Salutare!
Am o idee! Sa vedem cit de buna sau de nebuna e. Motiv pentru care si postez aici.
Vreau sa fac un iaz mic, partial subteran, partial suprateran, incastrat intr-o stincarie. Insa vreau sa postez in partea din fata un perete din sticla, astfel incit sa se poata urmari viata submersa ca intr-un acvarii.
Stiu ca asta presupune anumite solutii. M-am documentat in legatura cu filtrare, skimmer, UV, pozitionare fata de soare, intretinere, etc. Cu siguranta mai discutam despre asta si as fi recunoscator celor cu experienta daca intervin. Insa, ca prim pas, care ar fi solutia sa am un perete transparent si care sa reziste?! Eventual solutii pentru izolare pe timpul iernii, poate incalzire ...?!
Multumesc!
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
La cel cu perete de sticla/acril incastrat ori il incalzesti iarna ori il golesti . Eu cand stateam la bloc am avut multi ani pe terasa unul in care tineam testoasele de apa :o parte era cu pamant si plante -papadii etc., in care femela sapa groapa si depunea ouale, si o parte cu apa, iarna scoteam apa si duceam testoasele in casa, a rezistat mult pana a aterizat in el o minge de fotbal(stateam la 1) si l-a facut tandari
Dap. Intre timp m-am documentat. Plexiglas ar fi o solutie. Un bazin ingropat intr-o camera subterana, cu o parte supraterana, mascata de o stincarie si o fereastra lasata libera in fata. O foaie de pelxiglas are 3/2 m. Asadar, putem sa coborim subteran peste 1 m cit ar fi adincimea de siguranta. Si in el se pate face chiar si un scape de tip biotop.
@Gabi C
OK, pentru toate momentele placute ale conversatiilor noastre, si de aici si de pe mess sau telefon ... accept botezul! Daca vede sefu’ il rog sa opereze!
OK. Revin cu un plan de lucru. Nu stiu cind si cum, ca mai am vreo trei proiecte in lucru dar ... dasesc eu timp. Oricum, pina la primavara mai e! Pina atunci, orice sfat sau sugestie ... mai mult decit binevenite.
This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2018 21:25:03