[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fier prea putin?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
cr1st1an
Membru de baza

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 386
Location: Timisoara
IP:
Offline

Am un acvariu de 63 litri venit din fabrica cu un neon de 18 W in capac.
Apa in el e maxim 50 litri deci la un calcul simplu iese cam 0.36-04 W/litru. La un moment dat aveam si un reflector pe neon dar l-am dat jos.
Plante am: anubias barteri, anubias nana bonzai, anubias var. nana, anubias nana gold, bucephalandra wavy leaf, cryptocoryne wendtii brown si monosolenium tenerum pe doua pietre. Cam toate plante cu crestere lenta. Cate o bucata din fiecare.
Fertilizez schema dennerle cu s7, e15 si v30 si schimb aprox 50% din apa o data la doua saptamani.
Am masurat cu test la picatura fierul si am avut cam 0.04 mg/litru, asta dupa ce acum 5 zile am adugat in acvariu jumatate de pastila de e15, doza recomandata de dennerle pentru cantitatea de apa din bazinul meu. Conform dennerle ar trebui sa ajunga timp de o luna de zile.
Oare ar trebui sa pun mai mult, consuma plantele mele atat?
Cu monosolenium am avut probleme in sensul in care se desprindeau bucati din planta (nu stiu daca are legatura cu faptul ca s-a intamplat dupa ce am scos reflectorul), cineva imi zicea sa masor si nivelul de fosfati, un nivel scazut al lor ar putea explica ce s-a intamplat cu monosoleniumul.
Totusi am destui pesti, nu ar trebui sa suplineasca si ei eventuala lipsa de fosfati?
Voi cumpara si un test pentru asta dar voi ce parere aveti, poate si nivelul scazut de fier sa cauzeze asta, sa pun mai mult?
Voi face o masuratoare a Fe si cu o zi inainte de adaugarea unei noi doze, sunt curios sa vad cat mai ramane dupa 4 saptamani.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/06/2019 14:41:55

 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com