai scade ratia sau nu incerca sa compensezi (adica nu le da dimineata si in contul mesei de seara - mai bine dai si dimineata si seara cate putin, decat sa dai dimineata mult si seara deloc, de exemplu...)
3. Le faci curat (aspiri rahateii) prea rar. Eu fac lucrul asta zilnic. Am incercat sa-l fac si din trei in trei zile, dar apa nu avea aceeasi claritate, datorita faptului ca dumnealor incepeau sa se descompuna si sa se imprastie in masa apei.
minnardy wrote: Oricum as orienta tevile de retur, acele capete de aspirare tot nu reusesc sa atraga foarte multe din particule

Eu am tevile de retur orientate astfel incat sa am un curent circular in acvariu (returul din stanga paralel cu peretele din spate, returul din dreapta in diagonala spre fata stanga). Ajuta ar ajuta la circulatia apei si facilitarea rezolvarii problemei tale. Asta nu inseamna insa ca rolul primordial al filtrelor e colectarea deseurilor din acvariu. Daca ai decor (pietre) sprijinit pe background (geamul din spate), orientarea nu o sa mai aiba efectul scontat.
Poftiti va rugam si pe la galerie cu o poza, doua, ...

In concluzie, eu nu ti-as recomanda o filtrare superioara, ci "complementarea" celei prezente cu "eforturi proprii"

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l

Forum Index » Apa
Go to: