[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
neoni pete albe  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
aldebaran
Junior member

Joined: 21/11/2019 22:02:44
Messages: 65
IP:
Offline

Salutate. Detin 9 neoni albastri 2 galbeni 6 negri. La doi neoni galbeni le a aparut pe coada niste puncte albe la unul albastru pe inotatoare si unul negru are un punct in zona capului.Sunt vioi nu par a fi bolnavi dar banuiesc ca sunt... Nu stiu sigur daca asa i am cumparat s au au dato in boala.... Am tot citit despre boli da nu am ajuns la o concluzie si nu stiu ce decizie sa iau... Am in acvariu si 10 creveti.. deci nu stiu daca ar merge tratament direct in acvariu. Am citit ceva despre Ichthyophthirius multifilis.. un parazit , boala contagioasa... pare sa fie asta?? S au e altceva? Ce credeti si ce imi recomandati? Multumesc.
image
image
image


This message was edited 1 time. Last update was at 24/01/2020 02:36:40

raschye
Member

Joined: 11/02/2015 14:30:22
Messages: 135
Location: Bucuresti
IP:
Offline

TEXT PRELUAT:

Punctele albe prezente pe pestii dumneavostra ar putea fi datorate unei infestatii parazitare cu Ichthyophthirius multifiliis care produce boala numita Ichtyophtirioza sau popular Gris.

Aceasta boala se traduce prin aparitia de puncte albe ce proemin? pe suprafata pielii sau a înotatoarelor si afecteaza totalitatea efectivului de pesti din acvariu. Pestii se scarpina de elementele de decor, uneori provocându-si rani grave ce complica evolutia bolii. Apare ca urmare a actiunii factorilor de stres (temperatura, prezenta de compusi toxici în apa, exces de hrana, transport).

Tratamentul instituit consta în înlaturarea factorilor de stres si aplicarea tratamentului specific antibacterian prescris de medicul veterianar. Pe perioada tratamentului lumina acvariului va fi stinsa, iar temperatura apei va fi de 27-28°C (cresteti temperatura treptat cu max 1°C/ora pentru a preveni aparitia socului termic). Tratamentul se va repeta 3-5 zile pana la disparitia semnelor clinice de boala. Cu cât tratamentul se instituie mai tardiv cu atât scad sansele de recuperare.


Înainte de tratament se recomda un shimb de apa de 20% din cantitatea totala. De asemenea, trebuie sa suplimentati aportul de oxigen deoarece atunci când creste temperatura apei, cantitatea de oxigen din apa scade, si cu atât mai mult cu adaugarea unei alte substante. Tratamentul se repeta de 3-4 ori la interval de 2 zile, respectand recomandarea de schimbare a 20% din apa înainte de aplicarea tratamentului.


Pentru a potenta efectul medicamentelor se recomanda ca în apa sa se adauge clorura de sodiu sub forma grunjoasa (o lingura/30l apa) sau comprimate(un comprimat/20l apa).

This message was edited 2 times. Last update was at 24/01/2020 10:51:14

aldebaran
Junior member

Joined: 21/11/2019 22:02:44
Messages: 65
IP:
Offline

Salutare.Nici o pierdere momentan. Am administrat costapur 4 zile consecutive seara. Am ridicat temperatura de la 24 pana la 28. In prima zi a tratamentului am uitat incalzitorul pornit si am plecat seara de acasa... Cand am ajuns acasa dimineata apa era 35 grade... Toti neonii inotau disperati prin acvariu... Ma mir cum de nu au murit. Am facut niste schimburi de apa si am redus temperatura... Incalzitorul e defect cred.. il setez pe 24 si creste non stop. Melcii de 4 zile au devenit inactivi .. sper ca nu sunt morti.. cred ca i a afectat solutia costapur.. Crevetii nu au nici o treaba. Pestii nu mai prezinta pete albe pe inotatoare s au in alte locuri... doar ca se mai freaca de plante foarte rar.. E posibil sa nu fi disparut parazitul? Mananca sunt voiosi... doar ca unul are un fel de buba la gura si e foarte slab... cel bubos la gura e cel mai mare si i tot fugateste si ciupeste pe altii parca e turbat... Ar trebuii sa mai administrez cateva ture de costapur? Eu deja am bagat carbune activ in filtru.. poate se trezesc melcii..

Am fost pe la magazinul de unde am luat o parte din neoni... si 80% din neonii din acel acbariu erau cu inotatoarele si coziile foarte roase... I am tot studiat pe ai mei si am vazut ca 2 au coziile foarte putin roase ca o ciupitura mica
E posibil sa aibe si alta boala?? S au doar gris?

This message was edited 2 times. Last update was at 28/01/2020 21:03:30

aldebaran
Junior member

Joined: 21/11/2019 22:02:44
Messages: 65
IP:
Offline

Cam 4-5 neoni din 14 s au cati am par foarte slabi la burta.. Nu mai au pete albe dar par slabi.. Nu stiu ce sa fac... sa i pun in caratina? Eutanasiere ?? Poate fi vorba de boala pestelui neon?? De inotat inoate bine
.. unul se cam izoleaza de grup... rest sunt cam slabi
 
Forum Index » Boli/tratamente
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com