[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nou venit pe forum  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
uisanata
Junior member

Joined: 09/10/2007 20:05:32
Messages: 24
Location: Bucuresti - Tei
IP:
Offline

Salutare
numele meu este Onut, am 32 de anisori si am recapatat microbul acvaristicii. am avut acvariu in adolescenta si citind acum cum ar fi trebuit sa-l ingrijesc imi dau seama ca i-am cam chinuit pe saracii pesti. am renuntat din lipsa de timp, dar m-au ajutat si parintii, care au lasat geamul deschis in camera unde era acvariul intr-o iarna crunta, iar cand si-au dat seama au bagat fierbatorul de cafea in acvariu sa-i incalzeasca la loc. surprinzator, multi au supravietuit.
acum am 2 acvarii, unul la birou, unul acasa, in camera fiicei mele de 7 ani.
cel de acasa a pornit cu un mascul si 2 femele de betta luati de la o nunta, unde era pe post de decoratie intr-un bol. am vizitat toate magazinele de profil si i-am cazat intr-un acvariu nano de 20 de litri, cu filtru, incalzitor si toate cele. acum, in afara de betta, mai sunt 3 guppy (merci g.g. pentru femela), 5 neoni, 2 cory, 2 otto si un calisto. plante: vallisneria spiralis, echinodorus bleheri, glossostigma. acvariul a fost pornit acum vreo 2 luni si merge foarte bine.
la servici am bricolat un homemade de 40 de litri, cu filtru extern, incalzitor si co2 din drojdie, unde deocamdata stau o pereche de colisa lalia, un calisto (luat de acasa unde devenise prea agresiv) si un otto (pe care promit ca nu o sa-l mai tin singurel). plante: anubias nana, ophiopogon japonicum (am aflat cand am ajuns acasa ca este planta de suprafata), o planta pe care am primit-o si nu stiu ce este, iar de curand am luat lilaeopsis, care sper sa-mi acopere tot substratul. am avut si hemianthus callitrichoides pe jos, care a fost smuls de masculul de colisa si acum alcatuieste un cuib maret de cca 10 cm la suprafata apei. substrat de turba si pietris. iluminare cu becuri economice osram cu indicativ 827.
era bine sa fi stiut ca acvariile nano se pot intretine fara filtru, dar acum e prea tarziu, deja tetratec600 functioneaza din plin (cam zgomotos, la inceput mi s-a parut ca era mai silentios)
cand o sa creasca lilaeopsis o sa renunt la ophiopogon si eventual si la anubias si planta necunoscuta, asa fel incat sa ramana numai un covor si decorul din piatra (lemn pietrificat de la H).

ce ziceti?
image
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Bine ai venit pe forum! Ce sa zicem? Zicem ca ai cam populat acvariile cu prea multi pesti . Citeste aici. Legat de poza, acvariul pare aranjat cu destul gust. Chiar daca in poza nu e cine stie ce, exista mult potential (mai cresc plantele). Pune niste autocolant de culoare inchisa (negru sau albastru) pe spatele acvariului, ca sa ai un contrast mai bun al culorilor.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
uisanata
Junior member

Joined: 09/10/2007 20:05:32
Messages: 24
Location: Bucuresti - Tei
IP:
Offline

ai dreptate cu numarul pestilor, avantajul este ca produc ei co2-ul de care au nevoie plantele. deh, acvariu pentru copii.
cat despre autocolant, o sa-l lipesc de indata ce-i voi contrui un stand acvariului. acum sta pe o masa, chiar in mijlocul camerei si eu il privesc din spate, deci mi-ar bloca complet ecranul.
ai idee ce planta este cea din stanga, in planul din spate?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Ca pasionat de nano iti spun bun venit si iti doresc succes cu jucariile tale .

uisanata wrote:avantajul este ca produc ei co2-ul de care au nevoie plantele. deh, acvariu pentru copii.
Avantaju' asta e anulat de dezanvataju' dejectiilor care iti faulteaza plantele, ai acolo Glossostigma si e pacat de ea.
Scoate Echinodorus bleheri, creste mare, maninca mult, repede o sa-si intinda radacinile in tot substratu' si n-o sa mai creasca nimic acolo in afara de ea , in scurt timp nici ea .

Poze: smilie ... Poze cu plante
 
Forum Index » Despre noi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com