[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Supliment substrat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Avand in vedere ca au intrat pe piata multe firme de specialitate, poate ma sfatuieste si pe mine cineva.
Ce supliment pentru substrat imi recomandati?
Ma refer la bile, pastile, care as prefera sa contina si K (potasiu) si sa fie solide.

Mersi mult

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Am gasit niste bile de la JBL.
Ce parere aveti despre ele?

[Yahoo!]
dan_p67
Member

IP:

eu am folosit si zic ca fac treaba.Numai ca le-am spart in jumatati si am urmarit sa le pun uniform echidistant in substrat .
Asa cum au mai sustinut si altii p'aci (Sandu imi vine acum in minte) si eu zic ca trebuie mers pe combinatie de fertilizantii ai aceleasi firme pentru ca sunt complementare.Eu am folosit jbl bile pt substrat saracit si jbl ferropol pt apa.Daca vrei performanta mai pui si ferropol 24 (picaturi zilnice) insa daca plantele nu consuma te poti umple de alge.Un tester de Fe utilizat zilnic pana stabilesti dozajul te scuteste de multe probleme.
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Le-am folosit la radacina unor echinodorusi precum ozelot, cordifolius si un posibil schlueteri (din ce am vazut la dennerle pe site si la galeria lui Sandu ). Plantele s-au comportat foarte bine, cand aveau CO2 DIY apareau frunze saptamanal, si bilele tineau destul de mult. Dar tine cont ca sunt plante categorisite ca "easy", nu stiu cum se comporta la altele mai dificile.
Acum folosesc sera florenette A, sunt devorate muuult mai rapid, la 2 saptamani trebuiesc puse altele la radacina in conditiile in care nu mai am CO2. Cu sera A cordifolius-ul avea la un moment dat 3 tije , de aceea cred ca jbl balls sunt totusi pe o treapta mai jos decat florenette A.

...
[Yahoo!] [MSN]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu am folosit bile JBL 7 Balls dar nu am vazut o reactie spectaculoasa a plantelor dupa ce le-am pus la radacina. Am sa mai fac un experiment cat de curand la Cryptocoryne, Vallisneria so Ludwigia. Primul experiment fad a fost facut la niste Echinodorus Grandiflorus.
[Email]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri,

RaresLuc wrote: Am sa mai fac un experiment cat de curand

Poate ne ti la curent si pe noi,

Mersi mult,

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: