[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare alge  XML
Forum Index » Alge
Author Message
SCretu
Junior member

Joined: 10/03/2018 11:07:05
Messages: 21
Location: Rotterdam
IP:
Offline

Salutare tuturor,

Cum am mai zis in postul meu precedent, detin un acvariu Juwel 125 RIO. Varsta lui este de 3 luni si in aceasta perioada m-am confruntat cu mai multe probleme:

- in timpul ciclarii m-am luptat cu hair algae, ce era foarte invaziva. Crevetii au mancat-o pe toata si dupa o luna si jumatate de la pornire, am scapat complet de ea
- am luptat cu cyanobacteria, care initial nu era foarte invaziva, dupa care a inceput sa se raspandeasca rapid. Am reusit sa scap din ea doar cu solutie chimica chemi-clean (in 48 de ore a disparut toata)

Acum in acvariu am o alga verde, ce creste in mare parte pe frunzele de anubias si partial pe filtru (in special in zonele unde frunza plantei are contact direct cu lumina). Alga respectiva este agatata bine de suprafata si mecanic nu o pot elimina. Creste scurt, nu observ sa creasca mai inalt decat cativa mm. Am rugamintea, cine s-a mai lovit cu asa ceva sau poate cineva cunoaste ce reprezinta aceasta alga si cum ce solutii as putea lua ca sa scap de ea.

Multumesc!

Mai jos atasez si niste poze:
https://imgur.com/a/LRWb2pT
 
Forum Index » Alge
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com