[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru extern sunsun  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
marius_mau69
Junior member

IP:

Salut! Dup? o pauza de 15 ani ma reorganizez ?i vreau sa încep un acvariu de 80x40x60. Am tot citi pe forum ?i vreau sa achizi?ionez un filtru extern cu un buget pana in 350 lei iar ca variante ar fi ceva la SH sau Sunsun 702a sau sunsun 702b. Din partea forumului ceva p?reri sau sfaturi?
[WWW] [Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

bine ai revenit intre bolnavi
asta inseamna apriximativ 200l... Eu zic ca e bun, am sun sun 402b si sunt multumit dar daca dispui de ceva buget si poti achizitiona de la einheim,gbl ori tetra ceva mai profesional decat sun sun ,eu zic sa o facidaca ai ceva buget ,daca nu, eu zic ca e foarte bun.raspunzator pentru o buna filtrarea biologica sunt mediile filtrante ...cel mai cautat si bun , dupa cum spun colegii,ar fii matrixul dar sunt si altele mai ieftine... deci tine de buget
la fel ar fii indicat sa scoti buretii din canistra si sa il umplii cu medii filtrante bio lasand doar un burete subtire sau perlon sub capac sa nu intre mizerie la pompa iar pentru filtrare mecanica poti achizitiona un sun sun 602 care e un filtru mecanic fara pompa.Acest filtru il conectezi pe inul de la canistra.Avantajul este ca nu mai desfaci canistra la maxim 3 luni ca sa o cureti iar ca sa cureti micutul este foarte usor pentru ca el are robinetii lui

totusi... eu zic sa iei un 402b pentru ca are un volum putin mai mare si diferenta de pret este de 5 e... normal pentru o filtrare biologica buna atr trebui sa ai aproximativ 10% din volumul bazinului, doar medii filtrante bio

acum depinde si ce fauna si flora vrei sa ai

This message was edited 1 time. Last update was at 22/10/2018 14:23:35

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
marius_mau69
Junior member

IP:

Ast?zi am c?utat in petshopurile din galati ?i nu am g?sit nimic extern. La o C?utare pe olx am g?sit un Jbl la SH cu 380 lei, cred ca mai bine iau nou cu garan?ie.
[WWW] [Yahoo!]
Sorin44
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua
Daca vrei JBL gasesti la Rhino.ro sau Hornbach la aceleasi preturi...
Eu am dat pe un 702 aproape 500 lei cu un singur etaj de Micromec,daupa care l-am up-gradat...
La 200 litri as lua 902 care este si mai scump dar are patru etaje de filtrare...
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

marius_mau69 wrote:Ast?zi am c?utat in petshopurile din galati ?i nu am g?sit nimic extern. La o C?utare pe olx am g?sit un Jbl la SH cu 380 lei, cred ca mai bine iau nou cu garan?ie.

Normal ca e mai bine sa cumperi unul nou dar depinde de buget iar daca iti cumperi un enheim sau un GBL pentru bazine de 200l atunci poti sa spui ca ai dat banii pentru nimic... Un filtru ,la care fabricantul a scris ca este pentru un bazin de N litri,fii sigur ca poate e minim pentru un bazin pe jumatate.O buna filtrare biologica trebuie sa contina un volum de medii filtrante bio , aproximativ 10% din volumul de apa al bazinului

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
marius_mau69
Junior member

IP:

Ca filtrare mecanica,sa merg pe prefiltrare sau un filtru intern cu burete?
[WWW] [Yahoo!]
MSI
Senior member
[Avatar]

IP:

marius_mau69 wrote:prefiltrare

MSI Reef

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: