[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme JBL ProFlora Bio80 ECO  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Manuelita
Member

Joined: 25/04/2006 13:00:59
Messages: 184
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Am pornit conform instructiunilor "instalatia" asta de CO2 in weekendul trecut. Dupa 24 h au inceput sa iasa siraguri constante ochiometric de bule, totul ok. Acum 2 zile am vrut sa schimb pozitia furtunasului si am scos furtunul si "bila" ceramica din apa si reintrodus dupa cateva secunde in celalat colt al acvariului. De atunci nu mai face bule. Daca strand usor sticla de plastic, ies bule cat tin strans, cand ii dau drumul se opreste. Daca repet de mai mult de 2-3 ori strinsul de sticla, nu mai iese nimic.

Am crezut initial (poate spun prostii, scuzati) ca e nevoie sa astept sa se adune suficient CO2 in sticla pentru ca presiunea sa fie suficient de mare incat sa invinga rezistenta apei si ca eu am pierdut aceasta presiune cand ridicand bila din apa, aerul opunand o rezistenta mult mai mcia decat apa. s-a eliberat toata presiunea prin iesire intregului co2 in aer. Asa ca am asteptat dar nu a reinceput sa faca bule. Aseara am agitat putin sticla si au iesit vreo cateva minut, f putine, bule, apoi s-a oprit iar.

merci
Bridges
Junior member

Joined: 13/11/2018 22:49:54
Messages: 7
Location: Bucharest
IP:
Offline

Stiu ca este deja foarte tarziu pentru tine, dar informativ, pentru altii...
Am patit-o si eu, tot fix cu aceeasi "instalatie" de CO2.
Dupa ce am mutat bila verde nu mai scotea niciun fel de bule. Asteptat 48 de ore... nimic.
Renuntat la ce scrie in instructiunile care vin in cutie, urcat vasul de plastic deasupra nivelului apei din acvariu pe un suport. (da, devine periculos, caci nu mai este lipit de un suport solid, dar nah... cealalta varianta era aruncat totul la cos). Dupa vreo 24 de ore a inceput sa scoata din nou bule.

Este posibil sa fie ceea ce intuiesti si tu. Sa nu mai aiba putere sa "invinga" presiunea apei.
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com