[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Recomandare neoane  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kid
Member
[Avatar]

IP:

Va salut.
Au cam "expirat" neoanele pe care le am acum. au inceput si diverse plantele sa stagneze, sa nu mai creasca cum trebuie.
ce neoane imi recomandati pt plante.
adica 6 neoane de 120, 36W. mentionez ca am si co2.

va multumesc
[Yahoo!]
andreic
Membru de baza

IP:

Eu as folosi neoane daylight de 6500k de la Osram( Biolux 965), la dimensiunea de 120 cm gasindu-se relativ usor. Dar nu iti recomand sa inlocuiesti toate neoanele odata ci cate un neon la minim 2 saptamani. Nu as baga mana in foc ca doar neoanele sunt de vina, ar mai putea fi si fertilzarea putin deficitara.
kid
Member
[Avatar]

IP:

fertilizant este. nu in cantitati ideale dar este.
ideea e ca neoanele cam fac 1 an si de obicei trebuie schimbate mai des.
[Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

schimba-le ca si-au facut datoria din plin
am avut si eu aceasi problema, iar dupa ce-am vazut ca nu se trage de la fertilizanti sau CO2, si INTROS mi-a recomandat sa schimb lumina, toate au revenit la normal.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E foarte adevarat ca tuburile fluorescente obosesc dupa un an. Da' nu-s foarte sigur ca asta e problema in cazu' de fata. Pina nu stim ce plante-s acolo blamam lumina. Ca argument aduc Echinodorusii din sarcofagu' meu care scot frunze de juma' de metru si tije groase ca degetu' la lumina unor tuburi vechi de aproape 4 ani :paperbag: . Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu sugerez sa folosim tuburile fluorescente pina se ard, da' in cazu' unor plante nepretentioase la lumina merge treaba. D-aia insist sa ne spui ce plante ai.

Poze: smilie ... Poze cu plante
kid
Member
[Avatar]

IP:

Bacopa, sagittaria, rotala, microsorum pteropus windelov, cabomba, vallisneria, java moss, anubias, echinodorus, etc.
Bacopa nu prea mai merge (a cam pierdut frunzele, tulpina este ok), cabomba, rotala au inceput sa cam stagneze si tot asa. plantele mai nepretentioase merg destul de bine.

Am uitat sa mentionez ca si acvariu este destul de inalt. 60cm+10 capacul. eu zic ca au obosit neoanele si inaltimea este destul de mare.
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: