[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum si cu ce elimin?m silicatii  XML
Forum Index » Probleme si solutii - Paraziti, boli, alge
Author Message
Roberto.eu
Unripe member

Joined: 09/02/2020 16:04:04
Messages: 1
IP:
Offline

Va salut.În primul rând sa ma prezint sunt robert din ia?i. Acum 7 luni de zile am inceput un proiect la care visam de peste 15 ani si anume la un acvariu marin.dar din anumite motive nu am avut nici timpul nici fondurile necesare. Am mai avut un acvariu de apa dulce dar cu multi ani in urma. Si cum va puteti imagina am facut greseala sa incep cu bazinul si am sp ca ma documentez pe parcurs de restul. Bazinul lipit de mine din sticla de 12mm cu dimensiunile de 150cm cu în?l?imea de 60cm si l??imea de 45cm . Suumpul l am modificat din fostul acvariu de apa dulce pe care l am avut . Pana acum vrio 2 luni totul a mers bine pân? când au început s? apara algele pietrele vii au început s? se albeasca,ceva depuneri albe care si acum sunt, si ceva bule baloane care se formau in suump. Am pierdut si cativa pestisori si o anemona pân? si macro algele din sump s au descompus. Am r?mas doar cu doi amfiprion ocealaris si cativa melci si un crab hermit bluie al doilea sa dus si el. Acum dou? luni am avut ceva probleme cu, curentul câteva zile cu întreruperi de câteva ori în fiecare zi si totusi nu cred ca de aici au pornit problemele. Dar cam pe atunci am descoperit probleme cu phosfatii si nitratii foarte ridicati , facut teste de la red setea. Nitritii si amoniacul nedetectabili. Silicatii nu ii mai testasem de prin perioada ciclarii din greseala feti?a mea mai v?rsat sticlu?? si nu am mai avut cu ce sa fac teste. Am reactor rowaphos nivelul crescut de phosfati a fost probabil din cauza ca nu am schimbat la timp media din reactor dar dupa ce l am schimbat au revenit cat de cat in parametri produc?torul scrie ca rowaphos elimina si silicatii si totusi nu prea are efect. Am nevoie de un sfat in primul rand cum si cu ce pot scapa de silicati. Dac? rezolv problema asta cred ca scap si de anumite alge si diatomeele cu care ma confrunt. Vreau sa va sp ca atunci cand am umplut acvariu prima dat? am testat silicatii din apa re?elei si erau in parametri acum sunt foarte crescu?i deci i am b?gat în acvariu odat? cu fiecare schimb de apa. Si alta intrebare credeti ca depunerile albe de pe piatra vie sînt din cauza silicatilor? Cu respect astept sfaturi de la voi chiar am nevoie. O sa pun si ceva poze cu acvariu sa se vada petele albe si diatomeele daca ajut?
foka_bm
Junior member

Joined: 16/10/2013 12:14:36
Messages: 58
Location: Baia Mare
IP:
Offline

In primul rand verifica duritatea apei de osmoza cu un TDS, valoarea trebuie sa fie 0. Asta e principala sursa de silicat. Rowaphos elimina si silicatul dar nu e asa de bun.
Niste poze ar fi super sa ne dam seama ce reprezinta depunerile albe.
Macro algele se pot descompune si din lipsa unei surse de lumina buna. Ce sursa de lumina folosesti?

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2020 13:11:00


Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live!
ocean
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2286
Location: Targu Mures
IP:
Offline

Pentru eliminare silicati iti trebuie la osmozor un cartus cu rasina TDS
[Email]
 
Forum Index » Probleme si solutii - Paraziti, boli, alge
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com