[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
formatiune albicioasa pe sonda controller  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
siliconu`
Senior member
[Avatar]

Joined: 24/04/2002 20:58:15
Messages: 507
Location: Cluj-Napoca,Gruia
IP:
Offline

Respectiva formatiune se depune in circa 2-3 zile(cam des si cam repede).Singura problema este ca influenteaza drastic datele pe care le citeste.Daca scutur sonda in apa si se debaraseaza de aceasta formatiune (albicioasa, cu aspect si consistenta mucilaginoasa, probabil o cultura de bacterii), display-ul controllerul citeste o valoare cu cc 0.5-0.8 grade PH mai mult.Deci formatiunea aceea are un PH mult mai acid decat apa acvariului SAU formatiunea este compusa din bacterii care elimina CO2, ca orice fiinta si din cauza consistentei mucilaginoase, acest co2 nu se elimina in apa, influentand PH-ul doar local.
Cum sa scap de ea?Daca plec cateva zile si las asa sonda,dupa 2-3 zile ciuciu CO2 in coloana de apa.Mai este careva dintre voi care a sesizat aceeasi problema?
ps.Culmea e ca e singurul loc in care se depune aceasta chestie.Sonda e amplasata in sumpul care contine filtrul, intr-un loc in care curentul de apa e puternic.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

Joined: 24/04/2002 20:58:15
Messages: 507
Location: Cluj-Napoca,Gruia
IP:
Offline

Al dracu` de bacterii sau ce or fi.Cam zilnic trebuie sa curat sonda.Daca o las asa trei zile, dupa curatarea ei, display-ul sare de la 6.7 la 7 ....Mult de tot, daca plec in concediu 2 saptamani trebuie sa trec pa bomba cu gelatina, slavit fie numele ei... Ma gandesc sa-i fac o baie sondei in albastru de metil super concentrat.Oare sonda poate fi afectata sau nu?

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com