[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Controller pentru lampa Dennerle Trocal Led 24w (2 canale)  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
andreir2000
Junior member
[Avatar]

Joined: 09/01/2005 14:04:35
Messages: 21
Location: Bucuresti, Sos. Iancului / Pantelimon
IP:
Offline

Detin o lampa Dennerle Trocal LED de 24w care pentru acvariul meu Dennerle Scapers tank de 55L mi se pare ca genereaza lumina prea intensa, favorizand cresterea BBA.
Am incercat sa reduc o vreme durata iluminarii la 5,5 ore/zi, dar nu am avut rezultate pozitive asa ca imi pun problema reducerii intensitatii luminoase prin montarea unui controller.
Varianta Dennerle pentru asta ar fi controllerul lor https://dennerle.com/en/products/aquarium/lighting/trocal-led/trocal-led-control insa mi se pare cam scump fata de ceea ce stie sa faca.
Nu prea ma pricep, dar m-am gandit ca as putea folosi in controller chinezesc, ceva de pe aliexpress sau analog, care sa mearga si pt 24volti cat are lampa mea.
E cineva care imi poate da un sfat pertinent? Risc sa stric lampa folosind un alt controller decat cel original? Pe unele forumuri se zice ca lampa e produsa de Sylvania.
Multumesc.Vezi aici
[Yahoo!]
rares728
Membru de baza

Joined: 22/02/2017 23:00:51
Messages: 356
Location: Sibiu
IP:
Offline

Salut,

Cred ca s-ar potrivi un TC42# (1 cablu, 2 WIFI&cablu). Daca lampa are 24W (24v , 1a) si 2 canale, duce cu siguranta, dar trebuie adaptat.

Referitor la stricaciuni ... ar fi util sa pui o poza cu sursa / driver-ul folosit. Nu stiu cum sunt alimentate ledurile, dar presupun ca sursa este una clasica de 24V (constant) , iar lampa cred ca are niste mici drivere ( cate una pe fiecare canal ) lipite undeva la PCB - pentru curent constant. Daca are drivere, atunci trebuie vazut ce fel de dimming suporta.

M-am uitat un pic peste controller-ul LEDControl4 V2 si vad ca este cu interfata de dimming 1-10V. Pentru a face TC42# sa lucreze la fel e mai complicat ...
sefer jesirah
Junior member

Joined: 13/03/2016 07:28:24
Messages: 67
Location: Mogosoaia
IP:
Offline

La 80000 de ore, durata de viata, cum specifica producatorul, cu o durata medie de 7 ore pe zi, o folosesti 30 de ani! De ce n-ai lua si controllerul original? Pe mine ma determinat sa o fac si controllerul stie sa faca destule, inclusiv sa duca 2 lampi!
 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com