[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Guppy mort in acvariu de 60 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Maffw
Unripe member

Joined: 11/12/2019 10:09:07
Messages: 4
IP:
Offline

Salut. Am facut recent un acvariu de 60 litri. Am pus filtru de la animax, o pompa de aer Tetratec, un incalzitor setat la 22 grade celsius, pietris tot de la animax, 3 plante decorative si cateva decoratiuni ce le aveam de la un acvariu mai vechi de discusi.
In acvariul actual am pus apa de la robinet, am pus biotopol cat scria pe cutie si am lasat apa la filtrat vreo 4 zile dupa care am cumparat pestii. I-am acomodat usor usor, in prima zi erau speriati, dar usor s-au acomodat. Am cumparat 8 neoni, 4 guppy si 1 sanitar. Acum, dupa 4 zile de cand ii am, masculul guppy a murit, iar ceilalti sunt super vioi, nu dau semne ca ar avea ceva.
Temperatura a stat cam la 24-25 de grade, incalzitorul nu prea a intrat in functiune...
Unde as fi putut sa gresesc de a murit guppy?
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Online

Salut ,in primul rand cei care o sa ti rasp o sa zica ca olantele decorative de plastic sau ce sunt , sunt rele, pestii se pot lovi in ele, ajuta la depunerea murdariei si ocupa spatiu degeaba .
In al doilea rand nu ai acvariul ciclat ,citeste despre ciclarea acvariului / ciclului azotului.
In al 3 le a rand spune ce filtru ai intern/extern ce model ...
In al 4 lea rand apa nu se lasa la filtrat 4 zile ci 3 4 sapt ....si in filtru trb burete si mediu filtrante (siporax,minisiporax, matrix, piatra ponce etc. ) care ajuta la ciclare si pe care stau bacteriile .
Pe Scurt : Totul se invarte in jurul bacteriilor . Tu lasi la ciclat dupa ce adaugi medii filtrante si scoti plantele decorative , min 3 saptamani cu schimburi de apa.
Pestii vor muri de la azot .... mie mi au murit 3 din 5 deci... da poate nu vor muri . In continuare las un coleg mai priceput sa ti explice.
Maffw
Unripe member

Joined: 11/12/2019 10:09:07
Messages: 4
IP:
Offline

Am un filtru intern Claro 300.
Ok si acum ce pot face fiindca deja am pestii...
mandica
Unripe member

Joined: 17/12/2019 16:14:05
Messages: 1
IP:
Offline

Salutare,

Mergi cu acvariul asa. Exista posibilitatea sa iti mai moara, depinde cat de stabil devine cu timpul. Ii poti considera pesti de sacrificu. Continua cu el asa, iar acvariul se va cicla cu pestii in el.
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com