[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nu se pregateste nimic dar noi stim...ca a aparut Dupla!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

De ceva vreme a patruns pe piata din Romania firma pe care am asteptat-o si despre care probabil am vorbit cel mai mult in ultimii ani.
Am facut reclama(dezinteresata) convins find de calitatatea produselor lor, dupa parerea mea un standard in domeniul acvaristicii. Prin tot ce am scris legat de ei am starnit multe antipatii...pornind de la avatarul stilizat pe care la vremea cand scriu aceste randuri inca il mai am ce a avut la pornire avatarul firmei si pana la discutiile infinite legate de incalzitoare de substrat, instalatii de CO2 sau simplii fertilizanti...aparatura de a carei utilitate lumea in timp s-a convins.
Am ajuns aproape de ceea ce mi-am propus pe acest forum (macar in a promova calitatea si nu carpaceala) iar faptul ca ei au patruns pe piata de la noi ma face sa ma bat cu pumnul in piept fara strop de rusine si sa zic ca cei care au fost alaturi de mine au satisfactia sa vada inca odata ca tot ce am zis ca o sa se intample...s-a intamplat . Am reusit. Sunt aici. :p
M-am certat pe instalatii de CO2(in fapt chiar pe instalatia lor pe care o prezentam in articolul meu :-) ) si pe utilitatea folosirii lor. Ei bine acum le foloseste toata lumea si le considera esentiale in acvaristica plantata.
Am zis ca lumea poate sa viseze la acvariile marine...mi-a sarit un forum intreg in cap, da` acuma juma` din cei care erau sceptici atunci au si trecut pe marine iar ala de zbiera al mai tare cred ca acum cerceteaza la o formula secreta de fertilizanti pe care o sa o intituleze Happy Reef in amintirea unei zemi de tip vomela pe care o flutura pe deasupra nasului a diversilor naivi. Precis ca si asta va fi mai buna ca orice alt fertilizant conceput pe pamant.
Alt destept lega nichelina data cu silicon can` aflase ca s-a produs un sistem despre care el habar nu avea la ce foloseste...acum cunosc deja doi posesori numa de pe acest forum, proaspat cumparatori de astfel de instalatii ai firmei pe care vreau sa o aduc in discutie.

Nu ca as fi clarvazator, da exact acum fro` cateva saptamani iar a iesit iures pe forum intr-un topic al acestei rubrici...lume bosumflata, stergeri de conturi alea-alea tot tacamul...
Enumeram atunci o serie de firme care o sa patrunda la noi pe piata, in detrimentul improvizatiilor propuse de diversi convins fiind ca asta se va intampla.
Imi face deosebita placere sa incep spre a dovedii ca nici de data asta nu m-am inselat si nu am vorbit dupa ureche caci iacata deja primul transport a fost facut in Romania.

Ei bine da, este vorba dupa cum ati banuit, de firma Dupla.

Dupla, as zice (chiar daca pentru moment la suprafata nu se observa foarte limpede)a intrat in forta daca stam sa gandim la diversitatea produselor ce va pot fi puse la dispozitie...in principiu, practic discutam de toata gama de produse fabricata de ei.

Firesc am pus umarul cat am putut ca sa vina in Romania, dar ca de fiecare data nu ma implic in detaliie financiare ale importului.
Cunosc destule....de la preturile producatorului pana la ce ajunge la voi "pe tarabe"...dar nu face obiectul meu de activitate asa ca nu voi discuta despre astfel de elemente ci doar despre detalii tehnice.
Totusi am considerat sa aduc in discutie si acest aspect ca sa nu se creada cumva ca am alt gen de interes de la ei, profitul sprijinului meu, rezultatul promovarii mele asidue de-a lugul anilor in prezentarea si introducerea produselor Dupla este zero...
Asadar, ca sa nu iasa discutii nu sunt eu importatorul, nu am procent la vanzare si practic nu m-am ales cu nimic altceva din prezentarea justificata a produselor lor...decat cu multumirea ca sunt pe piata noastra si pot sa ma duc la magazinul din colt si sa le pot cumpara produsele.

Lumea a inceput insa sa descopere produsele lor si firesc, find asociat cu imaginea firmei in Romania am inceput sa primesc diverse pm-uri legate de produsele comercializate de ei pentru lamuriri. Asadar ca o sa raspund in mare tuturor.

Ca regula de baza exista un site al firmei pe care cei interesati ar trebui sa-l vada inainte.
Este vorba despre: DUPLA
Cu ceva ani in urma am avut o discutie despre fertilizare facuta dupa metodele Dennerle in care explicam lumii cum au gandit ei treaba in incercarea de a dovedii bivolilor vremii de atunci ca o fertilizare nu se poate reduce la o zeama aruncata in balta dupa cume era obiceiul vremii. Acum o sa o fac pentru cei de la Dupla.
Cu detalii pentru fiecare produs in parte pot sa revin la cerere.
Voi semnala peste ceva vreme insa si aparitia unui site in limba romana in care vor fi prezentate mai amanuntit fiecare produs.

Schema de fertilizare la ei se bazeaza in principiu pe :

1.Dupla Ground...mai avantajos de cumparat la galeti de 20 de litri, un substrat usor, de culoare caramizie(pentru tampiti :p ...nu-i spartura de caramida), care trebuie clatit inainte de a se pune in acvariu. Granulatie ideala: 1-4 mm. Colturi usor rotunjite si care inlocuieste clasicul pietris bob de orez. Se pune umed in acvariu.
2.Dupla Root este principalul fertilizant care inlocuieste mai vechiul Duplarit. Sta la baza sitemului de fertilizare substratului. Este bogat in fier si ce-i mai interesant ca nu are fosfati...deci nu produce alge pe care in mod traditional le produc solurile minune prezentate de toti desteptii de la happy pan` la pipi...strellus .
Se adauga in amestec ei zic in treimea superioara a Dupla Ground-ului (probabil gandindu-se la plante de genu` glosso...eu zic in treimea de mijloc pentru plantele cu radacini mai barosane).
3. Dupla Root K se adreseaza plantelor cu cerinte deosebite. Inlocuieste bilele lateritice de care eu unul am fost extrem de incantat de-a lungul vremii. Lumea a mai strambat din nas caci atunci cand mai extrageai cate o planta de langa bile ...laterita ca orice argila ce se respecta mai laptea zonal apa. Mofturi de mimoza as spune eu daca se are in vedere calitatea lateritei in cauza...dar s-a plecat urechea la doleanta clientului si atunci produsul a fost inlocuit cu aceste tablete care se adauga la radacina plantei. Se foloseste in asociere cu Dupla Root-ul si practic se adauga precum conurile binecunoscute de la Aquamedic sau bilele de la Dupla, JBL, Dennerle etc.
4. Ceva mai aparte special dedicat continutului de Fe sunt "tabletele" Dupla Plant utile dar la care marturisesc ca am strambat si eu un pic din nas caci trebuiesc sfarmitate si nu se descompun in apa. Sunt de dimensiunea si culoarea unui faringosept :-) de pe vremea copilariei multora dintre noi...
5. Last but not least: Dupla Plant 24 care dupa umila mea parere este in doua cuvinte BE....TON. Solutie concentrata cu care am avut rezultate la cele mai diverse plante, plantele pe care le puteti observa si la galeria mea foto si care toate au fost crescute cu asa ceva. Ce-i haios ca se adauga o picatura la 50 de l deci va spun ca va faceti treaba cu un tub cam un an...ceea ce il face si ieftin.

Cam asta-i schema lor de fertilizare pentru plante.
Nu am sa va mint si nici nu am sa va pun sa cumparati totul.
Nu am pomenit si de Dupla Heating system un sistem descris usor in alt topic si care are efecte deosebite in cresterea plantelor de acvariu. Pe vremea cand m-am apucat eu de Dupla nici `reaku nu visa la asa ceva. Era scump evident nu gaseai decat la Germanica...unde erau gandite ca produse de lux. Ulterior am descoperit ca daca gandesti nu este scump un astfel de produs. Pentru ca totusi chiar nu aveam marcutele lor...am cumparat pentru acvariul meu de la sfarsitul anilor `90 Duplarit K si Duplarit si Duplaplant 24. Pe vremea aia nu produceau substrat si foloseam bob de orez in amestec cu Duplaritul. Am fost extrem de incantat si atunci la urmatoarea plecare mi-am cumparat si instalatia de CO2...cred ca am fost primul diliu care a considerat necesar sa bag atatia bani in asa ceva pe vremea aia...azi raportez cu mandrie ca sunt posesorul primului controller produs de firma cu acelas nume: Dupla pH-Control Alpha adus la noi. Chiar daca as fi putut sa-l aduc cu cativa euroi mai jos din Germania am avut mandria sa fiu beneficiarul primului transport facut la noi, a primului controller vandut pe piata romaneasca si m-a scutit si de grija transportului.
Asadar cam asta ar fi intoducerea povestii introducerii unei mari firme pe piata din Romania din unghiul meu, al unui om care a jinduit la produsele lor si care a crezut cu tarie ca o sa vina ziua cand o sa poata cumpara produsele lor la magazinul de specialitate. Acum stiu ca se gasesc deja produsele pe piata atat la Animax cat si pe magazinele online (cred ca aici sunt chiar ceva mai ieftine si in acest sens va incurajez sa cumparati de aici)...daca or mai fi si in alte parti sa ma scuze lumea si sa adauge...ca nu-i bai.
Sunt dispus sa ajut in continuare si daca aveti nelamuriri, constatari legate de produsele lor cred ca sunt binevenite la aceasta rubrica unde va mai pot lamuri cu cate ceva...
In rest sarind de la o firma la alta va anunt ca tot pe piata noastra a mai intrat un produs este vorba despre HIKARI
Probabil cel mai serios producator de mancare de pesti din lume.
Marfa japoneza si de ale caror produse daca va mai aduceti aminte va vorbeam cu ani in urma pe vremea cand aveam printre noi un mare specialist ce a oferit tubifex si care patentase sterilizarea prin apa calda. Pe vremea aia m-a pus dracu sa-i atrag atentia la ceea ce inseamna sistemul de sterilizare in 3 trepte al hranei de tip tubifex la firma Hikari...el mai vindea in afara plantelor si cateva gramajoare de viermi indigeni...va puteti da seama ce a iesit...
Daca vreti sa vedeti cine este Hikari, de ce spun eu ca este cea mai serioasa firma in domeniu, va rog sa aruncati un ochi pe site-ul indicat.
Cei care pricep o limba de circulatie internationala o sa fie uimiti sa constate cum japonezii au mai dat inca odata palmute la cur european...culmea din ce constat si la preturi mai scazute decat ale concurentei Sera/Tetra. Sa va mai spun ca la noi pe piata au intrat din prima cu 17 produse diversificate pe specii, dimensiunea pestelui, continut nutritional???
Pentru cei care nu bunghesc pa anglischi le recomand rabdare...dar in curand pe ecrane apare site-ul producatorului in limba romana.
Se lucreaza la el, am vazut variante draft dar nu am acceptul si nu se face sa va prezint o treaba la jumate...deci rabdare dupa cum spuneam si va asigur ca o sa aveti la ce sa va uitati

Produsele Hikari se gasesc tot acolo unde sunt si cele de la Dupla iar ca o remarca la s-a importat pe piata noastra am Hikari Tropical Algae (speciale pentru Catfish) si Hikari Tropical Betta Bio evident pentru Betta.


Cam asta ar fi scurta recenzie(si nu glumesc cand scriu scurta :-) ...pentru ca este vorba despre doua firme etalon de calitate...ca sa-i fac pe plac unui anumit personaj firme profi si cu ISO cu tot).
Stiu ca multi isi taie venele acum cand constata ca tot mai multe firme serioase apar in Romania.
Stiu ca multi nu o sa mai poata manca kkt despre tot felul de bile din lutul patriei cand pretul unei tablete Dupla Root K e la jumatatea costului cat ar lua sa alergi pe coclauri si sa invarti ca la plastelina pentru un produs stramosesc.
Dar mai ales stiu ca acum credibilitatea unor dobitoci se duce de rapa caci dupa cum am spus o sa vina ziua cand aceste produse vor fi ieftine si la indemana tuturor si atunci o sa vad care ar mai putea fi motivul pentru care ei mai trebuie sa incurajeze o piata la negru, cu produse lipsite de calitate si la pret mai mare...Cel putin pana acum aveam doar JBL care era extrem de ieftin, azi constat deja ca nici Dupla nu-i departe si sigur este la o calitate superioara.
Cel mai haios este ca despre aceste produse se vorbeste deja si pe forumul pana de curand indoctrinat de un astfel de individ.
Pentru personaju` in cauza, care isi face un renume din a se intitula carpaci am un mesaj special(primul si ultimul in speranta ca presupune ce inseamna asta), motiv pentru care am si decis sa pun tot topicul de asa natura incat sa poata fi vazut de toata lumea chiar si de el:
E penibil deja ceea ce faci incercand sa convingi ca dropia kk niste produse mai bune decat poate sa scoata mintea unor oameni in laborator sau alte belele de le dai pe pos din preputzul gandirii tale...dar cel mai penibil a fost faza care a dovedit ca esti atat de tont incat unul dintre cei pe care ai incercat in stilul "a la militian" sa-l racolezi pe Yahoo indemnandu-l sa scrie impotriva acestor produse spre a sprijinii bilele Suceveanului tau era chiar un membru pe care poate nu ai bagat de seama dar devenise intre timp membru in echipa de conducere a forumului ...PENIBIL. Te dai om serios da` te tii de potlogarii de categoria liceanu` rock`n roll.

Tatutzu vezi ca te poti trata ieftin de port ilegal de creier...trebuie sa ai doar bunavointa si ciocu` mic...macar o perioada...in general de un pic de odihna ca te faci de ras chiar si printre prieteni si cunoscuti

In rest incepand de azi, considerand "misia" de promovare a firmei Dupla incheiata cu succes si pentru a nu mai da nastere si la alte comentari precum cele din trecut am decis sa abandonez vechiul meu avatar care aducea aminte de ei si sa-mi trag altul nou mai potrivit rank-ului cu care am fost inzestrat de un alt tampit al vremii cu ani in urma.

Nu uitati ca daca aveti nevoie va astept cu intrebari in cazul in care exista nelamuriri legate de produsele fabricate de Dupla.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
methos
Member

Joined: 14/03/2005 18:12:03
Messages: 162
Location: Deva, Hunedoara
IP:
Offline

:jumpers: :jumpers: :jumpers: :jumpers: :jumpers:
abia astept sa vin 'napoi in tara sa ma apuc de acvaristica si mai serioasa...


[WWW]
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

Sper sa revin in week-end cu mai multe comentarii despre cele de mai sus (....comentarii pozitive, sa nu fie suspans) si pentru a incerca sa clarific si eu unele aspecte utile pentru noi toti. Pana atunci o informatie scurta: pentru iubitorii de creveti de apa dulce pastilele Hikari de alge se pare ca sunt cea mai buna alegere link.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
cristi_ionescu_79
Member

Joined: 15/03/2006 13:14:37
Messages: 181
Location: bucuresti
IP:
Offline

am si eu o intrebare (evident proasta): oare cati dintre utilizatorii acestui forum cumpara de la magazinul online (si ma refer la orice: mancare, fertilizanti ..etc) astfel incat cei cativa (din spatele acestui magazin) carora chiar le pasa de acvaristica sa fie incurajati sa aduca firme mari in tara?

oare e mai bine sa cumparam de la diversele petshopuri (de care ne plangem toti) sau de la magazinul online? e mai sa-l ajutam pe X patron al magazinului Y sa-si ia bmw, sau sa-i incurajam pe Q,W,E sa aduca firme mari in romania?
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Cristi e o discutie lunga si nu vreau sa ma abat la acest topic de la subiectul principal DUPLA si HIKARI...asa ca pe viitor daca esti interesat de continuarea discutiei pe tema lansata de tine deschide te rog un topic separat sau scrie direct la propietarii magazinului pentru a afla date legate de statistica vanzarilor.
Magazinul virtual a fost si este legat de acest forum...macar tehnic prin accesarea din site daca nu si prin geneza daca vrei.
Cei care cumpara de pe magazinul virtual nu sunt musai membri ai forumului asta, chiar de curand am constatat cum pe alt forum in lipsa de alte mijloace de prezentare aceiasi oameni care ne dau in cap cand aratam lumii un produs mai deosebit se folosesc si trimit cu nesimtire catre link-urile de prezentare de pe acest magazin sub acoperire si spre a nu face reclama ceva de genul www.cutare.ro ...ma rog stiu cine e in spatatele deciziei si daca atat l-a dus neuronu` sa fie sanatos :p .
Daca ascunzi mizeria sub pres asta nu inseamna ca ea nu mai exista.
De ce nu o fi voie sa scri acolo adevaratul nume al magazinului nu stiu, probabil ca lumea sa nu vada ce inseamna produse de calitate si sa se faca loc improvizatiilor aberante propuse de Tzaiu`...dar acuma ce sa zic, depinde pe cine ai acceptat sa ai in frunte si sa iti faca politica forumului atata vreme...

Sincer daca as putea eu as mai gazdui si alte magazine pe forumul nostru. Sa fie 10 magazine virtuale si lumea sa aiba de unde alege.
Concurenta dicteaza pretul bun

Asa si cu cine-i mai util de sprijinit...lasand de -o parte legatura magazin virtual client eu am judecat altruist problema...cine are produsele celor doua firme mai ieftine de la aia sa cumparati, doar ca eu intelesesem ca mai ieftine sunt pe magazinul virtual gazduit de site-ul nostru...asa ca de ei am pomenit. Daca as stii de altii eu pe aia i-as promova. Eu am facut apologia firmei nu a tarabagiului...
Altfel eu nu cred ca userii sunt interesati de dedesubturi legate de mize asa de mari cum ar fi lupta intre virtual si real...
Sa invinga cel mai competitiv iar noi sa avem cat mai multe prioduse de calitatea celor doua

INTROS wrote:o informatie scurta: pentru iubitorii de creveti de apa dulce pastilele Hikari de alge se pare ca sunt cea mai buna alegere link.

Posibil sa fie foarte buna...de fapt asta a fost unul dintre primele produse de la Hikari pe care am pus si eu mana -de aia l-am laudat si eu la inceputul topicului ce-i drept pentru faptul ca era recomandata la Ancistrus, la pleco etc. .
Daca insa este sa respectam ceea ce scrie producatorul mancarea ideala pentru crevetii nostri am senzazia ca este Hikari Tropical CRAB CUISINE...totusi asta inca nu a fost adusa asa ca ma pronunt doar din auzite. Din cate inteleg si sper...nu pentru mult timp

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
cristi_ionescu_79
Member

Joined: 15/03/2006 13:14:37
Messages: 181
Location: bucuresti
IP:
Offline

Sandu wrote:Cristi e o discutie lunga si nu vreau sa ma abat la acest topic de la subiectul principal DUPLA si HIKARI...asa ca pe viitor daca esti interesat de continuarea discutiei pe tema lansata de tine deschide te rog un topic separat sau scrie direct la propietarii magazinului pentru a afla date legate de statistica vanzarilor.


Sandu, nu sunt interesat in nici un fel statistica vanzarilor, politica acestui magazin .. etc, asa ca nu voi deschide un topic in care lumea sa-si dea cu parerea despre o chestie de care habar n-au (nu cred ca noi avem idee despre ce se implica acest magazin: profit, pierderi, alergatura, batai de cap, satisfactii .. etc asa ca mai bine ne abtinem de la datul cu presupusul)

Dar eu vroiam sa vb despre altceva, nu despre magazine/vanzari/clienti/forumuri ...eu vroiam sa vorbesc despre posibilitatea de a alege ... pot sa cumpar salata de un bisnitar tuciuriu din obor sau pot sa cumpar salata de la un taran cu palmele ca smirghelul de munca, pot sa cumpar mancare si accesorii de la magazinul virtual, sau pot sa cumpar de la animax (de vreo doua ori le-am aratat flacoanele cu mancare si le-am spus ca mancarea lor e expirata) .... e alegera mea ... eu am ales ... si nu cred ca am facut o alegere gresita (sau cel putin asta e impresia pe care mi-au lasat-o ancistrusii mei aseara dupa ce au servit o portie de Hikari Tropical Algae Wafers ... iar daca ei sunt multumiti ca au mancat asa ceva, eu sunt multumit ca le-am putut da asa ceva, iar asta se datoreaza ... hai ca iar o dam in diverse)

Eu unul ma opresc aici si le multumesc celor care au facut osibil ca aceste firme sa vina in romania ...
[Yahoo!]
mosu
Administrator
[Avatar]

Joined: 15/11/2001 02:00:00
Messages: 3052
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Acu' mai multi ani, inainte ca acvariu.ro sa existe (!), am avut ocazia sa cumpar dintr-un petshop din Nuremberg diverse chestii...

Datorita bugetului restrans si in necunostintza de cauza, am ales (in blind) o cutie de 1L de fulgi Sera (pe vremea aia nu erau prezenti in .ro). Si am rugat vanzatorul sa imi mai recomande ceva. Mi-a recomandat raftul cu Hikari. De acolo mi-am ales Alge waffers (pt ancistrusi).

Ambele mancaruri s-au dovedit a fi apreciate de pesti (mancare de ancistrusi nu stiu cine mai face, ias fulgii Sera erau peste ce consumau pestii mei la ora aceea )

Ei bine, ancistrusii le-au mancat cu placere nebuna, dar si alti pesti le-au data tarcoale. Desigur, dupa ce m-am mai informat (pe web) am inteles si de ce

in curand
[Email] [WWW]
Sburlea Nicolae
Junior member

Joined: 07/06/2006 20:30:12
Messages: 17
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Folosesc fertilizantii de la Dupla si isi merita toti banii. Mai multe nu am de spus, de a lungul vremi am tot fost nemultumit de fertilizanti, mi-am cam gasit nasul cu Dupla. Dupa o reamenajare a bazinului am ramas cu o plasa de plante. Deci...
[Email]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

Din toate aceste care sau spus pana acuma se pot trage cateva concluzii
1 .Vremea de acuma 25- 30 de ani in urma cand eu si altii pioneri ai acvaristicii romanesti ,cand faceam fertilizari cu nebunii din cele mai nastrusnice
Scurmam mai tare ca ,gaina dupa soluri spectaculoase ,pe coclauri
A
Agreeam chimia ca sa pot stii mai multe despre diverse substante si comportamentul lor in mediul acvatic
Si alte nebunii
Cautam prin balti sa vad de ce se dezvolta asa bine plantele de acolo cand plantele mele aveau conditii de printese si nu mergeau ca cele din baltile ordinare
Ma cunosteau cei de la facultatea de geologie si de la institutul de pedologie ca pe un dus cu pluta ,la un moment dat un profesor mi0a recomandat sa dau la facultatea de geologie,dar nebunul ce era destept sa faca asta
Acele vremuri dragilor au apus
2. Acum ,avem solutii sa zicem de locul 2 de locul 1 si de top
3.Este pacat ca un tanar acvarist sa inceapa cu chestii Home Made si dupa o perioada de timp sa se lase balta
Eu am avut multe decaderi si poate ridicari
De aceea recomand tinerilor acvaristi sa inceape cu ceva de top ca sa nu fie dezamagiti de rezultate
Asa vom avea tineret puternic din spate ,care nu vor fi dezamagiti de rezultatele care le vor obtine si vor progresa in ale acvaristicii
De aceea credeti ca Firma Dupla si alte firme nu ar face produse ieftine si msa aiba o vanzare buna .....EEEE cine nu ar vrea asta
Dar sunt si pasionati la care banul nu conteaza ci conteaza calitatea "prietenii stiu de ce "
De aceea ei au produse pe care unii care nu si le pot permite spun ca vulpea care nu ajunge la struguri ca sunt acrii
Felicitari celor care au reusit aceste performante si sa fie multumiti de rezultate
Si sa nu uite ca mai sunt si multe de facut
Acvaristica este ceva de finete de pasiune de cultura de spirit de observatie de inteligenta de RABDARE si toate la un loc da valoare persoanei
Este una dintre pasiunile cu cele mai multe conexiuni in diverse domenii
Succes tuturor

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

Revin si eu cu 1-2 comentarii si promit ca sunt ultimele aici nelegate de prezentarea unor teste si experiente personale legate de produsele Dupla, Hikari. Intr-adevar nu merita sa mai pierdem timpul cu comentarii despre comparatii intre produsele mentionate mai sus si improvizatii. Nu cred ca pe un forum auto cineva lanseaza posturi de genul Mercedes vs Trabant cu motor de Mobra, cu argumente ca oricum ajungi la servici cu ambele, asa ca tot aia e... Am vazut si argumente ca se pot scoate acvarii frumusele fara nimic high -tech in ele si se dadea chiar un link catre un acvariu castigator de concurs international. Sunt de acord, se poate, dar si acolo e multa stiinta si nu numai. De ce nu am vazut la cei ce dadeau exemplul nici macar un acvariu la jumatate din cel prezentat? Si ca sa spun mai departe, intre timp, polonezul cu acvariul mentionat a devenit reprezentantul si distribuitorul unic al produselor ADA in Polonia, care, pentru cine a vazut catalogul preturilor produselor ADA, face ca pretul produselor Dennerle si poate si Dupla sa para chilipir. Am si eu un acvariu mititel low tech, acceptabil (sper sa pun curand ultimele poze cu el la "maturitate"), dar si unul high -tech si din pacate desi tin la ambele, nu pot sa nu vad diferentele si limitele celui mic.

Si pentru ca nu vreau sa fac exact ce am zis ca nu (discutii sterile) as vrea legat de acvariul mare, experiente personale si anuntul lui Sandu legat de aparitia pe piata noastra nu numai a produselor Dupla si Hikari ci si a celor Dennerle, sa spun ca din inspiratie si "nas de acvarist" am "mirosit" pe unde se ascundea un mic pet -shop intr-un mic orasel austriac, de unde am luat la reduceri un flaconas de Dennerle Pflanzengold. Am pretentia ca actual plantele din acvariul meu au cam tot ce le trebuie - Co2 cu controller, lumina OK, macro sub control permanent, micro JBL Ferropol, substrat Aquamedic Terralit. Dupa ce am pus jumatate din doza recomandata de Pflanzengold, plantele (care oricum mergeau binisor) au accelerat mai mult decat vizibil, mai ales un Eriocaulon care cam stagna si care acum a bifurcat fiecare ramurica. Daca prindeti si puteti, luati macar un flacon mic, de incercare, sa vedeti cum va merge, eu sper sa aveti aceeasi satisfactie ca si mine.

Ultimele consideratii sunt legate de calitatea informatiilor de pe acest forum. Vreau sa spun (si sper sa sune ca o incurajare pentru toti incepatorii de aici ce vor sa invete si sa faca o acvaristica la varf), ca la inscrierea mea aici nu prea stiam nici diferenta intre un filtru intern si extern. Pentru cine a vrut sa invete si sa stie ce informatii din acest forum sa folosesca, cred ca poate ajunge departe. In urma cu cateva zile citeam cu stupoare articolul din ultimul numar al Tropical Fish Hobbyist al unei doamne ce detine 80 acvarii plantate si o experienta pe masura. Articolul se dorea o promovare a acvariilor high -tech si un indemn pe trei pagini sa descoperim binefacerile CO2-ului din sticluta cu drojdie. Ce vreau sa spun nu este ca TFH-ul e o revista proasta (sunt alte articole superbe) ci faptul ca informatia de calitate pe acest forum a fost subapreciata. Daca puneam doar cateva copy -paste de aici din forum de la DIY CO2, de la articolele lui Sandu despre CO2 presurizat si din discutiile de la "incepatori" despre relatia pH-KH-CO2, cred ca cititorii TFH ar fi invatat cat in 3 articole de tipul celui acuzat de mine.

Nu imi ramane decat sa ma scuz inca o data ca am deviat (pentru ultima data) de la topic, am un feeling ca viitorul meu comentariu va fi legat de experienta personala cu Dupla Plant 24... :-)

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

INTROS wrote:Revin si eu cu 1-2 comentarii si promit ca sunt ultimele aici nelegate de prezentarea unor teste si experiente personale


Daca toate comentariile colaterale subiectului propus ar fi ca ale tale nu cred ca ar mai fi nimeni revoltat :-) iar eu unul ti-as raspunde la infinit :-)

INTROS wrote: Dupa ce am pus jumatate din doza recomandata de Pflanzengold, plantele (care oricum mergeau binisor) au accelerat mai mult decat vizibil, mai ales un Eriocaulon care cam stagna si care acum a bifurcat fiecare ramurica. Daca prindeti si puteti, luati macar un flacon mic, de incercare, sa vedeti cum va merge, eu sper sa aveti aceeasi satisfactie ca si mine.


Ma bucur extrem de mult de Eriocaulon ...ti-am zis ca imi pun toate sperantele in tine Pflanzengold de la Dennerle e un al produs de calitate.
Acum doi ani de zile cand am fost rugat sa fac o mica recenzie la ceea ce inseamna fertilizant de calitate am prezentat Dennerle-ul ca sa nu se zica ca vorbesc despre Dupla...firma pe care eu am laudat-o intr-atat.
A fost o porcarie ordinara la ce am fost constrans atunci ...dar din care am iesit elgant pentru ca in fond problema oponentilor de atunci nu era cumva o discutie de nivel elvat de genu` ce este mai bun un produs Dupla sau unul de la Dennerle...ci subtil batandu-se in ceea ce prezentam eu, chipurile in brandul Dupla, se batea in fapt in tot ce era profi.
Asa ca spre a nu mai putea fi acuzat de simpatie pentru o firma anume am prezentat o alta la fel de buna miza mea fiind una si anume de a prezenta produs e de calitate indiferent de brand.
Caile Domnului sunt intortocheate ...la fel si dedesubturile forumului insa intr-un an aveam sa aflu cine concerta din umbra actiunea...
Ma rog ...acum e history :p

"Intamplator" scriam acolo despre produsul despre care vorbesti si tu acum :
PFLANZENGOLD 7
Promotor de crestere al tuturor plantelor de acvariu, un produs 100% natural ce contine enzime din plante, stimuleaza cresterea acestora, are o actiune continuua si se pare ca a dat rezultate in cele mai dificile cazuri chiar si in fata unor plante ce pareau de nerecuperat. In plus previne si cresterea algelor.

Comparand cu ceea ce ne scrii acum..."intamplator" vad ca se leaga Din pacate tu esti singurul care a folosit si a pomenit despre PFLANZENGOLD 7 si asta la doi ani de cand am scris...da` mie unu` imi ajunge si atat. Am o a doaua confirmare practica a celor scrise de mine. E buna chiar si daca vine mai tarziu. Cu atat mai mult cu cat asa ai salvat un Eucarion.

INTROS wrote:Vreau sa spun (si sper sa sune ca o incurajare pentru toti incepatorii de aici ce vor sa invete si sa faca o acvaristica la varf), ca la inscrierea mea aici nu prea stiam nici diferenta intre un filtru intern si extern. Pentru cine a vrut sa invete si sa stie ce informatii din acest forum sa folosesca, cred ca poate ajunge departe.


Iti multumesc de complimente da` ce sa zic...om fi fost noi buni de profesori...da` mai bun ai fost tu de elev
Acum legat Tropical Fish Hobbyist ce sa zic ...mai scapa si articole in care apare cate una care promoveaza acvariile high-tech pe trei pagini si care nu sunt la nivelul unor articole de la noi...totusi in mare lor majoritate ne cam bat la poponetz.
Asta insa nu este o noutate pentru nimeni dintre cei mai vechi...de fapt `reku stie daca or mai sau nu participanti la Simpozionul de acvaristica din Ploiesti de la sfarsitul anilor `80 pe forumul asta (aaa sigur e unul- Norbert ).
Am scris atunci peste 50 de pasionati diverse articole.
Pe vremea aia eram abonat la ce se putea mai bine atunci : Aquarien und Terarien (DDR)...o revista care prin continut era peste TFH, dar la prezentare grafica la nivel alb-negru comunist de ani `80.
Totusi marturisesc ca o buna parte din articolele scoase pentru acel simpozion erau peste nivelul TFH sau A und T asa ca...se poate

In marea lor majoritate revistele de specialitate gen TFH impresioneaza nu prin reshapati de genul cucoanei ci mai ales prin exploratori care descopera, aclimatizeaza si reproduc cate o specie noua sau prin prezentare tehnica de produse carora noi inca nu le-am prins gustul sau nici macar nu am auzit de ele. Iar asta duce invariabil, si una si alta, promoveaza acvariile high-tech.

Speciile nou descoperite deobicei provin din areale greu accesibile iar habitatul in sine trebuie sa aibe ceva particularitati care a oprit piciorul omului pana acum.
De asa natura incat cand iti vine cu peste nou spre exemplu acesta are nevoie de conditii aparte ce nu pot fi obtinute cu usurinta intr-un acvariu. Rar au patruns si la noi speci mai noi...dar deja adaptate si cu toate astea destul de sensibiloase...

O sa vina si ziua aia credeti-ma, cum s-a mai dovedit pana acum, nu am avut gura rea la ce va sa vie, cand lumea o sa se sature de guppy molly platy si o sa vrea si ceva deosebit ceva mai aparte chiar si decat discusii deja "fumati" prin popularizare excesiva si atunci nu o sa mai miscam o picatura de apa fara controller de mV, fara osmozatoare, fara substante de conditionat apa cu adaos de fel de fel de acizi humici cu specific zonal samd.
Pentru ca altfel nu se va putea cu specia respectiva.
Aici incep sa apara firmele mari, sa fie indispensabile.

INTROS wrote:am un feeling ca viitorul meu comentariu va fi legat de experienta personala cu Dupla Plant 24... :-)


Stiu cam tot ce ai incercat pana acum..iti garantez ca nu se compara cu nimic. Sincer iti spun ca toate plantele pe care le-am facut au fost ajutate din spate si de Dupla Plant 24...nu a fost un secret, am declarat-o in repetate randuri, vorba ta - daca a stiut lumea sa citeasca sanatate...daca nu...nu.
E la fel de adevarat insa ca solutia in cauza este doar o particica din Fertilising system-ul propus de Dupla.
Pe de alta parte s-ar putea sa fie exact particica care-ti lipsea :-)

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Sandu wrote:Dupla Ground...mai avantajos de cumparat la galeti de 20 de litri, un substrat usor, de culoare caramizie
E foarte usor, trebe sa te plimbi cu mina prin acvariu usor, o ia la "zbor" imediat . Culoarea e placuta. Arata ca niste pietricele cu interioru' negru invelite de o coaja caramize.


Sandu wrote:Dupla Root este principalul fertilizant care inlocuieste mai vechiul Duplarit. Sta la baza sitemului de fertilizare substratului.
......................
Se adauga in amestec ei zic in treimea superioara a Dupla Ground-ului (probabil gandindu-se la plante de genu` glosso...eu zic in treimea de mijloc pentru plantele cu radacini mai barosane).

Interesant ca in cutia cu Dupla Root este un plic cu niste bacterii care-l activeaza .
Legat de adincimea la care se pune Dupla Root: dupa multa gindire profunda am ajuns la concluzia ca Dupla recomanda sa-l punem le 1/3 de suprafata substratului pentru ca particulele de Dupla Root sint mai dense decit Dupla Ground, motiv pentru care au tendinta sa se strecoare in jos.

Recent am amenajat un acvariu cu substrat Dupla, abia astept sa vad ce poate . Marea problema e lacomia de-a baga acolo cite un pic din toate plantele deosebite din colectie si nu se poate :aaa: .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
scarabeul1984
Member
[Avatar]

Joined: 20/08/2005 12:19:06
Messages: 255
Location: Bucuresti-Berceni
IP:
Offline

Am cumparat si eu Hikari Algae Wafers pentru crevetii mei si se aduna in numar mult mai mare sa manance. Link

Tabletele se scufunda imediat in comparatie cu Sera spirulina, care se mai intampla sa pluteasca. Nu se dezintegreaza, ramanand compacte, Sera spirulina daca nu era devorata in 30-60 minute se dezintegra complet si se pierdea in substrat.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Mda ce bine o duc "nepoteii" ... diferenta dintre sera si hikari este fireasca, v-am spus ca japonezii`s cei mai buni. Iti dai seama cum or manca Hikari Tropical CRAB CUISINE

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
scarabeul1984
Member
[Avatar]

Joined: 20/08/2005 12:19:06
Messages: 255
Location: Bucuresti-Berceni
IP:
Offline

Le prieste viata in acvariul asta si am avut creveti doar de la tine si de la Domnul Sicmar, oricum s-au inmultit destul de bine.
Cum o sa apara Hikari Tropical CRAB CUISINE o sa imi cumpar cu siguranta.
Cand mi-am cumparat Hikari Tropical Algae Wafers mai aveau si Hikari Tropical Sinking Wafers si tabletele semanau cu cele de la sera doar ca erau mult mai mici ca dimensiune, le-ati incercat?
Mersi mult.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

Joined: 24/04/2002 20:58:15
Messages: 507
Location: Cluj-Napoca,Gruia
IP:
Offline

Am ajuns astazi in posesia duplareniilor pe care le asteptam de mai multe zileupla Plant 24, Dupla Plant, Dupla Root K(+Dupla Ground, pentru un mic experiment de 50 l, alta poveste...).In acvariul de 200 l am refacut complet setup-ul in urma cu aprox 4 luni.Substrat de Terralit (4 luni), imbogatit cu Sera Floradepot, pentru un start rapid (care numa` rapid n-a fost)+pastile Floranette A.In ultimele 2 luni am adaugat in substrat Tetra Stiks .Pana in prezent am folosit ca fertilizant lichid Plantamin.Pentru ca in prezent plantele (o parte din cele 14 specii existente) merg bine , dar nu stralucit, am fost sfatuit( ) sa schimb formula de fertilizare.Pentru ca in susbstratul din acvariu se vor intalni deja 4 branduri de acvaristica sint un pic contrariat. .
1.Cu Dupla 24 e clar : 4 picaturi/zi.Desi si aici ar incapea discutii.Daca eu am o masa de plante mare (si in prezent e destul de mare), nu ar trebui sa scap 5 picaturi?De ex.Sau 6 .Sau...?
2.Am disponibile 12 tablete de Root K.Avand in vedere ca-s cam multe chestii prin substrat, sa pun pt inceput jumatate?Sau...
3.Am disponibile 10 tablete de Dupla Plant. (l-am cumparat in ideea de a obtine un sistem de fertilizare complet, fiind un fertilizant de baza).Sa incep cu jumatate de pastile, avand in vedere ca si Terralitul este un substrat long-term, sau sa le trantesc si pe toate in susbstrat?
4.Oricum va tin la curent, e interesant pentru multi(?)de vazut schimbarile (radicale sau nu) pe care le poate produce un sistem de fertilizare destept, intr-un acvariu care beneficiaza de o lumina corecta, Co2 presurizat, aditie de macro, substrat Ok (niste semne de intrebare pe acolo, totusi), dar caruia ii lipseste totusi ceva.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

O sa incerc sa fiu scurt...
asadar a amesteca mai multe branduri intradevar nu e o idee stralucita...dar pornind de la ceea ce era deja in acvariul tau...asta e. Renunta la ce se poate renunta(de ex. fertilizant lichid Plantamin) si treci la ce ti-ai propus.

1. 4 picaturi scrie 4 pui...excesul de nutrienti produce alge.
2. Tabletele de Root K le pui strict la radacina plantei care nu misca....daca nu ai probleme nu pune..din acelas motiv ca mai sus.
3.Nu stiu de unde s-a alimentat ideea ca tabletele de Dupla Plant se pun tot la radacina?!?

In prospect scrie clar : ca se aduga tableta zdrobita/stivita in masa apei (crushed form to the water)...asadar se zdrobeste pana la praf si se adauga in apa...o tableta la 20 de l
-este recomandata pentru continutul ridicat de Fe oferind plantelor un ritm de crestere ridicat si un aspect de top model
Nu va impacientati daca raman bucati mici in apa nedizolvate in timp ele vor disparea ...se vor integra in sol etc....

Dupla Root K ...pe langa continutul de Fe mai are in plus si oligoelemente (elemente trace) necesare plantelor.

4. Schimbari spectaculoase nu ai sa vezi nici in viata ta ...chiar daca de maine te-ai hrani un an de zile numa cu "hrana ecologica"...dar e posibil sa fi mai sanatos ...sa ai alta pofta de viata, alta energie...cam asa si cu plantele tale. In plus nu folosesti ceea ce se numeste un sistem complet de fertilizare de la Dupla...cu toate astea sunt convins ca o sa le fie mai bine.

Retine o regula de baza nu te grabi in administrare si nu da mai mult decat e cazul...acuma printre atatea stick-uri si bile si teralite ...`reaku mai stie care interactioneaza cu care si poa` sa-ti dea alge...deci tehnica pasilor mici...apare ceva stop joc si schimb de apa

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
siliconu`
Senior member
[Avatar]

Joined: 24/04/2002 20:58:15
Messages: 507
Location: Cluj-Napoca,Gruia
IP:
Offline

Cand am pregatit setup-ul, Terralitul era cea mai buna optiune de pe piatza, dar se stia ca "porneste"greu si de aia am adaugat si Sera Floradepot.Tetra-stiks-urile le-am pus vazand ca anumite plante stau pe loc.Intentia nu era de amestecare a brandurilor, dar nu am putut folosi doar produse Aqua-Medic , pe motivul ca mai mult nu erau decat erau. .
On -topicupa primele zile de "Duple" am observat o bolboroseala accentuata, anumite plante au lasat pentru prima oara bule vizibile de oxigen (Didiplis diandra) si Hemianthus micranthemoides care era complet intepenit in crestere a inceput sa scoata frunze noi.La alte plante efectele sint deocamdata mai putin vizibile (cateva merg bine oricum)

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Asa cum a fost "profetit" si exact in ordinea in care s-a anticipat intr-un alt topic o noua firma este deja disponibila pe piata noastra. Am verificat personal, deja produsele sunt in rafturi EHEIM este in Romania. Canistre, powehead-uri, materiale filtrante....chiar si un acvariu care era filtrat by Eheim si care avea inscriptionat asta pe mobilier(un soi de intel inside).
Eu l-am vazut la magazinul ZOOMANIA din Cora deci le gasiti in toata reteau lor dupa cate stiu.
Mai multe nu scriu...sunt brandul meu preferat pentru filtre. Firesc nu au reusit desi se chinuie de ani de zile sa ajunga la performantele celor de la Jebao sau cel putin asa am citit eu undeva ...dar macar se straduie
In rest fiecare cum il taie capu`...nu vreau sa para ca fac reclama nimanui dar nici nu puteam sa las nesemnalizat aparitia lor in raft dupa ce stiam de incercarile si de finalizarea contractului de atata vreme...
A spune insa cuiva ca un Mercedes e mai bun decat un Trabi chiar daca amandoua sunt masini germane...nu mi se pare exact o reclama facuta uneia si o anti reclama celeilalte

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

Joined: 23/11/2001 02:00:00
Messages: 2030
Location: Constanta
IP:
Offline

A dat Domnul in sfarsit.

A ... si Sandu - te rog sa te abtii sa mai dai astfel de vesti ca iar se interpreteaza . S-ar crede ca faci reclama la ... Jebao.

In alta ordine de idei - nu cunosc preturi si/sau ce gama de produse au adus - dar o sa-mi fac drum in Bucuresti saptamana asta - chiar si numai pana la Cora pentru ca vreau sa traiesc momentul - plus ca vreau sa-mi iau SubtratPro daca au si niste white pad-uri.

Un lucru as mai vrea sa adaug aiai - sper din toata inima este ca Eheim ii vor obliga pe importatori sa aduca si toata gama de piese de schimb ce se vor gasi in magazine.
 
Forum Index » Despre noi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com