[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reef nr 3  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
ionut_dt
Senior member

IP:

Salutare tuturor!

Dupa o pauza de vreo 8 ani , intentionez sa revin cu un modest nano acvariu. Mai exact un Waterbox cube 20 (am vazut unul la vanzare pe olx si pare bun). Insa daca are vreun coleg un acvariu de vanzare , nu-i problema . Spun modest, deoarece atat imi permite spatiul . Sigurul loc din casa care mi-a mai ramas si mie ,e un loc pe hol de 50x60cm .
Plec la acest drum cu portofelul gol, rupt in fund, insa cu dorinta imensa. Nu pot zice ca plec de la zero, deoarece am carcasa de la osmoza Aquili, un incalzitor si vreo doua plase de prins pestii . Aaa si vreo doua termometre .

Ce plan am? Sa fac un nano pe hol, de care sa ma bucur impreuna cu fi-mea.
Acvariul o sa-l cumpar. Dulapul daca nu gasesc unul la fix, il pot face si eu ca ma pricep. La capitolul aparatura nu prea mai sunt la curent cu ce e mai bun, insa am vazut ca netul e plin de marfa. Pompe de valuri am vazut ceva frumos de la Jebao. par mai subtirele. Lumina, daca merg 2 luni tramvaiu' la munca pot lua un AI Prime, fie si sh . Nu stiu daca la un nano se merita skimmer. La primul meu reef ( Boyu 65L) avea un skimmer de la Sera si facea un ...rahat. . Un ATO e musai. Ce mai am eu si ma gandeam sa-l folosesc, este un filtru extern Eheim Clasic . Galeata aia mare de 20L O am plina cu material bio ( matrix, sera siporax, piatra ponce, Ada biorio) doar ca trebuie curatat cu clor. Stiu ca era o reteta pe vremuri carel "dezinfecta" de carcalacii de la apa dulce. Vad ca unii pe afara folosesc cu succes filtrele externe la nano. Apoi ceva nisip, piatra cat sa fac un scape frumusel, plus celebrii nemo. Evident coralii vor fi moi si ceva lps. Nu stau sa ma incurc cu sps.

Cam asta-i ce am in plan la ora asta.

Astept propuneri, recomandari , ca sigur am ramas in urma cu reefurile si mai mult ca sigur am omis si unele chestii de scris.

Toate cele bune, Ion.

Ionut Dumitrascu
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Succes !
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Daca tu ai ramas in urma cu acvaristica marina, eu sunt al treilea la coada in urma ta
Asa ca nu-mi ramane decat sa-ti urez welcome back si succesuri nemasurate

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
ionut_dt
Senior member

IP:

dan.pavelescu wrote:Daca tu ai ramas in urma cu acvaristica marina, eu sunt al treilea la coada in urma ta
Asa ca nu-mi ramane decat sa-ti urez welcome back si succesuri nemasurate

Salutare!
Pai si cine este intre noi? Cine ne tulbura relatia?

Multam de incurajari! La acvaristina n-am renuntat definitiv. Mereu am avut un peste prin casa. Prin cuptor, prin burta .
Insa frumusetea unui acvariu marin...e ceva de nedescris.

Acum sunt si nitel fericit. Aveam o pompa de valuri , Jebao wp25, care nu mai mergea. La sfatul unui prieten, am bagat-o in apa, i-am dat doua suturi in elice si ce crezi? Invarte
Asadar nu prea mai am multe de luat. Doar 95% din lista .

Ionut Dumitrascu
ionut_dt
Senior member

IP:

Danila wrote:Succes !

Multam!

Ionut Dumitrascu
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Si eu sunt in aceeasi situatie. Am uitat cam tot despre marine, sunt lefter popescu, dar dorinta e mare.
Intru pe tot felul de site-uri, ma uit la produse, fac planuri, a doua zi le schimb pentru ca nu mai vreau nano vreau ceva mai mare, dupa care imi aduc aminte ca n-am nici cu ce si nici unde, iar revin la nano, iar planuri..
Plm, poate intr-o zi o sa

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: