[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Creveti in filtru  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mellbo
Member
[Avatar]

Joined: 23/05/2022 13:13:13
Messages: 293
Location: Hunedoara
IP:
Offline

Acvariu e in ciclare de aproximativ 10 zile, dar m-am hot?rât sa-l populez. Aditie de bacterii in prima zi când am introdus in acvariu 2 neoni si 10 creveti de aprox 5mm.

Azi am observat ca nu sunt crevetii, initial am zis ca-s ascunsi, dar apoi am zis sa ma uit in filtru. (eheim EXperience 150) Erau captivi acolo. Din fericire nu au fost decese.

Problema e ca am umblat la filtru. Am avut grija cu bilele de sticla/ceramica dar buretii i-am lasat cam 10 minute fara apa..

Am reasamblat, am turnat o fiola biodigest sau cum s-or chema ?i înapoi in serviciu. Totodata am securizat admisia cu plasa.

In filtru, vor fi probleme oare? Asta e inrebarea..
[Email] [WWW]
MSI
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2017 20:20:12
Messages: 767
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Nu o sa fie probleme, stai linistit, cateva minute si mai ales din ce spui, inteleg ca ai tinut mediul filtrant in apa ... stai fara grija, nu o sa fie probleme.

2 neoni si 10 creveti, inseamna o productie mica de deseuri, nu se da nimic peste cap, ai loc de manevra mult...

Ai mai si bagat bacterii prodibio, o alegere f buna inclusiv modul cum le-ai administrat, fiind pornit asa mai din mers bazinul, este f ok sa ii mai dai cate o fiola ocazional.

Nu adauga multe vietati odata, totul trebuie facut in etape mici.. si asta se aplica in orice etapa a bazinului, chiar si acum chiar si peste 3 luni, fara schimbari majore si bruste.

Referitor la ce animale ai bagat, neoni si creveti ... nu sunt sigur daca o sa se inmulteasca crevetii, desi mici, neonii, cred ca vor consuma puii de creveti, cu adultii nu cred ca au probleme.

Succes pe mai departe,

PS: Testele acelea, de hartie, nu sunt bune, dar s-a ajuns deja la concluzia asta in topicul anterior. Nu te preocupa sa monitorizezi "ciclarea", timpul le aseaza pe toate, ai cateva vietati, ai o mica populatie de bacterii, dai inainte, baga cate un schimb de apa ocazional si ii gasesti ritmul... singurul test dedicat pe care merita sa-l iei, este cel de No3 si o sa-ti fie util sa determini cand schimbi apa si cata apa sa schimbi.

Filtru UV - cumpara ceva chinezesc, unul mic, ai bazin mic, un filtru uv mic este ieftin si chiar te va ajuta.




MSI Reef
mellbo
Member
[Avatar]

Joined: 23/05/2022 13:13:13
Messages: 293
Location: Hunedoara
IP:
Offline

am filtru UV de 5W cu automatizarile facute de mine, dar de moment il tin oprit. pentru bacterii..

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2022 19:58:12

[Email] [WWW]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com