[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neritine inactive, inchise.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
giberica
Junior member

IP:

Marti am luat 3 neritine de la un magazin de animale. La momentul respectiv erau lipite de geam si deci erau vii/active.

Cand am ajuns acasa le-am aclimatizat putin cu apa (am completat cu apa din acvariu peste apa in care erau ele cate putin, pana am umplut punga) si apoi le-am pus in acvariu. Doua din ele au inceput sa mearga prin cvariu imediat, una a ramas inchisa. Vineri seara inca una s-a inchis si a ramas asa de atunci. A treia e activa si merge pe acolo...

Din ce am citit neritinele se pot inchide si ramane nemiscate pentru o perioada fara sa fie insa moarte. Dar cat de mare e perioada? Sa le las in acvariu sau sa le scot intr-un borcan ceva (cu apa din acvariu)? Le-am mirosit in fiecare zi si nu miros urat, dar nici nu par sa reactioneze cand sunt atinse usor pe "usita", care e stransa bine. Nu as vrea sa moara acolo si sa imputa apa pana le evacuez...

Acvariul (84l brut) face 3 saptamani peste 2 zile si de cateva zile mai are 8 creveti mici si 2 pomaceea care par sa fie ok. Apa are 27C (o sa gazduiasca si betta asa ca incerc sa o tin cum am citit ca le place lor, peste 26 dar nu prea mult)

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2019 09:59:01

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca ai aceeasi problema pe care am avut-o si eu, ca nu m-am priceput.. cred ca neritinele nu se pot intoarce daca pica cu "piciorul" in sus.
Intoarce cochilia cu gaura in jos, vezi daca incepe sa misune apoi.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
giberica
Junior member

IP:

Cu gura in jos le tin, cum ar sta ele in mod normal. Nu s-au miscat deloc de 2 zile una si de 5 alta...

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2019 12:29:28

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salut... e adevarat ca neritinele pot sta mult timp inchise fara probleme. eu am una care, daca nu am capac, iese din bazin. A stat si o saptamana afara, pana am gasito in spatele bazinului. am bagat-o in apa si in 3 main deja se plimba...
eu as incerca sa o pun intr-un alt recipient, cu apa de la robinet... nu am vazut ca neritinele sa fie deranjate.. chiar daca apa e direct, cu clor..Am 3 neritine si am facut ciclarea cu ele in bazin, la 2 saptamani faceam un schimb de apa de 30% , apa direct de la retea, cu clor...
fa si un test de apa, pH sa nu fie mai mic de 6,5..

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2019 14:56:56

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Neritinele din ce am observat sint destul de sensibile la parametrii apei. La fel daca folosesti algicid sau ai valori mai ridicate ale c02 in apa le afecteaza.
giberica
Junior member

IP:

Parametrii apei mele sunt destul de ciudati, am mai scris despre asta... Dupa toate aparentele este dedurizata industrial cu rasini, asa ca are un Gh mic (4-10) si Kh mare (10-15) si Ph cam 7.4-7.6. Asta atat bazat pe testele mele cu benzi cat si pe testele obligatorii de laborator afisate pe site-ul firmei de apa si canal. CO2 nu ar trebui sa am in exces dar e adevarat ca am folosit Easy Carbo (1.5ml la 75 l apa, conform prospectului) si pusesem Algexit cu o zi inainte (prima doza din 4 saptamanale), ca incepusera sa imi apara alge verzi pe plante si pe geamuri. Prospectul spune ca nu afecteaza plantele si animalele dar acum na, eu stiu...

Mai am un acvariu mic in care este acum betta. Maine ii schimb apa si o sa iau apa care o scot amestecata cu una pusa la declorinat de azi si le mut intr-un recipient cat de cat maricel.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: