[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema Xipho  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Aadriann
Unripe member

Joined: 05/11/2018 21:54:51
Messages: 2
IP:
Offline

Buna seara,


Volum acvariu: 54L
Pesti: xipho (diverse culori) x 7, moli x 1, neon x 5, 4 zebra, 6 sanitari
Plante: anubias barteri, Cabomba aquatica, Nymphoides + inca specii care nu stiu cum se chiama
Filtrare + Oxigenare: filtru intern, a venit cu acvariul, 600 l/h
Iluminare: un led, a venit cu acvariul,
Decor: substrat Dennerle Substrat Nutribasis + nisip acvariu achizitionat de la petshop, roci negre, niste scoici de la mare (culese personal), 2 buturugi de la hornbach si 2 decoruri de la animax (din material special)
Substante folosite: am folosit sera baktopur aseara, la recomandarea unui veterinar
Parametrii apei: temperatura 27 grade (desi termostatul e setat la 25), pH 7.5, kh 180, GH 75, TC 0, Nitrite 0, Nitrate 0
Ciclare: acvariul a stat cu plante, filtru pornit, termometru la 25 grade, pentru 15 zile. Am folosit easy-life easystart (prima data cand am pus acvariul in functiune, apoi am mai adaugat in ziua 7 si in ziua 15). In ziua 16 am cumparat pestii.
Problema: Initial, am cumparat multi pesti. Stiu acum ca nu a fost bine, pentru ca am aglomerat acvariul, dar atunci nu stiam. Inca de cand am adus pestii am avut probleme. Primul peste a murit in punga - desi am facut 10 min de la petshop pana acasa. A doua zi a mai murit un xipho rosu. Statea pe fundul acvariului, nu manca si apoi a murit. A trebuit sa plec apoi pentru 2 zile si le-am pus pestilor 2 pastile de JBL Week-end (cum mi-a spus la petshop). Cand m-am intors duminica insa, am mai gasit 2 xipho morti, portocalii. Am pus totul pe seama stresului, ca erau mutati recent in noul acvariu. Am vazut ca un alt xipho era mai apatic (statea pe fundul acvariului), a murit si el dupa cateva zile. Am intrebat la petshop, nu a stiut sa-mi dea o cauza. Apoi totul a mers bine pentru cateva zile, erau toti pestii voiosi, mancau, parea totul ok. Pana acum 2 zile, cand am vazut un moli mort la fund. Apoi am vazut ca si alt moli avea probleme, la fel ca si alt xipho - amandoi stateau pe fundul acvariului, dar totusi veneau cand le dadeam mancare. Au mai trait pana aseara, cand i-am gasit morti. Apoi azi, aparent fara motiv, am gasit alt xipho mort. In total 8 pesti morti.

Nu stiu daca conteaza, dar pestele care l-am scos aseara, mort, mi s-a parut ca avea burta umflata: https://imgur.com/e9mOD0l

Asa arata moli, cu o zi inainte sa moara: https://imgur.com/bjUPmx6

Asta este pestele care acum mi se pare apatic - sta la suprafata apei si in curentul de la filtru: https://imgur.com/EkZAMDC

Poate ma poate cineva ajuta cu un sfat. Multumesc!

P.S: Masa pestilor e formata din JBL Novo GranoColor mini
Desauron
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/10/2018 02:26:02
Messages: 60
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut, ceea ce urmeaza sa scriu este din experienta mea personala:

Peste a murit din motiv pe care nu iti va putea nimeni sa le ofere cu o acuratete 100%, insa din experienta mea personala + cunostintele mele motivul este: probleme genetice.

A murit sanatos, dar dupa moarte s-a balonat ceea ce este normal, incepe procesul de putrefactie. Daca se balona inainte, ar fi fost o infectie alimentara sau de mediu numita Dropsy, nu e cazul aici.

Acum voi explica motivul pentru care consider ca a murit datorita defectelor genetice sa zicem. Din experienta mea persoanala cu inmultirea guppylor, am avut si guppy primiti de pui din frati, surori, si rude tot re-imperechanduse. Puiul de gup in cauza a crescut frumos, dezvoltat culori la timpul optim, dar a murit la varsta de 3 luni, datorita genelor care nu ii permiteau sa stea mai mult in viata. Se manifesta si altfel insa treaba asta, puii nascuti prin incest repetat pot murii prematur datorita imunitatii scazute cand trec in alt mediu decat in cel care s-a dezvoltat.

Pe scurt, nu ai facut nimic gresit, nu ai cum sa verifici imunitatea pestelui, din acest motiv se sugereaza de vanzatori sau crescatori sa aclimatizezi treptat noii pesti(fiindca este ieftin sa nasti pui prin incest repetat decat sa diversifici genele).

Sper ca te-a ajutat informatia asta oferita din experienta mea personala si cunostintele mele.
Aadriann
Unripe member

Joined: 05/11/2018 21:54:51
Messages: 2
IP:
Offline

Multumesc mult.

De dimineata am mai gasit unul mort ... cel care era apatic aseara.

 
Forum Index » Boli/tratamente
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com