[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
reset FLUVAL 34 litri  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

Salut
de 2 zile am repus in functie un mic bazin pe care l-am avut acum cateva luni, un FLUVAL 34 litri, kit cu dotarile standard si anume; filtrare interna pe tot peretele din spate,sistem de iluminat LED reglabil la intensitate si cu 3 RGB care se regleaza si ele pe culori si intensitate. Filtrul intern l-am modificat adaugand mai multe medii bio. Filtrul este impartit in 3 camere. Camera 1 , unde este si IN-ul, am pus un burete care trece cu 1 cm peste nivelul IN-ului peste burete , am pus un sac de minisiporax, care este incercuit de o banda de perlon. Banda de perlon am decupat-o pe cota filtrului dar lungimea ei am lasat-o in asa fel incit, cind am bagat saculetul cu minosoporax,perlonul sa inconjoare mediile bio de dedesupt si pe laterale,inhizindu-se deasupra acestuia.in felul asta imi este mai usor sa scot si mediile si am si filtrare mecanica mai buna
In camera a 2-ua aù pus un sac de siporaxacoperit la fel cu perlon iar camera 3 am lasat-o goala doar cu pompa
Iluminatul standard cu care este dotat bazinul,nu stiu date tehnice despre el, dar la setup-ul anterior,am fost foarte multumit de el pentru plantele care erau. Bun nici acum nu o sa am plante mai pretentioase si cred ca va fii ok

Flora
- Cryptocoryne (nu sunt sigur daca ai spune asa)
-java mos
-alternathera
-pogostemon helferi

ornamente
2 pietre dragon un mopan si 2 radacini

Vreau sa incerc , ca si data trecuta cu el, fara fertilizare, faraCO2, doae cu 3h oxigenare la 5h de iluminat...chiar vreau sa vad daca mai reuseste
ca substrat, la fel, acel substrat inert, nisip plus ca am mai pus, sub el un strat de 3 cm lava vulcanica sparta
Astazi am bagat si nste melcisori in el

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

si cateva poze
[Thumb - 003.jpg]

[Thumb - 001.jpg]

[Thumb - 002.jpg]

[Thumb - 004.jpg]


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

"""
[Thumb - 006.jpg]

[Thumb - 007.jpg]

[Thumb - 005.jpg]


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 3311
Location: Munchen
IP:
Offline

E cochet bazinul. Am mers si eu la un moment dat cu un low tech in care aveam pogostemon helferi si erectus, marsilea , etc.dar aveam sub nisip jbl aquabasis si co2 de la bomba. Daca mai gasesc poze cu bazinul o sa il pun aici sa vezi cam ce am reusit.
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 3311
Location: Munchen
IP:
Offline

L-am gazit , e vorba de bazinul asta.
[Thumb - IMG_9277.JPG]

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

eheeee... tare fain... mai am pana sa ajung sa gradinaresc asa

in schimb.... deja o problema...

Ieri am bagat 4 melci si azi i-an gasit norti.... daca ae fii fost din cauza ca am bagat prea repede, din a doua zi, nu cred ca ar fi murit asa repede

Am facut un schimb de 50% de apa si am scos mosul care era lipit cu super glue... de fapt este SCOTCH cole EXTRA FORTE. Cred ca de la asta este..am lipit ceva si dupa 2h inca mai emana gaze
Am scos tot ce am lipit cu el si am facut schimbul de apa.. maine mai fac un schimb de 50% si abia luni cred ca o sa mai bag vreo 2 melci

in alta ordine de idei... siliconul sanitar afecteaza apa in bazin?
Bazinul de 120 litri curge pe la 10 cm de de la marcinea superioara si as vrea sa il lipesc dar nu stiu daca siliconul sanitar nu afecteaza apa

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2020 12:54:27


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

dupa schimbul de apa
[Thumb - 300.jpg]

[Thumb - 500.jpg]

[Thumb - 200.jpg]

[Thumb - 400.jpg]

[Thumb - 100.jpg]


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

(((
[Thumb - 800.jpg]

[Thumb - 600.jpg]

[Thumb - 700.jpg]


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
MihaiF
Senior member

Joined: 15/02/2017 14:50:05
Messages: 796
Location: Baia Mare
IP:
Offline

F frumos setupul , asa minimal . Sa vedem cum se dezvolta . Da nu pot sa trec cu vederea si sa nu laud bazinul Fluval cu curburile ce le are si capacul acela, mi se pare tare smecher .
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

nersi

Da e tare fain bazinul si am impresia ca , este singura firma care iti ofera in KIT mai mult ca celelalte. De exemplu, la filtrare,ai un spatiu destul de generos pentru a suplimenta mediile bio iar lampa destul de buna pentru un plantat cu plante easy

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

uite aici cum a fost primul setup fara CO2 si doar in prima luna cu fertilizare standard... feropol
http://www.acvariu.ro/forum/posts/downloadAttach/37501.page

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

deocamdata, nici o schimbare, si ciudat, apa foarte limpede dar nu a aparut inca mazga pe radacini sau pietre...dar nici nu miroase apa...
maine am sa fac niste teste de apa
chestia e ca , normal sunt 7 zile de cand l-am bagat la apa dar , a treia si a patra zi am facut schimburi de apa masive, 80%, , sa fie si asta o cauza ca nu au aparut bacteriile?

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
trasalica
Membru de baza

Joined: 10/12/2014 18:25:21
Messages: 376
Location: Constanta
IP:
Offline

Scuze ca ma bag, mi-a atras atentia asta " in alta ordine de idei... siliconul sanitar afecteaza apa in bazin?", daca nu ma insel cel sanitar are antimucegai in el, sa nu iti afecteze apa. Nu ai gasit silicon pt acvariu deloc?

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
Lemon
Senior member

Joined: 03/03/2014 21:58:13
Messages: 792
Location: Constanta
IP:
Offline

Daca nu ai bagat bacterii sau hrana si ai facut si schimburi mari, e normal sa nu fi aparut bacteriile.
Ai apa prospata.
Fa teste, poate zic eu rau.

Cub 30 litri plantat - West-Africa river
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

nu am bagat bacterii in schimb am bagat hrana... am si vreo 2 melci morti.. pe care i-am lasat acolo penytru amoniac..
pun putina mancare de pesti la 2 zile..
oricum.. nu e nici o graba....am rabdare sa sr faca ciclul...

trasalica... am intrebat pentru un alt bazin care curge.... am postat si la DYI.. o sa incerc pe dinafara sa astup porul... daca o sa mai curga? o sa cumpar unul pentru avarii

This message was edited 1 time. Last update was at 31/03/2020 18:39:25


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

se pare ca a inceput sa intre pe fagasul normal...
au aparut melci, cred ca erau in carantina si ei..astazi se plimbau prin bazin...
au inceput sa apara si mucii..
cateva plante incep sa piarda din frunze

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

...
[Thumb - 1.jpg]

[Thumb - 4.jpg]

[Thumb - 3.jpg]

[Thumb - 0.jpg]

[Thumb - 2.jpg]


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

...
[Thumb - 9.jpg]

[Thumb - 7.jpg]

[Thumb - 8.jpg]

[Thumb - 5.jpg]

[Thumb - 6.jpg]


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2321
Location: Paris
IP:
Offline

salutare...

avenit beleaua.... astazi , cand m-am dus sa vad ce mai fac copilasii, cum e carantina perg tot la 2 zile,am vazut fluvalul pe jumatate gol si o balta de apa in jur....sa mor de draci...Apucate scoate apa, scoate tot intr-o cuva de plastic mai mare iar dupa ce am scos si nsipul am vazut o fisura pe diagonala pe baza bazinului.... ma gandeam sa lipesc pe interior si pe exterior cate o placa de plastic . Am plastic transparent de 8mm, e transparent ca sticla. Nu sunt sigur ca tine..
Oricum ,ca sa nu ma chinui sareamenajez bazinulde 120, am incercat sa amenajez bazinul mic, de 24 litri , cu ce era in FLUVAL, am demontat si lampa de la el si am montat-o pe un suport reglabil in inaltime, construit de mine
Nu am schimbat substratul iar mediile filtrante, o parte din siporax si tot minisiporaxul, le-am pus intr-un filtru EDEN 501.am schimbat doar 30% din apa ...nu stiu daca am reusit sa raman la acelasi stagiu se ciclare, In orice caz, maine cand fac schimburile de apa la pesti, o sa fac niste analize sa vad cam in ce sgiu este ciclarea..

Nu stiu daca are rosr sa incerc sa fac un sadwici cu placile de plastic, sa vad daca gasesc o placa asa mare de 10mm sa o pun in locul sticlei.Cred ca e mai rentabil sa delipesc sticla fisurata si sa o inlocuiesc.. bineinteles ca o sa pun una mai groasa sau sa pun 2 de 5mm , una pe interior si una pe exterior...
Nu pot sa imi dau seama cum a fisurat. Placa suport este o placa de PAL care am decupat-o ditr-o usa de mobila care nu a fost montata, deci era dreapta, si intre bazin si placa am pus un burete cauciucat de 5mm. Ma gandesc ca nu cumva, cand am aranjat pietrele sa fi presat prea tare

PLM sa imi fie invatatuta de minte,...

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Lemon
Senior member

Joined: 03/03/2014 21:58:13
Messages: 792
Location: Constanta
IP:
Offline

Naspa de tot...

Cub 30 litri plantat - West-Africa river
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com