[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Modificare capac  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Acvaristul-Incepator
Junior member

Joined: 04/01/2019 16:35:50
Messages: 22
IP:
Offline

Din lipsa de cunostinta vin cu urmatoarea întrebare.
Cum pot pune neoane T5 sau T8 la un capac pentru un acvariu de dimensiuni 60x30x30 plantat?
Acvariul o sa fie plantat cu plante care nu au nevoie de co2.
Capacul are momentan un tub led de 13w ca si cel din imagine.
Ma intereseaza de ce am nevoie pentru a functiona in siguranta?
P.S.As vrea sa fie cat mai simplu.
[Thumb - diversa-capac-acvariu-60x30.png]

[Thumb - capac-acvariu-diversa-15w.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 07/01/2020 20:21:37

MSI
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2017 20:20:12
Messages: 684
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Acvaristul-Incepator wrote:Din lipsa de cunostinta vin cu urmatoarea întrebare.
Cum pot pune neoane T5 sau T8 la un capac pentru un acvariu de dimensiuni 60x30x30 plantat?
Acvariul o sa fie plantat cu plante care nu au nevoie de co2.
Capacul are momentan un tub led de 13w ca si cel din imagine.
Ma intereseaza de ce am nevoie pentru a functiona in siguranta?
P.S.As vrea sa fie cat mai simplu.


La acel capac, cred ca este mai greu de facut conversia. Este destul de ingust. Eu as opta pentru ceva pe leduri in completare cu ce ai deja.


Pentru inspiratie:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200107121608&SearchText=led+aquarium+lights


180MSI Reef - Gallery
Antecume
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/02/2017 16:04:13
Messages: 911
Location: Bucuresti, Corbeanca
IP:
Offline

Am inlocuit eu un neon T8 cu unul T5.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45372.page#p404521

[Nano cu albinute] [Old tree]
Severus
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/11/2012 13:43:13
Messages: 987
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Cred ca solutia cu T5 este cea mai eficienta.
Este ceva mai greu de montat, dar merita (din punct de vedere al calitatii luminii).

Festina lente !
cr1st1an
Membru de baza

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 325
Location: Timisoara
IP:
Offline

Antecume wrote:Am inlocuit eu un neon T8 cu unul T5.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45372.page#p404521

Am un capac exact ca al tau si ma gandeam sa schimb t8 din el cu un t5.
Eu ma gandeam sa abordez un pic diferit situatia.
M-am gandit sa pun droserul tot in locul in care e montat acum, in acea cutie alba de care este prins neonul si pe care tu vad ca ai eliminat-o.
Apoi sa prind neonul pe acea cutie, la fel ca cel vechi cu asa ceva: https://www.nevertebrate.ro/socluri-t5-cu-protectie-la-apa-1681
Am vazut ca acea cutie unde se afla droserul e prinsa pe capac cu niste nituri de plastic si cautam o solutie cu care sa o prind la loc dupa ce o desfac.
cr1st1an
Membru de baza

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 325
Location: Timisoara
IP:
Offline

Acvaristul-Incepator wrote:Din lipsa de cunostinta vin cu urmatoarea întrebare.
Cum pot pune neoane T5 sau T8 la un capac pentru un acvariu de dimensiuni 60x30x30 plantat?
Acvariul o sa fie plantat cu plante care nu au nevoie de co2.
Capacul are momentan un tub led de 13w ca si cel din imagine.
Ma intereseaza de ce am nevoie pentru a functiona in siguranta?
P.S.As vrea sa fie cat mai simplu.


Nu cred sa iti incapa tuburi T5/T8, cele mai mici au 438 mm la care se adauga soclurile, lampa ta cu led are 500 mm.
Pentru averifica ar fi bine sa masori in interiorul capacului sa vezi exact cat ai lungimea si cat e de lat (banuiesc ca te-ai gandit sa pui doua).
Iar droserul pt ele cu siguranta va trebui sa il pui in exterior.
Cel mai usor/elegant ar fi sa suplimentezi cu inca o lampa asa cum ti-a sugerat si MSI.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

cristian? nu cfed ca e problema la o lunhgime de 438 a tubului de neon pentru ca lungimea bazinului e de 600 si poate sa mearga linistut pana mla 550. problema e ca nu cred ca va incapea tubul in acea cutie de care zice el, in care are sistemul original de iluminare.
lungimea capacului ai permite, dar unde vad eu problema, este bolta, adica distanta de la capac pana la nivelul de apa.Sa nu cumva sa stea tubul , partial in apa sau prea aproape de suprafata apei

This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2020 13:21:44


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
cr1st1an
Membru de baza

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 325
Location: Timisoara
IP:
Offline

adrian09 wrote:cristian? nu cfed ca e problema la o lunhgime de 438 a tubului de neon pentru ca lungimea bazinului e de 600 si poate sa mearga linistut pana mla 550. problema e ca nu cred ca va incapea tubul in acea cutie de care zice el, in care are sistemul original de iluminare.
lungimea capacului ai permite, dar unde vad eu problema, este bolta, adica distanta de la capac pana la nivelul de apa.Sa nu cumva sa stea tubul , partial in apa sau prea aproape de suprafata apei


Eu am aproximat ochiometric vis a vis de poza pe care a postat-o, stiind dimensiunea lampii led.
E posibil sa incapa cumva, si sa puna droserul in exterior.
E posibil sa fie si o problema de inaltime acolo, asa cum spui tu.
Noi nu putem sa ne dam seama exact, de asta i-am si zis sa masoare.
Doar daca o face va sti ce se poate face acolo.
Acvaristul-Incepator
Junior member

Joined: 04/01/2019 16:35:50
Messages: 22
IP:
Offline

Revin cu urmatoarele marimi ale capacului la interior:L:55 cm l:28 si distanta capacului fata de nivelul apei este de 5 cm
Antecume
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/02/2017 16:04:13
Messages: 911
Location: Bucuresti, Corbeanca
IP:
Offline

cr1st1an wrote:M-am gandit sa pun droserul tot in locul in care e montat acum, in acea cutie alba de care este prins neonul si pe care tu vad ca ai eliminat-o.


Poti sa faci si asa, dar sigileaza capacul ala cu silicon de jur imprejur sa nu intre umezeala.
In plus din ce imi aduc aminte, parca nu am reusit sa desfac intact capacul ala si sa scot vechiul droser fara sa sparg plasticul.

[Nano cu albinute] [Old tree]
Antecume
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/02/2017 16:04:13
Messages: 911
Location: Bucuresti, Corbeanca
IP:
Offline

Acvaristul-Incepator wrote:Revin cu urmatoarele marimi ale capacului la interior:L:55 cm l:28 si distanta capacului fata de nivelul apei este de 5 cm

Am masurat la mine. Neonul + socluri are 50 cm lungime.

[Nano cu albinute] [Old tree]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com