[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Corydoras decedat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cr1st1an
Membru de baza

IP:

Azi-dimineata cand am hranit pestii am remarcat ca unul din corydoras nu se misca. Cand m-am intors de la servici era in aceeasi pozitie.
Am bagat mana dupa el si am constatat ca era mort
Nu parea sa aibe vreo boala.
In ultima vreme am cam schimbat parametrii apei in sensul ca am introdus co2 fapt care mi-a schimbat ph-ul de la 8 la 7. Co2 aveam 3 ppm si acum am 25 ppm.
Duritatea nu am mai masurat-o dar asta cred ca nu o influenteaza co2-ul. Oricum era pe la 14.
Ii am de vreo 6 luni si ceilalti 3 stau mereu ascunsi si ies doar cand ii hranesc. Am hranit in exces acum ca m-am gandit ca poate nu le ajunge si lor mancare.

L.E. Am mai facut o schimbare, am mai introdus acum o saptamana o neritina zebra pe care am luat-o de la hornbach. Direct din punga fara aclimatizare.

[Thumb - 20181016_184306.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2018 18:25:23

cr1st1an
Membru de baza

IP:

Poza cu ceilalti care stau tot timpul in ascunzatoare:

[Thumb - 20181016_192746.jpg]

Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ai un test permanent de Co2? Nu este normal sa stea ascunsi cory, eu am de cativa ani buni si niciodata nu au stat locului decat atunci cand fac pauza de atata alergatura. Posibil sa ai prea mult CO2.Nu le da mancare multa, cum spunea cineva mai batran si intelept un peste trb sa manance cat echivalentul ochiului sau. Clar ceva nu le place.

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
cr1st1an
Membru de baza

IP:

Am un test permanent jbl si dupa el e ok nivelul de co2. Poate ca a murit din cauza ca unii parametrii ai apei s-au schimbat brusc. Desi ph-ul il aveam cam mare iar acum e pe la 7.
Eu ma gandisem ca nu le ajunge mancare pentru ca o mananca pestii inainte de a ajunge jos. Am dat mai multa gandindu-ma ca oricum aspir duminica substratul. Ma gandeam ca poate si substratul nu e ok pentru ei, am pietris de 2-3 mm, poate din cauza asta nu scormonesc prea mult. Desi tot substratul asta l-am avut de la inceput.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

fa un test un test si vezi sa nu ai nivelul de amoniac ridicat sau nitriti... cand am incepput eu cu pestii ,la fel , am dat multa mancare si la un moment carasii au inceput sa stea pe fundul bazinului, nemiscati.. de ascuns nu aveau unde sa se ascunda
in prima faza , fa 2 schimburi masive de apa, cite 50% din volumul bazinuluim cum ar fi unu schimb azi si unul maine si aspira bine substratul , ai grija la temperatura apei de schimb,sa fie cam la aceeasi temperatura cu cea din bazin Intr-o zi ,max 2 vezi daca se schimba ceva
ce bazin ai si ce filtrare?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/10/2018 19:23:27

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
cr1st1an
Membru de baza

IP:

Acvariu 63 l si filtru extern eheim 200 ecco pro. Pun azi apa la declorinat si fac schimb peste 2 zile. Aspir si substratul. De hranit nu cred ca le-am dat excesiv in afara de ultimele 2 zile cand am observat ca nu prea ramane mancare pe fundul bazinului. Fac maine test de amoniac.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

din punctul meu de vedere ,cum de altfel si fac,cand apar niste schimbari bizare in comportamentul pestilor sau incepe sa crape innotatoarele la vreunul etc, prima actiune este sa fac un schimb masiv de apa,exact cum ti-am spus, adica schimb aproape 100% apa in 2 zile plus aspirat foarte bine.Asa aduc apa la parametrii normali.Asta ma asigura ca nu se va complica problema din cauza chimiei apei
urmaresti daca sunt schimbari in comportamentul pestilor afectati.Intre timp cauta pe internet sau la rubrica boli si tratamente ,vezi de ce au acest comportament anormal si asa sti ce ai de facut

nu te mai gandi niciodata ca pestii mor de foame.. ai auzit asa ceva? si daca ai hranesti odata la 2 zile nu este problema

This message was edited 2 times. Last update was at 19/10/2018 00:16:32

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: