[Logo Acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hornbach - raionul de acvaristica  XML
Forum Index » Carciuma
Author Message
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

Am primit un pliant-catalog Hornbach. Un magazin care se deschide pe 20 iunie undeva prin Berceni. Printre altele se aluda cu un raion specializat in acvaristica unde vom gasi peste 150 de specii de pesti, plante pentru acvarii, acvarii si accesorii. Daca ar fi ca in pozele din catalog ar fi super (dar acolo probabil sunt poze din magazinul din Germania ) Poate ajunge careva pe acolo si lasa feedback aici - pentru ca de mine este cam departe Berceniul si n-as vrea sa pierd timpul degeaba.

Daca ma inrolati in razboi, ma declar inapt, caci nu vreau sa fiu erou intr-o tara de rahat
[Email] [Yahoo!] [ICQ]
Sandu
Guru
[Avatar]

Din cate stiu nu o sa-l bati de pomana. Este magazinul pe care-l astept de asta toamna...acuma om vedea sa nu fie ca la pomul laudat. Macar pentru cei pasionati de produsele firmei Eheim inteleg ca o sa merite drumul...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Esti sigur? )

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

Scuze ca postez tot aici, dar era vorba intr-un alt post de un magazin care se deschide in Baneasa pe la inceputul lui iunie. S-a deschis? Unde e precis?

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

S-a deschis. B-dul Ficusului 5-7, sect 1. Program 10-20.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Mitica
Member

M-am uitat si eu pe catalog dar nu am vazut nici un producator trecut. Oricum faptul ca au dedicat in catalog o intreaga pagina acvaristici e semn bun
Mitica
Member

Go go go go.. preturi misto ,marfa interesanta (eheim, pietris pentru substrat la pret super ok, decoratiuni misto, etc etc)
Sandu
Guru
[Avatar]

Am fost ieri la Hornbach...drumul lung, armata-i grea, dar merita...Doamne departe-i Berceniu` Discusfane` Acum il apreciez mai tare pe nentu` Koala pentru parteneriatu` infiripat intre voi cu ajutorul firmei Nissan
Nu era chiar ca`n visele mele nemtesti insa odata ajuns acolo oricate carcoteli ar fi am concluzionat ca: e un pas inainte.

Sa va zic pe rand:

1. Legat de discutia despre Eheim.
In primul rand mai exista inca un magazin Eheim cu tot tacamul, medii filtrante chiar si anumite parti separate...etc.
Aveau 5 canistre(diverse modele).
M-am arata interesat de EHEIM Professional 3 pretul era discutabil , intr-o parte 999 RON in alta 979 RON. 2 Canistre identice ...greseala de etichetare. A ramas pretul mai mic dupa ce am cautat impreuna in computer. Asadar pret definitiv 979 RON adica aproximativ 305 EUR...ceea ce daca stai sa compari cu un pret de afara (Eheim 2080 Prof. 3 für Aquarien bis 1200 Liter - 339,95 EUR) nu e rau de loc.
Chiar nu e rau.
Unii pot lua in calcul si faptul ca la noi in magazin ti se da si o garantie care desi pe cutie este trecuta cu cifre mari 3 ani la noi mi s-a spus ca e doar de doi

2. Am avut doua bucurii: Neritina natalensis si Caridina japonica. Melcii la 6 RON si crevetii la 7. Mai aveau si Neocaridina si Atyopsis molucensis.

3. O alta descoperire mi s-a parut mancarea congelata.
Ca la marile magazine de afara au un congelator vitrina cu tot felul de sortimente, artemia, tubifex, larve de libelule sau tantari, sau muste rosii sau muste albe etc.
Pretul(cel putin pe artemia la care am putut sa fac comparatie) mi s-a parut decent.
Vorbim de 100 de grame artemia congelata, portionata la 3,5 RON...altfel spus cam la acelas pret cu care se gasea artemia pe piata indigena.
Doar ca aici e deja portionata si probabil de calitate mai buna.

Ce nu mi-a placut:

Pestii, in general cam ce se poate gasii pe piata de la noi cu mici exceptii (Puntius (Barbus) denisoni- aia de-i avea Knott intr-un acvari sau Aequidens maroni) gasesti s aici. Nu prea sunt lucruri spectaculoase.
Unii aveau gris...ma rog nu e dramatic, stresul, transportul...dar aveau.

Plantele ...subtiri. Au mers pe o firma austriaca si nu au adus ceva deosebit.
Stateau cam inghesuite si era deja o proba de "acvaristica plantata" sa recunosti in talmes-balmesul ala ce aveau...ceea ce o sa se rezolve in curand. La cum sunt stocate prevad ca de o importanta parte din ele se va alege prafu` in viitoarea luna. Asa ca o sa fie loc de observatie cacalau Pretul cam ridicat ca sa nu zic foarte ridicat la anumite plante Hygrophyla polisperma.. 9,5 RON si mai sunt exemple...

In rest diverse. Niste radacini misto, pietris ieftin, produse diverse de la Tetra, si acvarii utilate care mi s-au parut super ok la pretul lor....un parteneriat Eheim-Tetra, dar pecare nu le-am studiat in amanunt.

Cam asta am vazut eu din Hornbach...si consider ca macar pentru punctele1-3 tot e un pas inainte. Sper sa se tina de preturile astea, sa se gaseasca in continuare produsele de care am vorbit...dar asta-i deja marketing si manageriat care nu tine de ce vrem noi.

Pentru iubitorii de plante de apartament ...cactusi misto la 10 RON

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
[WWW]
bp
Junior member
[Avatar]

Intreb si eu, unde anume e magazinu', sa nu bat tot Berceni-ul.
Multumesc.

Io
Galerie imagini
[WWW]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

bp wrote:Intreb si eu, unde anume e magazinu', sa nu bat tot Berceni-ul.
Multumesc.

Bulevardul Constantin Brancoveanu la un capat este un Selgros si tot acolo este si Hornbach.
Uite o harta, poate te ajuta. Centrul hartii iti indica pozitia aproximativa a magazinului. Oricum daca ajungi acolo te-ai salvat.
Succes,

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
CO2 effect
[WWW] [Yahoo!]
bp
Junior member
[Avatar]

Multam fain domle'. Acum chiar m-am lamurit! Incerc sa trec astazi daca pot.

Io
Galerie imagini
[WWW]
bp
Junior member
[Avatar]

Am reusit sa ajung si eu. E, asa cum spunea si Sandu, un pas inainte in satisfacerea 'damblalelor' unui acvarist. In plus, mai poti cumpara si altceva pentru casa si gradina, daca ai gradina. Daca nu, te uiti.
Magazinul este mai aproape de starda Obregia, cum se vede din harta pe care a postat-o scarabeul. Oricum, merita drumul.
P.S. Pentru automobilisti: evitati zona Pieptanari, Sos. Oltenitei. Se lucreaza temeinic! Adica de la fundatia drumului. Dumnezeu stie cind va mai fi asfalt pe acolo!

Io
Galerie imagini
[WWW]
cristi_ionescu_79
Member

evitati si luica ...
[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

Am ajuns si eu azi la acest magazin. In principiu cum spunea si Sandu, este un pas inainte. Cred ca daca vedeam asa ceva in urma cu 6 ani cand m-am apucat eu de acvaristica (nu pun la socoteala acvariul de copil ca nu se putea numi acvaristica) as fi cazut in extaz... Acum zic eu ca e o oferta decenta pentru orice om care vrea sa se apuce de acest hobby. Punctul forte sunt intr-adevar filtrele, dar si oferta de pesti era in linii mari OK. Creveti mai aveau ceva Caridina japonica (mai putin 6 care i-am luat eu, sper sa nu imi moara), Neocaridina nu mai erau (nu stiu daca nu cumva din alte cauze decat vanzarea, ptr ca Amano shrimp-ii erau in acvarii cu betta, etc, si daca au bagat aceleasi asocieri de pesti cu red cherry...). Buturugile si cred ca altele mai spectaculoase s-au dat. Mancarea congelata de asemenea merita drumul. Plantele pentru un inceput de acvariu plantat sunt mai mult decat suficiente. Bineinteles ca nu aveau "delicatese", dar nu cred ca publicul tinta le-ar fi apreciat sau cunoscut, asa ca pana la urma ii inteleg. Oricum s-a vandut semnificativ, dovada ca plantele nu mai erau stivuite. Pentru elitisti in acvaristica plantata nu cred ca vad ceva deosebit, iar hardware si electronica acvaristica de varf nici atat. Dar repet, daca era in urma cu 6 ani acest magazin, saream si noi multi ani de chin si cautari. Ah, sa nu uit, am vazut pentru cei ce au probleme majore cu algele, si nu reusesc prin metodele biologice si de reechilibrare a acvariului, aveau Protalon 707 - singurul algicid pe care l-am folosit (o singura data ) cu succes si fara vatamarea plantelor. Dupa Hornbach ma pregatesc de Baneasa, Bd Ficusului... stiti firmele astea de familie am auzit ca sunt mult mai prietenoase cu clientii fata de concerne si pe de alta parte cand mai au si produse de top deja incluse in acvarii demo, plus sfaturile profesionale parca merita drumul, macar asa ca la muzeu...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Marti
Membru de baza
[Avatar]

am fost si eu la Hornbach....iata cateva impresii:

oferta mijto: buturugile sunt super (mi-am luat 3 bucati), creveti (neocaridina erau devorati de o femela de guppy), neritine (neritina nu mai aveau decat nijte cochilii goale....mi s-a parut ca erau si niste botia in acel acvariu....), aveau si mobilier pentru acvarii, etc...

vanzatorii sunt "praf": l-am intrebat pe un tip de acolo: "aveti hemianthus micranthemoides?". raspunsul a fost: "de ce ma injuri de mama, frate? uita-te si tu si vezi daca e...."

plante erau destule....(totusi, n-aveau hermianthus... ).

Per ansamblu.....merita un drum pana acolo
[Email] [WWW]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

Iacata ca s-a turnat un nou film:Ardelenii, petrolul si...pestii .Impresiile personale sint bune, cred ca pot spune cu mana pe inima ca in Bucuresti se poate face (mai)usor acvaristica, fara ca sa fi vazut si alte pet-shop-uri.Cu conditia sa-ti faci praf masina prin hartoapele de pe acolo....si sa ai nervi de otel cand parcurgi 2 km in 40-50 min...dar asta e fara legatura cu topicul acesta.
Cu legatura:preturi incredibile de mici la pietris ,diversitate, de toate granulatiile si felurile si chiar culorile (am vazut si albastru dar ma rog, poate acum 20 de ani cand am avut primul meu acvariu mi s-ar fi parut nemaipomenit de frumos),acvarii curate in care mi-au facut cu ochiul puntius denisonii, dar cu pret pe masura si crossocheilus siamensis de care caut prin cj, dar nu sint de gasit...Filtrele Eheim sint la pret bun, la fel si pompele de recirculare,burete de filtrare (50x50x5) de care cautam de mult, etc.Plantele sint destul de Ok , dar nu foarte convingator.Vanzatorii f ocupati sau absenti.Buturugi frumoase cu ramuri contorsionate, mult mai estetice decat clasicul mopan, pe care il gasesti peste tot.Si ce e important e ca poti sa te holbezi la produs cu el in mana in sistemul asta de autoservire, fara sa fi agasat de nedoritele explicatii ale vreunui baietan angajat de 10 zile...In final zic ca bucurestenii sint norocosi macar cu diversitatea de materiale/hardware/pesti nu neaparat in raionul de la Hornbach dar si in alte magazine.Pe aici se fac mai greu achizitiile daca vrei altceva decat un caras portocaliu sau ceva gupynei sau niscaiva pompe mai destepte.
PS.Daca timpul mi-ar fi permis as fi facut si o vizita pe Ficusului nr 5, dar GPS-u imi indica o distanta in km cam neprietenoasa in raport cu starea drumurilor, probabil ca mi-ar fi luat 1-2 ore sa ajung...oricum voi mai avea drum prin Bucuresti

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
florin_niky
Member
[Avatar]

Am fost si eu.
E super. Nu am putut pleca de acolo fara sa-mi mai iau un acvariu de 60 L.
Vreau sa va zic ca aveam de gand sa iau unul la fel cu cel pe care il aveam de 180L dar era mai mult decat aveam eu in buzunar.
Oricum, preturi super:
- acvariu 180L - 540 RON
- acvariu 60L - 220 RON
Mentionez ca acvariile aveau incluse: capac+neon, filtru+incalzitor Eiheim, AquaSafe, EasyBalance + TetraMin.
Sper sa-si pastreze obiceiul si sa nu umfle preturile.
[Email] [WWW]
Mitica
Member

A mai fost cineva recent pe acolo? Ceva noutati?
ulyse
Junior member

da ... am fost azi ... e pustiu ... nu prea sunt pesti si nici plante ... asteapta marfa
zfcristian
Member
[Avatar]

Merg si eu astazi pe acolo si sa vedem cum se prezinta !
O sa revin dupa amiaza cu detalii de acolo

Acvariu : Cayman 110 Professional - Steril
Filtru :2 x Tetratec Ex1200 +JBL Aqua Cristal UV-C 11 W +Chiller Teco TR15
Pesti : 4 Carassius Auratus : 2 x Black Moore, 2 x Ryukin Bicolor ; 2 Cory Albino
1 Blue Betta Crowntail
Acvarist for ever !
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Carciuma
Go to: